عرضه گوشت‌ تنظیم بازاری متوقف می‌شود؟

 عرضه گوشت‌ تنظیم بازاری متوقف می‌شود؟

  غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته بود: ما هفت درصد گوشت مورد نیاز کشور را حداکثر در قالب ارز ترجیحی برای تنظیم بازار در نظر گرفتیم ولی به معنای این نیست که همه مردم بتوانند با ارز ترجیحی از گوشت استفاده کنند.

بر اساس انتشار گزارش‌هایی مبنی بر متوقف شدن توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری بازدید میدانی از برخی فروشگاه‌ها نشان می‌دهد که عرضه محصول به صورت محدود انجام می‌شود و بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی توقفی در عرضه نخواهیم داشت و به گفته وزیر عرضه تنها محدود می‌شود و تکیه بر تولید داخلی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، طی روزهای گذشته برخی گزارش‌ها در فضای مجازی و رسانه‌های داخلی منتشر شده که از نبود گوشت تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای خبر می‌دهد. این گزارش‌ها، نگرانی‌هایی را درباره اختلال در زنجیره تأمین و توزیع این کالای اساسی ایجاد کرده است. بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا از تعدادی از فروشگاه های زنجیره‌ای، گوشت‌های تنظیم بازاری به‌طور کامل حذف نشده‌اند؛ اما میزان توزیع آن در مقایسه با هفته‌های گذشته به‌وضوح کاهش یافته و همین موضوع موجب شده که قفسه‌ها زودتر از معمول خالی شوند یا گوشت فقط در برخی ساعات مشخص در دسترس باشد.
به گفته مشتریان برخی مواقع هیچ گوشت تنظیم بازاری در فروشگاه‌ها وجود ندارد و در برخی میادین میوه و تره‌بار هم که توزیع بر عهده فروشنده است تنها به تعداد محدودی، گوشت را به نرخ تنظیم بازار ارائه می‌دهند و یا می‌گویند تمام شده و نداریم و یا به نرخ آزاد می‌فروشند و این در حالیست که گوشت موجود است؛ اما از فروش آن امتناع می‌کنند.
بر اساس اظهارات برخی فروشندگان، میزان سهمیه گوشت تنظیم بازار کاهش یافته و یکی از مسئولان فروشگاه‌های زنجیره‌ای در همین رابطه گفت: « گوشت تنظیم بازار هنوز هم به فروشگاه‌ها می‌رسد، اما میزان آن به‌مراتب کمتر شده. بعضی روزها اصلاً نمی‌رسد و بعضی روزها در حد چند کارتن دریافت می‌کنیم. البته که به ما اعلام شده از خرداد ماه دیگر گوشت‌های تنظیم بازاری توزیع نخواهد شد. این وضعیت، دسترسی به این کالای اساسی را برای بسیاری از خانوارها دشوار کرده و به حذف تدریجی گوشت قرمز از سبد غذایی این اقشار منجر شده است.»

واردات با حمایت از تولید داخل کاهش می‌یابد

این در حالی است که غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته بود: ما هفت درصد گوشت مورد نیاز کشور را حداکثر در قالب ارز ترجیحی برای تنظیم بازار در نظر گرفتیم ولی به معنای این نیست که همه مردم بتوانند با ارز ترجیحی از گوشت استفاده کنند. این امر دلایل خودش را دارد که در وهله اول حمایت از تولید داخلی است و در وهله بعدی هم اینکه بتوانیم بازار را تنظیم کنیم. واردات کالا هم حدی دارد با توجه به اینکه ارز هم هزینه می‌شود.
وزیر کشاورزی تصریح کرد: بنابراین ما با تشکل‌های دامداری تفاهم کردیم که نسبت به تنظیم بازار با تولید داخل همکاری کنند و در مقابل تا جایی که مقدور است واردات را کاهش دهیم، لذا این سیاست کلی ما است که هر جا می‌توانیم واردات را با حمایت از تولید داخل کاهش دهیم.

توقفی در کار نیست

پیرو گزارش‌های رسیده به ایسنا و اینکه از اول خرداد دیگر گوشت تنظیم بازاری توزیع نخواهد شد در این میان در تماس خبرگزاری ایسنا با وزارت جهاد کشاورزی اینگونه مطرح شد که توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری متوقف نمی‌شود؛ بلکه به گفته وزیر جهاد کشاورزی واردات آن تا حد امکان محدود و تکیه بر تولیدات داخلی خواهد بود.
گوشت تنظیم بازار، گوشتی است که توسط دولت از منابع وارداتی تأمین شده و با قیمت مصوب برای کنترل نوسانات قیمتی و حمایت از مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود. بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، تا پیش از این، حداکثر ۷ درصد از نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق واردات با ارز ترجیحی تأمین می‌شد. این سیاست با هدف جلوگیری از التهاب قیمتی و تأمین گوشت با نرخ مناسب برای اقشار کم‌درآمد اجرا شده بود. با این حال، تصمیم اخیر دولت برای حذف ارز ترجیحی برای واردات گوشت قرمز، که بخشی از برنامه گسترده‌تر هدفمندسازی یارانه‌ها و مدیریت منابع ارزی است، بازار را با چالش‌های جدیدی مواجه کرده است.
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها