مجموع فروش نمایشگاه کتاب به ۴۲۴ میلیارد رسید

ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری خود با استناد به دادههای آماری مربوط به دستگاههای BTS میانگین بازدید روزانه مخاطبان از این رویداد را ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر اعلام کرد.
برترینها: ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری خود با استناد به دادههای آماری مربوط به دستگاههای BTS میانگین بازدید روزانه مخاطبان از این رویداد را ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر اعلام کرد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ششمین نشست خبری ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، عصر امروز پنجشنبه 25 اردیبهشت، در نیمطبقه شبستان برگزار شد.
حیدری در ابتدای این نشست گفت: خوشبختانه استقبال مردم از این رویداد بسیار خوب و دلگرمکننده بوده است. از بودن مردم در این فضا لذت میبریم. البته، بخشی از حضور مردم بهدلیل اطلاعرسانی شماست.
وی افزود: صبح امروز خدمت معاون اول ریاستجمهوری بودیم که بعد از بازدید و نشستی با انجمن و تشکلهای صنوف نشر، به گپوگفت یکساعته پرداختند و ضمن استقبال از این نشست فوری اجابت کردند و تأکید داشتند که بازدید را کمتر کنند و به مسائل گوش دهند. در این جلسه، قرار شد با تشکیل کارگروه کاغذ در معاونت ریاستجمهوری، مسائل حوزه نشر پیگیری شود و در جلسه بعدی، مسائل صنوف حوزه صنعت نشر پیگیری شود.
وی افزود: روز گذشته فلوشیپ (نشریاری) با خروجی خوبی تمام شد و ۱۴۸ قرارداد و پیشقرارداد داشتیم و ناشران داخلی و خارجی از این رویداد راضی بودند. این قراردادها با کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی به زبانهای هندی، اندونزی، چینی، انگلیسی و عربی بوده است.
وی با بیان اینکه ایران ظرفیتهای متعدد و متکثری دارد که میتواند علاوه بر تقویت اقتصاد نشر، فرهنگ غنی کشور را صادر و تصویر نادرست ایرانهراسی را اصلاح کند، گفت: قرار است کتابهای کودک و نوجوان ایران بهعنوان سفیران فرهنگی کشور به کشورهای مختلف جهان فرستاده شوند.
حیدری با اشاره به آمار فروش گفت: تا ساعت ۱۳ امروز، فروش در بخش مجازی حدود ۲۴۰ میلیارد تومان و در بخش حضوری ۱۸۴ میلیارد تومان بوده است. در مجموع، فروش کل نمایشگاه به ۴۲۴ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان رسیده است. فروش در بخش مجازی نسبت به سال گذشته 7/65درصد رشد داشته است. همچنین، تعداد نسخههای کتاب فروختهشده ۹۳۰ هزار و ۳۲۰ جلد بوده که در مقایسه با سال گذشته در بخش مجازی، رشد ۲۶درصدی داشته است.
حیدری همچنین افزود: 372 هزار بسته پستی ارسال شده است که برخی از آنها یکروزه یا دوروزه به دست مخاطبان رسیده است که نشاندهنده همکاری فوقالعاده شرکت پست است.
وی گفت: امروز و فردا طبق روال سالهای گذشته، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا ساعت 21 میزبان مخاطبان است.
قائممقام و سخنگوی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره میزان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: طبق عملکرد دستگاههای BTS در ساعت 17 روز گذشته سیمکارت 210هزار نفر فعال بود که البته این دستگاه در بخش کودک فعال نیست. بهطور کلی، اگر بهصورت میانگین حساب کنیم، روزی ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از نمایشگاه کتاب بازدید کردهاند.
حیدری در پاسخ به سؤالی درباره اعلام تخلفات نمایشگاه کتاب گفت: درباره تخلف بهطور جدی پیگیریم و هر روز بدون استثنا کمیته تخلفات برگزار میشود. همکاران ما تخلفات را با کمک صنف نشر رصد میکنند. آنچه در چارچوب آییننامه است، بررسی و پیگیری میشود. بسیاری از این تخلفات از جنس کالایی است که پیوست کتاب است و این مسئله محل اختلاف کارشناسان برای بررسی تخلفات است. آنچه که به جمعبندی رسیدیم، این است که هرچه توسط ناشر تولید میشود، از جنس کتاب است تا در سالهای آینده دراینباره به تصمیمگیری و نتیجه بهتر برسیم.
وی درباره عدمنصب راهنمای راهروها در شبستان مصلی افزود: بیش از ۱۰۰ دستگاه اطلاعرسانی دیجیتال در نمایشگاه مستقر است، اپلیکیشنی هم که طراحی کردیم، جانماییها را در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
حیدری درباره جانمایی پایتخت کتاب تصریح کرد: بهسبب حضورم در دفتر مجامع و تشکل فعالیتهای فرهنگی، به روستاهای دوستدار کتاب و باشگاههای کتابخوانی و پایتخت کتاب علاقه خاصی دارم و زمانی که نامشان میآید، حس عجیبی دارم. زمانی که از آنجا جدا شدیم، سیاستها تغییر کرد و مورد کملطفی قرار گرفتند و فعالیتهای ترویجی مانند سابق نیست. امسال هم به آنها کملطفی کردیم.
وی ادامه داد: اینطور نیست که روستاها قهر کرده باشند. آنها گفتند جای مناسبی نداریم و اجازه دهید که موضوع نداشته باشیم. پایتخت کتاب بهنظر من جای بدی را ندارند؛ شهر اِوز برنامه بزرگی را دارد که امیدواریم بتواند با برنامههایش بهعنوان پایتخت جهانی معرفی شود. بهطور کلی، عدمرسیدگی به این حوزه را قبول دارم.
قائممقام نمایشگاه کتاب درخصوص جابهجایی غرفه هند با پاکستان گفت: اطلاعی دراینباره ندارم. هر دو کشور همسایه ما هستند و جایگاه نمایشگاه کتاب، جایگاه فرهنگی است و مسائل سیاسی در آن معنایی ندارد. با همه کشورهای همسایه مکاتبه داشتیم. بعضی کشورها ظرفیت حضور داشتند و برخی دیگر از چهرهها و ادیبانشان در نمایشگاه حضور پیدا کردند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.