جهانگیر: نگاه به کودک باید عدالت محور باشد

برنا - گروه سیاسی؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: کودکان و نوجوانان در مرحله رشد هستند و هرچه صدور آرای قضایی را کاهش دهیم، شاید فرصتهای بیشتری را به آنها بدهیم تا اینکه آرا برای آنها صادر شود.
به گزارش خبرگزاری برنا، اصغر جهانگیر در مراسم جشنواره آرای برتر قضایی در حوزه کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: هدف از برگزاری چنین جشنوارههایی این است که رفتارهای خود نه کودکان را در مواجه با آنها آسیبشناسی کنیم چراکه کودکان بذرهای نوشکفته و آینده ساز جامعه هستند و این جشنواره فرصتی برای بیان نارساییها و کمبودهای حقوق کودک است.
وی با بیان اینکه در این جشنواره آرای صادره برای کودکان و نوجوانان در ۱۳ بخش مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت، افزود: با آسیبشناسی آرا و تقدیر از آرای نمونه فرصت بازنگری و اصلاح رفتارها فراهم میشود.
وی اضافه کرد: همه آرای دریافتی دبیرخانه جشنواره برای ارزیابی درمجموع قابل قبول بود و البته برخی کاستیها وجود داشت. یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم، استفاده از نهادهای ارفاقی است و در آرای مربوط به کودکان کمتر از تعویق مراقبتی استفاده شده بود.
جهانگیر خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان در مرحله رشد هستند و هرچه صدور آرای قضایی را کاهش دهیم، شاید فرصتهای بیشتری را به آنها بدهیم تا اینکه آرا برای آنها صادر شود.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اهمیت توجه به ویژگیهای شخصیتی کودکان در فرایند قضایی، گفت: براساس تحلیل و آسیبشناسی آرای صادره در پروندههای حوزه کودکان و نوجوانان، پرونده شخصیت برای کودکان معمولا دقیق نبود و عمدتا براساس اظهارات خود فرد بود؛ درحالی که باید از ابعاد مختلف شخصیت کودکان مورد توجه قرار گیرد تا نگاه به کودک خاص و تک بعدی نباشد.
وی با بیان اینکه دنیای کودکی متنوع و منعطف و درعین حال الگوپذیری است، اظهار کرد: در برخی موارد که برای کودکان دستور تعلیق مراقبتی داده شده بود، به دستوراتی مانند رونویسی از کتب شرعی یا شرکت در مراسم مذهبی باید توجه داشت که شاید نتواند اینگونه اقدامات ابعاد لازم تربیتی را ایجاد کند.
جهانگیر افزود: یکی از موضوعات مهم عدم توجه به تعیین کیفر بود؛ معمولا در صدور آرای مربوط به کودکان و نوجوانان برای افرادی که از کودکان سوء استفاده کردند؛ کمتر در آرا توجه شده است و برای آنها مجازاتی را درنظر نگرفته بودند؛ درحالی که در کمیسیونهای بینالمللی این مهم به جد مورد توجه قرار دارد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: نگاه به کودک باید عدالت محور و با توجه به همه جنبههای حمایتی صیانتی و نظارتی باشد و دوستدار کودک بودن به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تاکید بر اینکه تفسیر قوانین متناسب با شرایط سنی و محیط پرورش یافته کودک باید باشد، گفت: رعایت مصلحت کودک برای تصمیمات قضایی و استفاده از ظرفیتهای قانونی ضروری است.
انتهای پیام/