طرز تهیه آش برگ مو؛ یک خوشمزه بهاری

فرارو: آش برگ مو نوعی آش بسیار خوشمزه و بهاری است که برگ مو سبزی اصلی این آش به شمار میرود.
غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آشها بسیار متنوع هستند که در نقاط مختلف کشور با روشهای متفاوتی تهیه میشوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. آش برگ مو نوعی آش بسیار خوشمزه بهاری است که از ترکیب برگ مو با برنج، لپه، پیازداغ و... تهیه میشود و طعم لذیذی دارد. اگر دوست دارید این آش خوشمزه و بهاری را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، دست بجنبانید و تا زمانی که برگ مو تازه در باراز است، این آش خوشمزه را درست کنید. در ادامه این مطلب با آموزش آش برگ مو همراه ما باشید.
مواد لازم
لپه: یک و نیم فنجان
برنج نیمدانه: یک و نیم فنجان
پیاز: 3 عدد
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
سیر: 5 حبه
ترخون و مرزه: از هر کدام 1 دسته
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
شوید خشک: 3 قاشق غذاخوری
آبغوره: 1 فنجان کوچک
پیازداغ، نعناع داغ و سیرداغ: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا برنج نیمدانه و لپه را به صورت جداگانه خیس کنید و کنار بگذارید چند ساعت بماند. برگ مو را بشویید و بعد از اینکه خشک شد، به اندازه سبزی آشی خرد کنید. 2 عدد پیاز را پوست و به صورت خلالی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی طلایی شود. حالا سیرهای رنده شده و زردچوبه را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید و بعد برنج نیمدانه و لپه آبکش شده را به پیازداغ اضافه کنید. در مرحله بعد برگ مو خرد شده، فلفل سیاه و نمک روی مواد بریزید و یکی دو دقیقه مواد را با هم تفت بدهید، سپس دو تا سه لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا برنج و لپه کم کم بپزد. در این فاصله 1 عدد پیاز را رنده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و روی آن کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بریزید و با دست ورز بدهید. حالا کوفته قلقلی درست کنید و کوفتهها را داخل روغن کاملا سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه برنج و لپه پخت، ترخون و مرزه تازه را خرد کنید و همراه با شوید خشک داخل قابلمه آش بریزید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا آش جا بیفتد. در آخر آبغوره، مقداری سیر داغ و پیاز داغ به آش اضافه کنید و 10 دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حال آش آماده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و کوفته قلقلیهای سرخ شده را دورتادور آش بچینید و برای تزیین از نعناع داغ، پیازداغ و سیرداغ استفاده کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ بهتر است برای پخت این آش از برنج نیمدانه استفاده کنید. اگر برنج نیمدانه ندارید، برنج درسته را خیس کنید و بعد از اینکه برنج خیس خورد، آن را کف دستتان بریزید و با انگشتانتان برنج را کف دست فشار بدهید تا له شود.
ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد. بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردهاید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این باعث میشود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
ـ برای درست کردن کوفته قلقلی برای این آش بهتر است از ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی چرخ شده استفاده کنید. اگر از گوشت گوسفندی به تنهایی استفاده میکنید، باید بدانید که گوشت گوسفندی در جریان پخت آب میشود، پس باید کوفته قلقلیها را بزرگتر درست کنید.