کارخانه تولید آرد کامل و سالم در قزوین راه اندازی می شود

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ اعضای انجمن سلامت استان قزوین عصر یکشنبه با شرکت در یک نشست خبری مهمترین دغدغه ها و برنامه های خود را در خصوص ترویج فرهنگ استفاده از نان کامل مطرح کردند.
در این نشست پس از ارائه گزارش دبیر انجمن سلامت در خصوص اهمیت استفاده از نان کامل محمدرضا شعبان پور فعال سیاسی اظهارداشت: بعنوان یک مطالبه گر باید به سلامت مردم اهمیت دهیم و کمک کنیم تا شهروندان استفاده ازنان کامل و سالم را در سبد غذایی خود قرار دهند و به این موضوع توجه جدی کنند.
شعبان پور تصریح کرد: در ادامه برنامه های متعدد پیش بینی شده در انجمن سلامت قرار است با همکاری مردم و بخش خصوصی و حمایت دولت بتوانیم یک کارخانه تولید آرد سالم و کامل را در قزوین راه اندازی کنیم که این کار می تواند به نتیجه بخش بودن فعالیتها کمک کند.
وی گفت: در حال حاضر دو کارخانه تولید آرد سالم و کامل در کشور در شهرهای مشهد و اراک راه اندازی شده و ما هم می توانیم سومین کارخانه را در قزوین احداث کنیم تا تولید مواد اولیه نان کامل در این شهر شکل بگیرد.
این فعال سیاسی از رسانه های استان خواست در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مردم مشارکت بیشتری داشته باشند تا موضوع استفاده از نان کامل در سبد غذایی مردم قزوین مورد توجه جدی قرار گیرد.
در ادامه خانم مریم مافی از کارشناسان نیز گفت: ناآگاهی شاید از مهمترین دلایل مغفول ماندن استفاده از نان کامل است لذا بایستی بیشترین تمرکز خود را در روشنگری و اطلاع رسانی تنظیم کنیم.
وی افزود: مهمترین سرمایه اجتماعی ما اعتماد مردم، انسجام و مشارکت شهروندان است که در این مسیر با شبکه سازی می توانیم اهداف انجمن سلامت در گرایش بیشتر مردم به استفاده از نان سالم را محقق کنیم.
در ادامه این نشست کامران طریقیان از تجارب خود از کشور دانمارک در استقبال از نان کامل و سالم مواردی را متذکر شد و گفت: از آنجا که مردم این کشور به تغذیه سالم اهمیت می دهند و محصول کیفی و استاندارد برای آنها مهم است اگر بتوانیم نان کامل را با بسته بندی مناسب و درج مشخصات اثر بخش آن صادر کنیم این کالا می تواند بازار خوبی در این کشور داشته باشد.
وی بیان کرد: تنوع نان در کشور دانمارک موجب شده تا شهروندان امکان انتخاب انواع نان را داشته باشند و ما هم می توانیم در خصوص صادرات این محصول نیز برنامه ریزی و اقدام کنیم.
«محمد» دانشجوی اهل کشور سوریه که در دانشگاه بین المللی امام خمینی تحصیل می کند نیز در این نشست گفت: مردم سوریه مصرف نان زیادی دارند و من هم پس از مصرف نان کامل آن را پسندیدم و با توزیع آن در میان سایر دانشجویان خارجی با استقبال آنها روبرو شدم.
وی بیان کرد: مزه این نان برای ما دلچسب بود و معتقدم براحتی می تواند در میان انواع نان های لبنانی، عراقی و سوری جای خود را باز کرده و مورد توجه مردم سوریه نیز قرار گیرد.
محسن محرابی از توزیع کنندگان نان کامل در شهر آبیک نیز ضرورت همکاری مسئولان را یادآور شد و اظهارداشت: در عرضه نان کامل در شهر آبیک با موانع زیادی مواجه شدم که انتظار دارم فرماندار این شهرستان در صدور مجوز توزیع این نان همکاری کنند تا بتوانیم نسبت به معرفی این نان سالم در شهر اقدام کرده و به ترویج فرهنگ استفاده از نان کامل و سلامت مردم کمک کنیم.
خانم وحیدی از«خانه پزهای» نان کامل هم گفت: خوشبختانه با شرکت در کلاس های آموزشی انجمن سلامت با پخت نان و خمیرگیری آشنا شدم و امروز قادرم نان مورد نیاز خانواده ام را تولید و تامین کنم.
وی بیان کرد: امروز پس از آموزش خمیرگیری و پخت نان کامل قادرم کلوچه و نان سالم تولید کنم و مصرف داخلی خود را تامین کرده و در تقویت سلامت خود و خانواده ام نقش مهمی دارم.
خانم حسین پور هم اظهارداشت: اولین دوره پخت نان را در دانشگاه جامع علمی کاربردی گذراندم و امروز از طرفداران نان کامل و سالم هستم و دیگران را نیز به مصرف این نان دعوت می کنم.
کلام آخر:
حرکت فرهنگی انجمن سلامت استان قزوین در تولید و عرضه نان کامل و سالم که گامی در تقویت سلامت شهروندان است می تواند چشم انداز روشنی را در پیشگیری از بیمارهای گوارشی و کاهش هزینه های درمان مردم ترسیم کند.
آگاهی از مزایای مفید استفاده از نان کامل و سالم و توصیه به فرزندان و خانواده ها در تغییر رفتار و ذائقه به سمت این ماده غذایی مفید می تواند به سلامت مردم کمک کند.
برنامه های پیش بینی شده انجمن سلامت استان قزوین در ساخت کارخانه آرد کامل و راه اندازی دبیرخانه نان کامل و افزایش تولید نانوایی های شاخص در این عرصه می تواند قزوین را به پایلوت تولید و مصرف نان کامل تبدیل کند.
در این مسیر فرهنگ سازی با کمک رسانه ها امری ضروری است که امیدواریم در این راه نیز در کنار دلسوزان سلامت مردم بتوانیم به سلامت جامعه کمک کنیم.
انتهای پیام