گلایههای دوطرفه نانواییها و مردم از وضعیت نان در چرداول/ دلیل تعطیلی نانواییها دربعدظهرها چیست؟

به گزارش خبرگزاری برنا از ایلام،نان در این دیار، تنها قوت لایموت نیست، بلکه ریشه در فرهنگ و هویت مردمانش دوانده است؛ هر خانهای که بوی نان تازه از آن برخیزد، قصهی عشق و زندگی را روایت میکند.نان، ریسمانی است که دستان یاریگر کشاورزان را به دستان هنرمند نانوایان پیوند میزند، گندم را از دل خاک به هنری لذیذ بدل میکند و بر سفرههای سادگی، رنگی از امید میپاشد. اما این تصویر دلنشین، این روزها با چالشهایی ناخوشایند روبرو شده است، گویا سفره نان شان با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که کام شهروندان را تلخ کرده است؛ افزایش بهای آرد، کیفیت رو به زوال نان و متاسفانه کم فروشی برخی نانوایان همگی دست در دست هم دادهاند تا یافتن نانی لایق، به رویایی دست نیافتنی بدل شود.در میان همهی این دغدغهها، نانوایان دلسوزی نیز هستند که با تمام توان، در پی حفظ کیفیت و ارزش نان هستند. اما افسوس که کمبود امکانات مدرن در واحدهای نانوایی و آموزش ناکافی، مانعی جدی بر سر راهشان شده است. امروزه، مسئلهی کیفیت نان در چرداول، به زخمی کهنه بر پیکر این شهر ستان تبدیل شده و قلب ساکنانش را به درد آورده است.
علاوه بر این، فرسودگی تجهیزات و تکیه بر شیوههای سنتی پخت، ضربهای سهمگین بر کیفیت نان وارد کرده است؛ عدم آگاهی کافی نانوایان از تکنیکهای نوین و استانداردهای بهداشتی نیز، بر این زخم نمک میپاشد.از طرفی دیگر، نرخ پایین نان،گرانی اجاره بها،هزینه های آب برق وکارگر ومشکل جدید تر قطعی برق در چرداول، ، عرصه را بر نانوایان تنگ کرده و آنان را با مشکلات اقتصادی فراوانی روبرو ساخته است. این امر، برخی از آنان را به کمفروشی و کاهش کیفیت نان وسوسه میکند و در نتیجه، نارضایتی گستردهای در میان مردم شکل میگیرد.امروزه، یافتن نان باکیفیت در چرداول(سرابله)، به دغدغهای طاقتفرسا تبدیل شده است؛ بیانگیزگی نانوایان برای تولید نان مرغوب و عدم نظارت کافی بر عملکرد واحدهای نانوایی، سبب شده تا شهروندان برای تهیهی نانی شایسته و با وزن مناسب، با مشکلات عدیدهای روبرو شوند.این وضعیت نیازمند توجه فوری مسئولان و دستاندرکاران است تا بار دیگر لبخند رضایت بر لبان مردم این دیار بنشیند.
یکی از شهروندان چرداولی ضمن گلگی از کیفیت نان در سرابله در گفتوگو با خبرنگار برنا اظهار کرد: متاسفانه، نانهای امروزی دیگر آن طعم و عطر سابق را ندارند، انگار چیزی در فرایند پخت تغییر کرده است؛ نانها زود بیات میشوند و کیفیت آرد هم جای سوال دارد
وی خاطرنشان کرد: کاش مسئولان به این موضوع رسیدگی کنند؛ نان، قوت اصلی ماست و باید بهترین کیفیت را داشته باشد، مردم لایق نان بهتری هستند.
یکی دیگر از شهروندان چرداولی با ابراز نگرانی گفت: روزانه برای خرید نان باید در صف های طولانی ایستاد و در نهایت نان نامرغوب دریافت کرد.
وی در ادامه افزود: کیفیت نانها به قدری پایین است که حتی یک روز هم دوام ندارند و مجبوریم مقدار زیادی از آنها را دور بیندازیم.
یکی از مهمترین مشکلات مردم درتامین نان، تعطیلی شيفت بعد ظهر است که این موضوع مشکلاتي درتامین برای شهروندان درسرابله بوجود آورده است وباید مشکل تولید نان در بعد ظهرها حل گردد.
درحقیقت پایین بودن قیمت نان، مهمترین چالش فعلی نانوایان است که بارها در بازرسیها و فضای مجازی مطرح و موجب گلایه شدید آنان شده است؛ این امر نیازمند تدبیر حمایتی از این قشر زحمتکش است و دولت باید مشکلات نانوایی ها را مورد توجه قرار دهد ازجمله موضوع قیمت نان ،پرداخت تسهیلات 4درصدی برای خرید تجهیزات جدید وبه روز همکاری شود.
قطعا بهبود کیفیت نان ، ضمن ارتقای سلامت و امنیت غذایی، منجر به افزایش اعتماد عمومی به سیستم تولید و توزیع خواهد شد؛ این امر، گامی کلیدی در ارتقاء سطح زندگی ساکنان این منطقه محسوب میشود و بیتوجهی به آن، قابل قبول نیست.