مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای معدنی در خدمت افغانها

نویسنده: امان شمسی
شفیعی مدیر آموزشوپرورش رفسنجان اعلام کرده است: حدود ۶ هزار دانشآموز اتباع در مدارس شهرستان رفسنجان تحصیل میکنند و حداقل ۴ مدرسه باید برای دانشآموزان اتباع ساخته میشد.
او از وجود ۷۷ مدرسه تخریبی و فرسوده در این شهرستان خبر داد که نیاز به بازسازی دارند.
مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای معدنی در خدمت افغانها
با وجود مدارس فرسوده در استان کرمان که هر لحظه امکان فروریختن این مدارس بر سر فرزندان این مرز و بوم وجود دارد، مدیر آموزش و پرورش رفسنجان از تحصیل ۶ هزار دانش آموز در رفسنجان و فرحبخش مدیرکل آ و پ استان از تحصیل حدود ۳۴ هزار محصل افغان در استان کرمان خبر دادند که از امکانات آموزش و پرورش استفاده میکنند و نیروی انسانی و سرانه آموزشی استان را دچار یک چالش عجیب کرده است.
به صورت میانگین اگر هر مدرسه را ۱۵ کلاسه و هر کلاس را ۴۰ نفره فرض بگیریم، ۶۰ مدرسه ۶۰۰ نفری تحت اشغال افغان هاست و این یعنی (تحمل رنج عدم امنیت خاطر خانوادههای کرمانی با حضور مهمانان ناخوانده افغانی)
همین چند روز پیش استاندار کرمان و مدیر کل آ و پ از عقد تفاهم نامهای خبر دادند که شرکت گل گهر در راستای مسئولیتهای اجتماعی دو مدرسه دیگر بسازد و قبلتر هم شرکت مس و دیگر صنایع هم اقدامات مشابهای انجام دادهاند، اما هر چه مدرسه میسازند، پاسخگوی فراتکثیر نسل افغانها نیست و کماکان با کمبود فضای آموزشی و فرسوده بودن مدارس روبهرو هستیم و در کنار این ناترازی زیرساختهای آموزشی، مدیران ارشد استان کرمان درگیر چالشهای جدی آب و برق شدهاند و روزی نمیشود صدای اعتراض کشاورزان، صنایع و مردم بابت این ناترازیها از رسانهها منتشر نشود، اما بخش عظیمی از این ثروت خدادادی که حق مردم کرمان است به جیب عدهای افغان غیرقانونی و بی هنر سرازیر میشوند، هشدار میدهم کرمان با وجود ابرچالشهای موجود نای پذیرایی از حجم وسیعی از مهاجران غیرقانونی را ندارد و باید هر چه سریعتر مسئولین وقت چاره اندیشی کنند، هر چند اقدامات انجام شده در خصوص اخراج حجم کثیری از اتباع قابل تقدیر است.
سریعترین راهکار جهت چالش دو سر باخت استان با افغانیها چیست؟ آیا نگارنده مخالف آموزش به افغان هاست؟
پاسخ واضح است کودک یا بزرگسال بی سواد افغان، بسی خطرناکتر از یک افغان بی سواد است و تنها ۲ گزینه پیشنهاد و مطرح میشود:
۱. کمک به نهادهای امنیتی و برخورد شدید و ضربتی توسط کلیه عوامل انتظامی با خودروهای شوتی که امنیت مردم را در جادهها به خطر انداختهاند و سوداگر اصلی انتقال مهاجرین هستند.
۲. اخراج محترمانه افغانهای دارای مجوز و دستگیری و طرد افغانهای بی هنر فاقد مجوز
در سال سرمایه گذاری برای تولید، عزم جدی مدیران ارشد استان در اخراج افغانهای پر مصرف، سرمایه گذاری برای نسل حاضر و آینده کرمان است.
انتهای پیام