حسین شریعتمداری : پزشکیان عزتمندانه دشمن را به بستن تنگه هرمز تهدید کرد

 حسین شریعتمداری : پزشکیان عزتمندانه دشمن را به بستن تنگه هرمز تهدید کرد

  حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر بستن تنگه هرمز به روی دشمنان نوشت: «آقای پزشکیان در سخنان عزتمندانه خود، دشمنان ایران اسلامی را به بستن تنگه‌هرمز تهدید کرده است. تنگه‌ای که دومین آبراه پر ترافیک جهان است و روزانه نزدیک به ۱۸ میلیون بشکه نفت که معادل ۴۲درصد نفت‌خام حمل شده جهان است از این تنگه عبور می‌کند.»

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «جیغ‌های نیابتی!» به اظهارات دیروز ۲۸ اردیبهشت رئیس‌جمهور مبنی بر تهدید دشمنان به بستن تنگه هرمز پرداخته و آن را عزتمندانه توصیف کرده است.
او در این زمینه نوشت: ۱- دیروز آقای پزشکیان رئیس‌جمهور محترم کشورمان در «مجمع گفت‌وگوی تهران‌» که با حضور میهمانان خارجی تشکیل شده بود، با تاکید بر این گزاره که هرگز در مقابل زورگویی و باج‌خواهی آمریکا عقب‌نشینی نمی‌کنیم، گفت: «اگر از همین امروز انرژی از خلیج‌فارس منتقل نشود، آن‌ها [‌آمریکا و اروپا‌] فلج خواهند شد».
آقای پزشکیان در این بخش از سخنان عزتمندانه خود، دشمنان ایران اسلامی را به بستن تنگه‌هرمز تهدید کرده است. تنگه‌ای که دومین آبراه پر ترافیک جهان است و روزانه نزدیک به ۱۸ میلیون بشکه نفت که معادل ۴۲درصد نفت‌خام حمل شده جهان است از این تنگه عبور می‌کند.
درباره این بخش از سخنان دیروز آقای دکتر پزشکیان که با توجه به تهدیدها و تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، می‌تواند برای دشمنان جمهوری اسلامی ایران اقدامی تلافی‌جویانه و حرکتی پشیمان‌کننده باشد، گفتنی‌هایی هست. بخوانید!
۲- پیش از این در چند یادداشت و گزارش به استفاده از این اهرم برای مقابله با تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا و اروپا اشاره کرده و آورده بودیم که تنگه‌هرمز در آب‌های ساحلی ایران قرار دارد و براساس قوانین پذیرفته شده بین‌المللی -که به آن اشاره خواهیم کرد- کنترل این تنگه و صدور مجوز عبور و مرور به کشتی‌ها و شناورها از این آبراهه، حق قانونی ایران است و جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیون‌های ۱۹۵۸ ژنو و ۱۹۸۲ جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست» حق دارد و می‌تواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه‌هرمز را به روی تمامی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی ببندد و دلیلی ندارد که کشورهای متخاصم از تنگه‌ای که در آب‌های سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند.
۳- مواد ۱۴ تا ۲۳ از کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو و مواد ۱۷ تا ۳۷ از کنوانسیون ۱۹۸۲ جامائیکا به موضوع دریای ساحلی و حق عبور کشتی‌ها اختصاص دارد. ماده ۱۴ کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو، ضمن آن‌که عبور و مرور کشتی‌های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن را در دریای ساحلی مجاز شمرده، تاکید صریح دارد که عبور و مرور شناورها نباید برای کشور ساحلی (در اینجا، ایران اسلامی‌) ضرر و زیانی درپی داشته باشد و در بند ۴ از همان ماده آمده است «عبور و مرور تا جایی بی‌ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند» و ماده ۱۶ کنوانسیون «تشخیص بی‌ضرر بودن و یا خسارت‌بار بودن عبور کشتی‌ها» را بر عهده کشور ساحلی آبراه گذاشته است.
۴- در این میان نکته در خور توجهی هست که از یک حرکت مرموز و مشکوک داخلی حکایت می‌کند و انتظار آن است که مسئولان اطلاعاتی و امنیتی در پی کشف آبشخور این حرکت مرموز و ضدایرانی باشند. نکته آن‌که هرگاه کیهان بر ضرورت استفاده از اهرم یادشده پرداخته است، بلافاصله با دو حرکت به ظاهر متفاوت و در نهایت همسو روبه‌رو بوده‌ایم.
از یک‌سو، رسانه‌ها و برخی از مقامات غربی و صهیونیستی به شدت از طرح موضوع ابراز عصبانیت همراه با نگرانی کرده‌اند و از سوی دیگر، غربگرایان و برخی از مدعیان اصلاحات، زبان و قلم به استهزا گشوده و کوشیده‌اند این اهرم قدرتمند را نادیده بگیرند! به بیان دیگر باید گفت که پادوهای داخلی غرب، به نیابت از آمریکا و اسرائیل جیغ می‌کشند!
۵- حالا به نکته مهمی توجه کنید که پادوهای داخلی دشمن و جریان سیاسی غربگرا هرگز به آن کمترین اشاره‌ای نمی‌کنند، و آن این‌که: در تیرماه ۱۳۹۷ آقای روحانی رئیس‌جمهور وقت در واکنش به تهدید آمریکا و اروپا مبنی بر جلوگیری از صادرات نفت ایران خطاب به غربی‌ها گفت؛ «کسی که اندکی سیاست بفهمد، نمی‌گوید جلوی صادرات نفت ایران را می‌گیریم. تنگه‌های زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آن‌هاست‌».
بعد از این اظهارنظر آقای روحانی، رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ «سخنان رئیس‌جمهور در سفر اخیر به اروپا مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام است. وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی این‌گونه مواضع رئیس‌جمهور است‌».
و در همان هنگام شهید بزرگوار سپهبد قاسم سلیمانی در نامه‌ای خطاب به آقای روحانی نوشت: «آنچه از فرمایشات حضرتعالی در رسانه‌ها منعکس شد، مبنی بر این‌که اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمی‌باشد و بیانات بسیار ارزشمندی که در موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی فرمودید، مایه مباهات و افتخار است‌… دست شما را برای ایراد این سخنان بموقع، حکیمانه و صحیح می‌بوسم و برای هر سیاستی که مصلحت نظام اسلامی باشد، در خدمت هستیم‌».
۶- و بالاخره رئیس‌جمهور محترم کشورمان، جناب آقای پزشکیان باید توجه داشته باشند -و به یقین توجه دارند- که اظهارات هوشمندانه و غیرتمندانه ایشان به قول رهبر معظم انقلاب «سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام است‌» و «وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی این‌گونه مواضع است‌». و به قول شهید سلیمانی عزیز «مایه مباهات و افتخار است‌» … و البته، برخی از پادوهای دشمن هم در مخالفت با آن و به نیابت از آمریکا و اسرائیل جیغ خواهند کشید!
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار