عرضه اولین ETF اسپات سولانا با قابلیت استیکینگ

در بازه زمانی قرار داریم که بازار رمزارزها روند تکامل خود را به سرعت طی میکند و مطمئناً ورود ابزارهای مالی نوآورانه به چنین عرصهای میتواند تأثیر بسزایی در گسترش پذیرش عمومی داراییهای دیجیتال بر جای بگذارد. این بازار به تازگی با خبر عرضه اولین ETF اسپات سولانا با قابلیت استیکینگ مواجه شده؛ خبری که میتواند نقطه عطفی را در زمینه تعامل میان بازارهای مالی سنتی و ارز دیجیتال رقم زند! چنین صندوقی به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا بدون نیاز به نگهداری مستقیم ارز سولانا در آن سرمایهگذاری کنند و از مزایای استیکینگ مثل دریافت پاداش دورهای، بهره ببرند. با توجه به اهمیت این موضوع، ما در این مطلب به دنبال بررسی ابعاد مختلف ETF اسپات سولانا هستیم؛ پس با ما همراه باشید.
صندوق ETF اسپات سولانا چیست و چرا اهمیت دارد؟
به گزارش صرافی کیف پول من، صندوق ETF اسپات سولانا در اصل یک صندوق قابل معامله در بورس بوده که مستقیماً توکنهای سولانا را در اختیار دارد و به سرمایهگذاران این امکان را میدهد تا به صورت لحظهای در معرض تغییرات قیمت بازار این ارز دیجیتال قرار بگیرند. به بیان بهتر، با استفاده از این ابزار مالی، دیگر نیازی به استفاده از پلتفرمهای پیچیده معاملاتی و ولتهای رمزارزی باقی نمیماند؛ چراکه میتوان از طریق یک محصول مالی تحت نظارت و در چارچوب بورسهای سنتی، به سولانا دسترسی پیدا کرد.
توجه داشته باشید که ارزش این نوع از ETF مستقیماً با قیمت لحظهای ارز سولانا (SOL) در بازار رمزارزها مرتبط است و فقط بستری را برای مشارکت در عملکرد این بلاکچین، بدون نیاز به نگهداری مستقیم ارز SOL، فراهم میکند. برخلاف صندوقهای ETF مبتنی بر قراردادهای آتی که بر پایه پیشبینی قیمت آتی عمل میکند، ETFهای اسپات عملکرد واقعی و جاری دارایی را دنبال مینمایند.
این تفاوت میان ETFهای مبتنی بر قراردادهای آتی و اسپات از این جهت حائز اهمیت است که محصولات آتی ممکن است با ناکارآمدی قیمتی مواجه و در بازه زمانی بلندمدت، دقت پایینتری در بازتاب واقعیت بازار داشته باشند. در مقابل، ETFهای اسپات رویکرد شفافتری به خود گرفتهاند و بهتر قادرند میزان عرضه و تقاضای واقعی خرید ارز سولانا را نشان دهند.
عرضه ETF اسپات سولانا بستری را فراهم میکند تا سرمایهگذاران خرد و نهادی در چارچوب قوانین بازار سرمایه، به اکوسیستم سولانا وارد شده و رونق بیشتری به این اکوسیستم جذاب ببخشند. در واقع، همانگونه که صندوقهای ETFاسپات اتریوم و بیت کوین موجب دسترسی بیشتر سرمایهگذاران سنتی به فضای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) شدند، انتظار میرود که ETF اسپات سولانا نیز دروازه جدیدی به روی امور مالی غیرمتمرکز بگشاید.
عرضه ETF اسپات سولانا در بورس تورنتو
در تاریخ ۱۶ آوریل سال میلادی جاری، ۴ صندوق ETF اسپات سولانا پس از دریافت تأییدیه از کمیسیون اوراق بهادار انتاریو (OSC) در بورس تورنتو فعالیت خود را آغاز کردند. این تأییدیه شامل صندوقهای ETF چهار شرکت مدیریت دارایی ۳iQ، Evolve، CI Financial و Purpose میشود. با انجام چنین کاری، کانادا به اولین کشوری تبدیل شده که ETFهای اسپات سولانا با قابلیت استیکینگ را عرضه کرده است.
برخلاف آن دسته از محصولاتی که صرفاً قیمت سولانا را دنبال میکنند، این ۴ صندوق ETF، مالک واقعی توکنهای SOLهستند و به همین علت، این امکان برای سرمایهگذاران فراهم شده تا مستقیماً دارایی را در اختیار داشته باشند. داراییهای در این صندوقهای ETF از طریق ولتهای سرد با سطح امنیت نهادی مورد محافظت قرار گرفتهاند. هر یک از این صندوقهای ETF دنبالهرو شاخص متفاوتی از اکوسیستم سولانا بوده و استراتژیهای متنوعی را با پشتوانه داراییهای آنچین ارائه میکند.
البته با وجود تفاوت در ساختار، کلیه این صندوقها با یک هدف یعنی سرمایهگذاری بلندمدت پا به عرصه فعالیت گذاشتهاند که این موضوع نشان از اعتماد بالای این صندوقها به آینده سولانا در حوزه DeFi دارد.
استیکینگ چگونه بازدهی سرمایهگذاران ETF سولانا را ارتقا میدهد؟
قابلیت استیکینگ صندوقهای ETF اسپات سولانا به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا در چهارچوبی کاملاً قانونی و با بهرهگیری از خدمات امن، دارایی خود را قفل کرده و در ازای انجام این کار سود کسب کنند. این قابلیت استیکینگ با همکاری بانک TD فراهم شده است؛ به این صورت که شما با نگهداری ارز SOL در این صندوقها، در فرآیند تأمین امنیت شبکه سولانا مشارکت میکنید و در ازای انجام چنین کاری، پاداش استیکینگ به شما تعلق میگیرد.
از طرفی با توجه به این موضوع که نرخ بازدهی استیکینگ سولانا عموماً بالاتر از اتریوم است، مشارکت در آن بازدهی بالقوهای برای سرمایهگذاران در پی خواهد داشت. به بیان بهتر، این صندوقهای ETF میتوانند سالانه حدود 2 الی 3.5 درصد بازدهی اضافی برای سرمایهگذاران ایجاد کنند که این سود افزوده، جدا از عملکرد قیمتی رمزارز SOL است. البته ناگفته نماند که کارمزد مدیریت این صندوقهای ETF بین 0.15 الی 1 درصد متغییر بوده و برخی از شرکتها در مراحل اولیه راهاندازی، کارمزد را به طور موقت حذف کردهاند.
ETFهای سولانا فرصتی برای کسب درآمد غیرفعال در کانادا
عرضه ETFهای اسپات سولانا با قابلیت استیکینگ در کانادا را باید گامی نوآورانه و مهم به شمار آورد. محصولات سرمایهگذاری فعلی سولانا مثل ETFهای رمزارزی در اروپا یا ETFهای مبتنی بر قراردادهای آتی در ایالات متحده، امکان کسب سود از طریق فرآیند استیکینگ را فراهم نمیکنند. استیکینگ بخش جداییناپذیر از ارزشگذاری رمزارزهای مبتنی بر اثبات سهام (PoS) است و گنجاندن چنین قابلیتی در ETFهای سولانا میتواند موجب ایجاد یک منبع درآمد غیرفعال شود.
استیکینگ و فراهم شدن بستری برای کسب درآمد غیرفعال، مطمئناً جذابیت این محصول سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران سنتی بالاتر میبرد. تأیید قابلیت استیکینگ از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار انتاریو (OSC) قطعا به تقویت جایگاه سولانا در بازار رمزارزها نیز کمک خواهد کرد و رونق خرید ارز دیجیتال این شبکه بلاکچینی را به همراه خواهد داشت.
این تأییدیه بار دیگر نقش پیشرو کانادا در حوزه نوآوری صندوقهای قابل معامله بورسی را پررنگتر کرده است. کانادا همان کشوری است که در سال 2021 و بسیار قبلتر از سایر کشورها، نخستین صندوقهای ETF اسپات بیت کوین و اتریوم را راهاندازی کرد و حالا با صندوق جدید خود سیگنال مثبتی درباره پذیرش روبهرشد امور مالی مبتنی بر رمزارزها ارسال کرده است.
صندوق ETF سولانا کانادایی درسی برای ایالات متحده!
تصمیم کانادا برای راهاندازی اولین ETF اسپات سولانا با قابلیت استیکینگ، نه تنها آیتم جدیدی را در اختیار سرمایهگذاران داخلی این کشور قرار داده، بلکه میتواند الگویی برای سایر کشورها در مسیر تأیید صندوقهای قابل معامله بورسی ارز دیجیتال به غیر از بیت کوین باشد. در شرایطی که فضای اقتصاد جهانی به دلیل تعلیق 90 روزه تعرفههای دولت ترامپ آرامتر شده است، نهادهای نظارتی کانادا رویکرد فعالانهتری نسبت به رمزارزها اتخاذ کردهاند.
این در حالیست که در ایالات متحده همچنان انتظارات ادامه دارد! راهاندازی معاملات آتی سولانا در بورس کالای شیکاگو (CME) در ماه مارس را باید گامی مقدماتی برای عرضه صندوقهای ETF اسپات به شمار آوریم. هرچند تجربه کانادا میتواند درسهای زیادی برای قانونگذاران آمریکایی داشته باشد؛ اما ساختار پیچیده و چندنهادی این کشور در زمینه نظارت مالی مثل SEC، CFTC و غیره، ممکن است مسیر متفاوتتری را رقم بزند.
سولانا به بورس رسید؛ نگاهی نو به رمزارز SOL!
عرضه ETF اسپات سولانا با قابلیت استیکینگ در بورس تورنتو نه تنها نقطه عطفی در بازار سرمایه کانادا است، بلکه نشانهای روشن از بلوغ سیاستگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال نیز به شمار میرود. ترکیب بازدهی سرمایه از رشد قیمت رمزارز SOL با درآمد غیرفعال حاصل از استیکینگ، فرصت تازهای برای تنوعبخشی به دارایی سبد سرمایهگذاری و افزایش سطح سودآوری پدید آورده است. این حرکت جسورانه کانادا میتواند الهامبخش خوبی در زمینه بازنگری سیاستهای مالی سنتی باشد.
ناگفته نماند که مطالب فوق برداشتی از مطالبی بود که صرافی کیف پول من پیرامون خبر راهاندازی صندوق ETF اسپات سولانا در کانادا منتشر کرده است. اگر به دنبال سرمایهگذاری بر روی رمزارز سولانا هستید یا میخواهید اطلاعات بیشتری درباره اتفاقات اخیر پیش آمده برای این رمزرز به دست آورید، توصیه میکنیم که حتماً سری به وبسایت این صرافی معتبر ایرانی به آدرس www.kifpool.me بزنید.