پارسال ۷۸ میلیون پیام هوانوردی در کشور مبادله شد

برنا - گروه اقتصادی؛ مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: پایان سال گذشته مجموع تبادل پیامهای ایمنی پروازها، اطلاعات هوانوردی و پیامهای اضطراری و فوری در بستر شبکه AFTN کشور به بیش از ۷۸ میلیون پیام افزایش یافت.
کمالالدین غضنفری افزود: آمارها نشان میدهد که تعداد پیامهای هوانوردی کشور در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ بیش از پنج درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول شرکت فرودگاهها با تبریک ۱۷ می، روز جهانی مخابرات هوانوردی اظهار داشت: پیش از این جمهوری اسلامی ایران با ۹ کشور همسایه ارتباط بینالمللی داشت، اما با توجه به نیازهای هوانوردی منطقه، برقراری ارتباط بینالمللی با کشورهای جمهوری آذربایجان و لبنان نیز در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.
وی به مزیتهای توسعه مدار ارتباط بینالمللی AFTN اشاره کرد و افزود: AFTN یک شبکه بینالمللی است که در داخل آن پیامهای هوانوردی زیادی در زمینه تامین ایمنی پروازها مبادله میشود و این شبکه مهم فرودگاهها و ایستگاههای هوانوردی جهان را به یکدیگر متصل کرده است.
مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از توسعه پروژه سامانه EFSS از ۱۴ فرودگاه به ۲۱ فرودگاه کشور خبر داد و افزود: در اجرای این پروژه مهم و منحصربهفرد ویژگی کنترلر فیدر FDP به سیستم فرودگاه بندرعباس اضافه شد.
وی با بیان اینکه سامانه EFSS همه اطلاعات پروازهای هوایی در فرودگاههای کشور را در اختیار دارد و به صورت یکپارچه میتواند ایمنی پروازها را تامین کند، گفت: از طرفی با راهاندازی و بومیسازی سامانه ASUR توسط متخصصان دانش مهندسی مخابرات هوایی این اداره کل، سالانه بیش از ۱۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی شده و آنتنهای این سامانه هم اکنون در فرودگاههای مختلف کشور پس از مکانیابی نصب و راهاندازی شده و در واقع این سامانه در سال گذشته با ویژگیهای جدیدی بر اساس نیازمندیهای مشترکان توسعه یافته است.
به گفته غضنفری، با وجود دانش مهندسی مخابرات هوانوردی همکاران ما در این اداره کل، هم اکنون همه سیستمها و شبکههای هوانوردی کشور را بومی سازی کردهاند و تمام سامانههای هوانوردی کشور به صورت کاملاً ایمن و یکپارچه در حال خدمترسانی هستند و در این راستا سال گذشته موفق شدیم ۱۵ نفر از متخصصان جوان کشورمان را با فرآیندهای قانونی در این اداره کل جذب کنیم.
مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ با توجه به نیازهای شرکت فرودگاهها بسیاری از سامانههای فرودگاهی و اداری در کشور بهروز رسانی شدند و هم اکنون در حال تجهیز برخی از فرودگاههای کشور به سامانههای CUPPS, Slot Time Allocation, Stand Allocation هستیم.
غضنفری بیانداشت: برای تبادل اطلاعات و پیامهای هوانوردی ایمن، بهروزرسانی این سامانهها بسیار ضروری بود و با تلاش همکاران متخصص و توانمند این اداره کل این طرح ها عملیاتی شدند.
وی با بیان اینکه برای ایمنی پروازها مرکز عملیات امنیت شرکت فرودگاهها با پایش مداوم بسترهای مخابرات هوانوردی کشور از این سامانهها به صورت شبانهروزی محافظت میکند تا زیرساختهای مخابراتی و هوانوردی بتوانند در شرایط نرمال و مناسب خدمترسانی کنند، گفت: برای محافظت کامل از این سیستمها بخشی از شبکههای مخابراتی کشور ایزوله شدهاند تا از این طریق از ورود ترافیکهای مخرب نیز به داخل شبکه هوانوردی و فرودگاهی کشور جلوگیری شود.
این مقام مسئول شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تاکید کرد: تلاشهای همکاران ما در ایمنی صنعت حمل و نقل هوایی و هوانوردی کشور بر کسی پوشیده نیست و همه تلاش همکاران ما در این اداره کل، تامین ایمنی پروازهای حمل و نقل هوایی با رعایت همه کنوانسیونها و استانداردهای بین المللی و جهانی است.
انتهای پیام/