ترس از بازداشت، نتانیاهو را از سفر به واتیکان منصرف کرد

 ترس از بازداشت، نتانیاهو را از سفر به واتیکان منصرف کرد

  دفتر نتانیاهو در روزهای گذشته تماس‌هایی با مقام‌های ایتالیا و واتیکان برقرار کرده بود تا درباره احتمال اجرای حکم بازداشت بین‌المللی علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اطمینان حاصل کند. با این حال، پاسخ‌هایی که دریافت شد فاقد تضمین قطعی مبنی بر عدم اجرای این حکم بود؛ موضوعی که نهایتاً به لغو سفر انجامید.

در سایه نگرانی‌ها از بازداشت احتمالی در یکی از کشورهای اروپایی، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل تصمیم گرفت از سفر به واتیکان برای شرکت در مراسم آغاز به کار پاپ جدید صرف‌نظر کند.
به گزارش ایسنا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل از حضور در مراسم رسمی آغاز به کار «پاپ لئو چهاردهم» که قرار است روز یک‌شنبه در واتیکان برگزار شود، منصرف شد.
طبق گزارش شبکه الجزیره، دلیل این تصمیم، نگرانی از احتمال اجرای حکم بازداشت صادر شده علیه او از سوی دیوان کیفری بین‌المللی اعلام شده است.
طبق این گزارش، دفتر نتانیاهو در روزهای گذشته تماس‌هایی با مقام‌های ایتالیا و واتیکان برقرار کرده بود تا درباره احتمال اجرای حکم بازداشت بین‌المللی علیه نخست‌وزیر رژیم اسرائیل اطمینان حاصل کند. با این حال، پاسخ‌هایی که دریافت شد فاقد تضمین قطعی مبنی بر عدم اجرای این حکم بود؛ موضوعی که نهایتاً به لغو سفر انجامید.
منابع مطلع گزارش داده‌اند که این پاسخ‌ها «غیراطمینان‌بخش» توصیف شده و دفتر نخست‌وزیر رژیم اسرائیل با هدف پرهیز از هرگونه ریسک، تصمیم به انصراف از شرکت در این مراسم گرفته است.
قرار است مراسم آغاز به کار رسمی پاپ جدید در قالب یک آیین مذهبی ویژه در واتیکان برگزار شود. پاپ لئو چهاردهم نخستین نطق عمومی خود را در تاریخ ۲۱ ماه جاری میلادی (۳۱ اردیبهشت) ایراد خواهد کرد.
در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ (یکم آذر ۱۴۰۳) دیوان کیفری بین‌المللی احکام بازداشتی را علیه بنیامین نتانیاهو و «یوآو گالانت» وزیر جنگ وقت رژیم اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان جنگ علیه نوار غزه صادر کرد.
اگرچه رژیم اسرائیل عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست، اما تشکیلات خودگردان فلسطین عضویت کامل در این نهاد قضایی بین‌المللی دارد و همین موضوع، پیگرد مقام‌های صهیونیست را ممکن ساخته است.
رژیم اسرائیل از تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگی فراگیر و مخرب علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته که شامل بمباران گسترده، کشتار غیرنظامیان، محاصره غذایی، تخریب زیرساخت‌ها و کوچ اجباری مردم است. این حملات در حالی ادامه دارد که نهادهای بین‌المللی، از جمله «دیوان بین‌المللی دادگستری»، بارها خواستار توقف فوری این جنگ شده‌اند.
بر اساس آخرین آمار منابع پزشکی فلسطینی، این جنگ تاکنون به شهادت و جراحت حدود ۱۷۳ هزار نفر انجامیده است که بخش عمده‌ای از آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. همچنین بیش از ۱۱ هزار نفر زیر آوار مفقود شده‌اند.
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها