طرح موفق بیابان‌زدایی به ۸.۸ میلیون هکتار از اراضی کشور

 طرح موفق بیابان‌زدایی به ۸.۸ میلیون هکتار از اراضی کشور

 برنا - گروه اقتصادی؛ معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی از اجرای طرح بیابان‌زدایی در ۸ میلیون و هشتصد هزار هکتار از اراضی کشور و نهال‌کاری و جنگل‌کاری در ۲ و میلیون و سیصد هزار هکتار از اراضی کشور در دهه اخیر خبر داد و این اقدامات را بی‌نظیر خواند.

حسن وحید با اشاره به وسعت اراضی بیابانی کشور (حدود ۳۰ میلیون هکتار)، از پیشرفت قابل توجه در مهار کانون‌های بحرانی گرد و غبار گفت که حدود ۱۵ میلیون هکتار از این اراضی، کانون‌های بحرانی گرد و غبارند که با تلاش‌های سازمان منابع طبیعی، روند پیشروی بیابان‌زایی در بسیاری از مناطق مهار شده است.

وحید با تاکید بر رویکرد چندوجهی در مقابله با بیابان‌زایی، از برنامه‌های سازمان در راستای مدیریت جامع منابع آبی، احیای تالاب‌ها و دشت‌های سیلابی و همچنین کنترل فرسایش بادی گفت. وی با بیان اینکه فرسایش بادی در بسیاری از مناطق بیابانی کشور وجود دارد، افزود: با اجرای طرح‌های آبخیزداری و بیابان‌زدایی، موفق به کاهش شدت فرسایش بادی و کنترل کانون‌های گرد و غبار در بسیاری از مناطق شده‌ایم.

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی، به آمار حدود ۱۵ میلیون هکتار از اراضی، کانون‌های بحرانی گرد و غبار اشاره کرد و گفت: برنامه‌های سازمان منابع طبیعی، شامل مالچ پاشی، نهال‌کاری، حفاظت از پوشش گیاهی و اجرای طرح‌های آبخیزداری، به طور موثر در کاهش این کانون‌ها نقش داشته است.

وی بر اهمیت مدیریت صحیح منابع آب، رعایت حقابه تالاب‌ها و دشت‌های سیلابی و جلوگیری از بهره‌برداری بیش از حد از منابع زیرزمینی تاکید کرد.

وحید در ادامه به تلاش سازمان برای احیای اراضی کشاورزی رها شده اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار و تشویق کشاورزان به استفاده از روش‌های نوین آبیاری، در صدد احیای این اراضی و جلوگیری از تبدیل آنها به کانون‌های جدید گرد و غبار هستیم.

وی همچنین به پیشرفت‌های قابل توجه در منطقه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و از بهبود وضعیت آبیاری در برخی مناطق و تلاش برای تامین حقابه اراضی کشاورزی خبر داد.

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی با اشاره به پیشرفت‌های قابل توجه در مهار بیابان‌زایی در کشور، بر ادامه تلاش‌ها برای حفظ و بهبود محیط زیست تاکید کرد.

وی ضمن تاکید بر پیچیدگی‌های پدیده بیابان‌زایی در شرایط تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های پی‌درپی، به تشریح اقدامات سازمان در راستای مقابله با این بحران و دستیابی به پایداری زیست‌محیطی پرداخت. وی با اذعان به وسعت ۳۰ میلیون هکتاری اراضی بیابانی در کشور، بر لزوم اتخاذ رویکردی جامع و چندوجهی در این زمینه تاکید کرد.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها