۳۵ همت گردش مالی و اشتغال ۹۷۰۰ نفر در شهرک علمی اصفهان

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با اشاره به گذشت سه دهه از تأسیس نخستین پارک علم و فناوری کشور، اظهار کرد: «در نیمه نخست دهه ۷۰، علم و فناوری در کشور بنیانگذاری شد و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین پارک کشور فعالیت خود را آغاز کرد. اکنون ۳۰ سال از تأسیس این شهرک میگذرد و این مجموعه سهم مؤثری در توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری کشور ایفا کرده است.»
دو مأموریت کلیدی: فرهنگسازی عمومی و رشد اقتصاد دانشبنیان
به گزارش برنا، سید مهدی ابطحی افزود: «دو هدف اصلی این شهرک از ابتدا، فرهنگسازی عمومی درباره فناوری و رشد اقتصاد دانشبنیان از طریق حمایت از شرکتهای فناور بوده است. شاخص موفقیت در دستیابی به این اهداف نیز درآمد حاصل از فعالیت این شرکتها است که نشان میدهد در ۳۰ سال گذشته، ادبیات کارآفرینی در این فضا نهادینه و شناخته شده شده است.»
وی با اشاره به تدوین قوانین مناسب و حمایتهای مستمر از اقتصاد دانشبنیان، تصریح کرد: «در حال حاضر تمامی استانهای کشور به دنبال تقویت ظرفیتهای دانشبنیان خود هستند و این مسیری است که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان پیشگام آن بوده است.»
آمار عملکرد: ۷۶۲ شرکت فناور، گردش مالی ۳۵ هزار میلیارد تومان، ۶۰ میلیون دلار صادرات
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ادامه به آمارهای عملکردی این شهرک در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: «هماکنون ۷۶۲ شرکت فناور در این مجموعه فعال هستند که در سال گذشته گردش مالی ۳۵ هزار میلیارد تومانی (۳۵ همت) داشتهاند. همچنین صادرات این شرکتها بالغ بر ۶۰ میلیون دلار بوده و حدود ۹۷۰۰ نفر بهصورت مستقیم در این شهرک مشغول به کار هستند.»
چالش اصلی: تأمین اعتبارات برای توسعه
ابطحی تأکید کرد: «یکی از چالشهای گلوگاهی پارکهای علم و فناوری، کمبود منابع مالی و اعتبارات است. تحقق شعار سال، که تمرکز آن بر رشد سرمایهگذاری و تقویت اقتصاد دانشبنیان است، میتواند زمینهساز جذب سرمایههای مردمی و شکوفایی این حوزه باشد.»
توسعه همافزا با رشد شرکتهای دانشبنیان
وی خاطرنشان کرد: «رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهطور مستقیم با توسعه شرکتهای دانشبنیان گره خورده است. در سالهای اخیر این شهرک موفق به جذب نهادهای مالی متنوع شده و به دومین شهرک بزرگ کشور بدل شده است. روند رشد پیوسته این مجموعه باعث شده که بخشهای جدیدی در ساختار آن شکل گیرد.»
جشنوارهای برای پیوند فناوری، صنعت و سرمایهگذار
ابطحی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری جشنواره جایزه شیخ بهایی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشاره کرد و گفت: «این جشنواره تنها رویدادی است که نمایندگان شرکتها، سرمایهگذاران، صنایع بزرگ، دولتمردان و فناوران را گرد هم میآورد و زمینهساز رشد و همکاریهای جدید میشود.»
حضور بینالمللی و نمایندگان یونسکو، چین، ایتالیا و آسیای میانه
وی از همکاریهای بینالمللی وزارت علوم و شهرک برای گسترش ابعاد جهانی این جشنواره خبر داد و افزود: «امسال نمایندگانی از یونسکو، کشورهای چین، ایتالیا، آسیای میانه و کره جنوبی در این جشنواره حضور خواهند داشت که افقهای تازهای برای توسعه بینالمللی شرکتهای فناور باز میکند.»
جایزهای برای هوش مصنوعی تا زندگی شهری
ابطحی در پایان از افزودن بخشهای جدید به جشنواره همچون جایزه ویژه مدیریت شهری خبر داد و اظهار کرد: «این جایزه به موضوعاتی مانند حملونقل شهری، پسماند، مسائل زیستمحیطی و کاربرد هوش مصنوعی در زندگی شهری اختصاص دارد. اقتصاد انیمیشن نیز به عنوان یکی از بخشهای قابل توجه در اقتصاد کشور در این رویداد مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین به هوش مصنوعی نیز توجه ویژهای شده است.»
انتهای پیام/