حمایت از ۶۹ طرح تحقیقاتی مسئلهمحور در حوزه خانواده و جوانی جمعیت
برنا - گروه اجتماعی؛ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، حمایت از طرح تحقیقاتی مسئله محور و ماموریت پژوهشی به منظور بهره برداری از ظرفیت نخبگانی در زمینه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را ضروری دانست.
شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه به سرمایههای انسانی را یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار و دستیابی به اهداف عالی ترسیم شده در سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران و برنامه هفتم پیشرفت برشمرد.
براساس گزارش وزارت بهداشت، آخوندزاده به مناسبت هفته ملی جمعیت که امسال از تاریخ ۲۴ الی ۳۰ اردیبهشت برگزار میشود؛ ضمن تشریح هدف گذاری برنامه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و فعالیتهای کارگروه تخصصی مربوطه در معاونت تحقیقات و فناوری، رصد عملکرد دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور در تولید شواهد علمی متقن به منظور بهبود و ارتقای سیاستها و برنامههای مداخلهای را یکی از اهم اولویتهای این حوزه برشمرد.
وی افزود: با توجه به چالشهای منتج از گذار اپیدمیولوژیک و همزمانی آن با روند سالمندی جمعیت در کشور؛ توجه به نیازهای سلامت این سهم از جمعیت، یکی از مهمترین مواردی است که نیازمند برنامه ریزی و تدبیر عاجل میباشد.
در ارتباط با این موضوع، معاونت تحقیقات و فناوری در پنجمین روز هفته ملی جمعیت مبادرت به برگزاری وبینار «تامین سلامت و تکریم سالمندان» نموده است که در آن نقش تولید و بهره برداری از شواهد علمی تحقیقات در تامین نیازهای سلامت سالمندان بحث میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص لزوم حمایت از طرح تحقیقاتی مسئله محور و ماموریت پژوهشی به منظور بهره برداری از ظرفیت نخبگانی گفت: با رویکرد حمایت از طرحهای تحقیقاتی اثرگذار و مساله محور در زمینه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ضمن تدبیر حمایتهای مالی خاص از طرحهای مرتبط با ماده ۳۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و معاونت تحقیقات و فناوری، حمایت از ماموریت پژوهشی ۳۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور، در قالب ۶۹ طرح تحقیقاتی مسئله محور و پیگیری عقد تفاهم نامه با دبیرخانه ستاد ملی جمعیت به منظور بهره برداری از ظرفیت نخبگانی محققیق مرتبط در حل چالشهای موجود از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در حال انجام است.
با توجه به تاکید معاونت تحقیقات و فناوری به رسالت حمایت از خانواده و جوانی جمعیت؛ طرحهای اثرگذار موفق که منجر به نتایجی سودمند در راستای پاسخ به نیازهای این حوزه شدهاند، برای نخستین بار در همایش مرجعیت علمی مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین تسهیل زیرساختهای گزارش دهی و رصد فعالیتهای تحقیقات و فناوری مرتبط با پاسداشت جمعیت و تعاملی پویا با سایر سازمانها و نهادهای فعال مرتبط، به منظور آموزش، اطلاع رسانی و هم افزایی تحقیقاتی، نیز از دیگر دستاورهای این معاونت است.
انتهای پیام/