یک سال بعد از آن شب که خیلیها تا صبح بیدار ماندند

سال گذشته، حوالی ساعت چهار بعداز ظهر بود که نخستین خبرها از آذربایجان رسید، بالگرد رئیس جمهور دچار سانحه شده!
برترینها: سال گذشته، حوالی ساعت چهار بعداز ظهر بود که نخستین خبرها از آذربایجان رسید، بالگرد رئیس جمهور دچار سانحه شده! کم کم اخبار رنگ و بوی غلیظتری گرفت تا اینکه دست آخر صبح فردا خبر شهادت ابراهیم رئیسی و تیم همراهش مخابره شد. در سالروز آن اتفاق، جراید رسمی کشور به سراغ عملکرد شهید رئیسی و تیمش در طول دولت سیزدهم و آنچه بر آنها رفت نوشتند که در ادامه بریدههایی از آنها را مرور خواهیم کرد.
6 کلاس اخلاق رئیسی
کبری آسوپار، دبیر گروه سیاست روزنامه فرهیختگان با اشاره به تمام اظهاراتی که همواره بر علیه دولت سیزدهم زده میشد نوشت: کلیدواژههای متعددی را میتوان نوشت که حول آن بتوان درباره حجم بیاخلاقی سیاسی به کار رفته علیه سیدابراهیم رئیسی صحبت کرد؛ از 6 کلاسه بودن و 38 سال زندان و اعدام که هر دو از عقل شیطانی دارودسته رجوی جرقهاش زده شد و به متن جدلهای انتخاباتی ایران آمد تا ناهار خوردی؟ و تعارف شکلات و یک امام رضا(ع) را بگذارید برای مردم بماند و دغدغهمندی کذایی برخیها پیرامون مالیات آستان قدس. حالا حجم بالا از تمسخرِ حرف زدن او و بد جلوه دادن کارهای خوبش و مطالب تخریبی علیه او و... بماند.
پیوستن به بریکس
عباس عراقچی در روزنامه ایران مینویسد: از اقدامات ماندگار دولت شهید رئیسی، پیوستن ایران به سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای بود. گرچه فرآیند عضویت در سازمان همکاری شانگهای در دولت قبل آغاز شده بود، اما نهایی شدن آن در دولت شهید رئیسی و با پیگیریهای دقیق امیرعبداللهیان محقق شد. اما پیوستن ایران به بریکس، حاصل ابتکار و تدبیر کاملاً مستقل دولت سیزدهم بود. این عضویت در لحظهای تاریخی و تعیینکننده رقم خورد، اگر ایران آن فرصت را از دست میداد دیگر امکان الحاق به این بلوک مهم اقتصادی و سیاسی برایش فراهم نمیشد؛ چنانکه اکنون نیز درِ بریکس بر بسیاری از کشورها بسته شده است.
چند مستند از آن روز
روزنامه خراسان در شماره امروز خود مستندهایی را معرفی کرده که به روز شهادت ابراهیم رئیسی و تیم همراهش در آذربایجان میپردازد: سفر سید ابراهیم رئیسی به آذربایجان شرقی برای افتتاح یک سد و شهادت ایشان در پی سقوط بالگرد هنگام بازگشت از این سفر، سوژه سه مستند «پرواز تا بی نهایت»، «پرواز در مه» و «پرواز ناتمام» بوده است. «پرواز تا بینهایت» به بخشی از خدمات و اقدامات شهید رئیسی پرداخته، آخرین لحظات زندگی ایشان را به تصویر کشیده و افتتاح سد مرزی قیز قلعهسی را نیز نمایش میدهد. مستند «پرواز ناتمام» نیز به روایت آخرین سفر رئیس جمهور شهید و تیم همراه به نقطه صفر مرزی، از زبان مردم شهرستان خداآفرین اختصاص دارد. مستند «پرواز در مه» برخلاف دو اثر دیگر که به سفر شهید رئیسی پرداختهاند، با محوریت روایت حادثه سقوط بالگرد رئیسجمهور و لحظات گم شدن بالگرد شهیدان این پرواز تولید شده است.
مدل حکمرانی جدید
رسول سنائی راد در روزنامه جوان مینویسد: در روزهایی که برخی زبان به طعنه گشوده و برای عقدهگشایی، ساختار نظام را مانع تداوم آن الگوها معرفی کردند و برخی با بیاعتنایی به انصاف، با اشاره به دوران کوتاه مسئولیت آنها و حاکمیت فضای هیجان اولیه انقلاب به استثنا بودن و حتی ناممکن بودن ادامه آن سیره حکمرانی در شرایط عادی، نظر داشتند. شهید رئیسی در شرایطی سکان اجرایی کشور را به دست گرفت که اوضاع اقتصادی چندان سامانی نداشت و در مقابل توقعات و انتظارات مردم هم از کارگزاران و مسئولان نظام بیشتر شده و گلهمندیهایی نسبت به سیره حکمرانی آنان تا حد فرسایش سرمایه اجتماعی نظام پدید آمده بود. در چنین وضعیتی او با برخورداری از مجموعهای از قابلیتهای فکری، اعتقادی و رفتاری، الگویی از مدیریت و حکمرانی را پیاده ساخت.