علی فتی روز پنجشنبه در گفتوگوی اختصاصی با >>>>ایرنا افزود: این صندوق با سرمایه ثبتی ۶۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ تأسیس شد و فعالیت رسمی خود را از آذرماه همان سال آغاز کرد.
وی بیان کرد: همچنین حدود ۲۲ میلیارد ریال تسهیلات به پنج شرکت دانشبنیان پرداخت شد که اکنون سرمایه ثبتی صندوق به ۵۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری هرمزگان با اشاره به حضور ۶۷ شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری استان، تصریح کرد: تعداد این شرکتها بهدلیل ارزیابیهای سالانه در حال تغییر است و برخی در صورت رعایت نکردن معیارها، از وضعیت دانشبنیان خارج میشوند.
فتی خاطرنشان کرد: از محل اعتبارات داخلی صندوق، ۶۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به شرکتهای فناور و دانشبنیان کمک شده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری ۳۹ شرکت دانشبنیان و فناور از تسهیلات صندوق بهرهمند شدهاند، خاطرنشان کرد: ۲۳۷ میلیارد و ۷۱۰ میلیون ریال از این تسهیلات به شرکتهای استان پرداخت شده است.
فتی ادامه داد: از خط اعتباری ویژه صندوق نیز ۳۰۵ میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریال به شرکتهای دانشبنیان و ۳۴ شرکت از این تسهیلات استفاده کردهاند.
فتی تأکید کرد: صندوقهای پژوهش و فناوری بهعنوان بازوی تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان و فناور عمل میکنند و خدمات متنوعی از جمله تسهیلات، ضمانتنامه و پشتیبانی از انعقاد قراردادها ارائه میدهند.
وی افزود: این صندوقها مانند یک بانک تخصصی، نیازهای مالی شرکتهای نوآور را پوشش میدهند و نقش مهمی در توسعه فناوری و اشتغالزایی دارند.
صندوق پژوهش و فناوری هرمزگان با ترکیب ۳۳ و چهار دهم درصد بخش دولتی و ۶۶ و ۶ دهم درصد بخش خصوصی به عنوان یک نهاد تامین مالی در اکوسیستم نوآوری با هدف کمک به تجاری سازی محصولات و خدمات فناورانه و نوآورانه و در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان در قالب ارائه تسهیلات، سرمایهگذاری خطرپذیر و صدور ضمانت نامه، مطابق مجوز فعالیت صادر شده از دبیرخانه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری مشغول درحال فعالیت است.
گفتنی است، استان هرمزگان دارای چهار مرکز رشد شامل مرکز رشد جامع، مرکز رشد پزشکی، مرکز رشد میناب، مرکز رشد دانشگاه هرمزگان و ۲۴ موسسه است که در مجموع ۸۷۱ نفر در این مراکز مشغول بهکار هستند.