به گزارش خبرنگار >>ایرنا، >>>>رفع نیازهای مناطق محروم فارس سالهاست در اولویت مدیران و متولیان در عرصه محرومیتزدایی قرار گرفته و برای تحقق این مهم طرحها و پروژههای توسعه در گوشه گوشه این استان پهناور در حال اجراست؛ پروژههایی که هر هفته آمار قابلتوجهی از روند اجرای آنها ارائه میشود.
تأمین آب آشامیدنی پروژه ۱۹ واحدی مسکن روستایی مبارک آباد پاسارگاد
تأمین آب آشامیدنی پروژه ۱۹ واحدی مسکن روستایی مبارک آباد پاسارگاد یکی از مهمترین پروژههای است که در هفته گذشته در کانون توجه متولیان محرومیتزدایی قرار گرفت؛ مدیر بنیاد مسکن شهرستان پاسارگاد در این هفته از اجرای شبکه آب برای پروژه ۱۹ واحدی مسکن روستایی به صورت بنیاد ساخت در روستای مبارک آباد خبر داد و گفت: با تأمین آب آشامیدنی گام مهمی در جهت جلب رضایت متقاضیان این پروژه برداشته شده است.
محمدجواد آرایش با ارائه گزارش از اقدامات انجام شده در حوزه بازسازی و مسکن روستایی گفت: تعداد ۴۱۹ فقره تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی جهت بهسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی و شهری با اعتباری معادل یک هزار و ۴۶۶ میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال با همکاری بانکهای عامل در این شهرستان پرداخت شده است.
آرایش ادامه داد: پیگیری و صدور پروانه ساخت پروژه مشارکتی مسکن روستایی ۱۹ واحدی روستایی مبارک آباد، صدور تعداد ۱۸۶ فقره بیمهنامه واحدهای استفاده کننده از تسهیلات طرح ویژه مسکن، پرداخت تسهیلات حوادث احداثی و تعمیری به واحدهای خسارت دیده از حوادث قهری و تأمین میلگرد و سیمان به واحدهای آسیب دیده از حوادث نیز از دیگر اقداماتی است که در هفته اخیر در این شهرستان انجام شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان پاسارگاد همچنین گفت: پرداخت تسهیلات تعمیری مسکن با همکاری بانک مهر ایران ، نظارت و کنترل کیفی واحد های استفاده کننده از تسهیلات مسکن روستایی با همکاری ناظرین فنی روستایی و دفتر خدمات فنی مهندسی حوزه عمران روستایی و پاسخ به تعداد ۸۱ فقره استعلام کارشناسی در سامانه راهبر از دیگر عملکردهای شاخص در این شهرستان است.
صدور اسناد اراضی تملکی در روستای قصر یعقوب خرمبید
در هفتهای که گذشت همچنین مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرمبید از صدور اسناد اراضی تملکی بنیاد مسکن در روستای قصر یعقوب و قشلاق با همکاری اداره منابع طبیعی و اداره ثبت اسناد در محدودهای بالغ بر ۳۰ هکتار خبر داد.
بهرام دوستی روشن صدور اسناد تملکی برای اراضی بنیاد مسکن را عاملی برای حفظ حریم روستاها ، پیشگیری از تجاوز به این عرصهها و جلوگیری از زمینخواری دانست.
به گفته او صدور اسناد تملکی برای اراضی بنیاد مسکن نه تنها به تثبیت مالکیت ساکنان روستاها کمک میکند، بلکه به عنوان یک ابزار قانونی برای حفظ حریم این مناطق عمل میکند.
مدیر بنیاد مسکن خرمبید افزود: این اقدام میتواند به پیشگیری از تجاوز به اراضی و جلوگیری از زمینخواری کمک شایانی کند، زیرا با داشتن اسناد معتبر، اهالی روستاها میتوانند از حقوق خود دفاع و از تخلفات احتمالی جلوگیری کنند.
دوستی روشن بر اهمیت همکاری نهادهای مرتبط در این زمینه تأکید کرد و گفت: با ایجاد یک نظام قانونی و شفاف، میتوانیم به توسعه پایدار روستاها و حفاظت از منابع طبیعی کمک کنیم.
آسفالت روستای حسینآباد بخش فسارود شهرستان داراب
در هفته گذشته آسفالت روستای حسین آباد بخش فسارود شهرستان داراب به متراژ ۲هزار و ۵۰۰ متر مربع از محل اعتبارات توازن کلید خورد؛ مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب پس از اعلام این خبر به اجرای ۴۲۰ هزار متر مربع آسفالت معابر در روستاهای شهرستان با اعتبار ۱۲۵میلیارد تومان هم اشاره کرد و گفت که ۲۰ روستا نیز طرح هادی آنها بازنگری شده است.
هادی نجفی افزود: ۱۰۰ قطعه زمین به جوانان فاقد مسکن واگذار شده و در مجموع ۵۷۹ جلد اسناد مالکیت شهری و روستایی صادر شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب همچنین از صدور ۲۷۲ فقره پروانه ساختمانی در روستاها به مساحت ۹۸هزار و ۷۰۰ متر مربع خبر داد و اعلام کرد که ۵۰۲ فقره بیمهنامه برای منازل جدیدالاحداث روستایی صادر شده است.
نجفی اعلام کرد که جمع کل اعتبارات هزینه شده در این پروژهها بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده و این اقدامات نشاندهنده تلاشهای مستمر بنیاد مسکن در راستای ارتقاء کیفیت زندگی و تأمین مسکن مناسب برای روستائیان است.
روستای سلطان آباد بخش فسارود داراب در مسیر توسعه
مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب همچنین در حاشیه اجرای آسفالت روستای سلطانآباد بخش فسارود به متراژ سه هزار مترمربع از اعتبارات نفت و توازن بر تداوم طرحهای توسعه روستایی دراین شهرستان تأکید کرد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب درباره اقدامات انجام شده در حوزه مسکن و عمران روستایی گفت: در این شهرستان ۸۲۹ فقره تسهیلات وام ۳۵۰ میلیونی طرح ویژه مسکن روستایی با اعتبار۲۹۰ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
او ادامه داد: همچنین، ۵۷ فقره تسهیلات وام ۲۰۰ میلیونی روستایی به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و ۲۰ فقره تسهیلات وام ۲۵۰ میلیونی شهری به مبلغ پنح میلیارد تومان نیز پرداخت شده است.
به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب به منظور کمک به خانوادههای نیازمند، ۸۷ فقره تسهیلات کمک بلاعوض طبق تفاهمنامه مشترک با کمیته امداد امام خمینی (ره) به مبلغ ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و ۸۰ فقره تسهیلات وام ۳۰ میلیونی تعمیراتی حوادث به مبلغ ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نیز اختصاص یافته است.
گامهای توسعه در روستای دهویه استهبان
در هفتهای که گذشت مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان و کارشناس بنیاد مسکن فارس نیز از روند اجرای بهسازی روستای دهویه رونیز بازدید کردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در حاشیه این بازدید گفت: این طرح از محل اعتبارات توازن و قیر رایگان در خیابان اصلی روستای دهویه رونیز و در مساحتی حدود ۲هزار و ۵۰۰ متر مربع بهسازی و آسفالت میشود.
کرامت ابراهیمی از اجرای اجرای لایه زیراساس و اساس از طریق دهیاری خبر داد و افزود: با مشارکت دهیاریها و مسوولان محلی گامهای اساسی برای توسعه روستاهای شهرستان برداشته شده است.
طبق گزارش مدیر بنیاد مسکن استهبان اجرای ۴۵ هزار متر مربع در دو سال اخیر در روستاهای این شهرستان، اعطای ۴۰ مورد وام بلاعوض ، اعطای ۶۰ مورد وام بلاعوض معیشتی ، تملک ۳۷ هکتار زمین و بازنگری ۱۲ طرح هادی در شهرستان را از دیگر اقدامات انجام شده با هدف توسعه روستاها در استهبان به شمار میرود.
تعامل و رایزنی برای صدور اسناد و توسعه مسکن رونیز
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان همچنین در نشستی با شهردار شهر رونیز در محل شهرداری این شهر به رایزنی پیرامون اقدامات لازم جهت صدور اسناد مالکیت و توسعه مسکن در این شهر پرداخت.
در این جلسه مقرر شد که شهرداری رونیز نسبت به اطلاع رسانی و تشکیل پرونده صدور سند با متقاضیان در شهر رونیز همکاری لازم داشته باشد.
همچنین با توجه به شروع پرداخت وامهای ۴۰۰ میلیونی مقرر شد که شهرداری روند اعطای اسناد به متقاضیان وام و صدور پروانه ساخت را تسریع کند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در این نشست گفت: تسریع در صدور اسناد مالکیت شهری تأثیر بسزایی در توسعه شهری منطقه رونیز دارد و شهرداری رونیز در این زمینه میتواند راهگشا باشد.
ابراهیمی ادامه داد: صدور سریع و به موقع اسناد مالکیت میتواند زمینهساز جذب سرمایهگذاری، بهبود زیرساختها و ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان این منطقه باشد.
او همچنین بر ضرورت برنامهریزی جامع و هماهنگی میان نهادهای مختلف تأکید کرد و گفت: با ایجاد یک ساختار منسجم و همکاری مؤثر، میتوانیم به اهداف توسعهای خود دست یابیم و رونق بیشتری به منطقه رونیز ببخشیم.
شهردار شهر رونیز نیز برای تسریع در فرآیند پروانههای ساختمانی و اسناد مورد نیاز وامها و تسهیلات در این شهر اعلام آمادگی کرد.
بازدید مدیرکل بنیاد مسکن فارس از مناطق زلزلهزده دژگاه؛ تسریع در بازسازی و رفع موانع
در هفتهای که گذشت مدیرکل بنیاد مسکن فارس نیز طی بازدیدی میدانی از مناطق زلزلهزده دهستان دژگاه، وضعیت پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی آسیبدیده را مورد بررسی قرار داد و دستورات لازم جهت تسریع در عملیات بازسازی را صادر کرد.
در این بازدید که با همراهی بخشدار دهرم، مدیر بنیاد مسکن شهرستان فراشبند، رئیس ستاد بازسازی دهستان دژگاه و مدیر بنیاد مسکن شهرستان خنج صورت گرفت، مدیرکل بنیاد مسکن از نزدیک با اهالی روستاهای گوری، سوارغیب و دهنو دیدار و از ساختمانهای آسیبدیده بر اثر زلزله بازدید کرد.
سید علیرضا حمیدی در این بازدید، پیشرفت فیزیکی واحدهای متقاضیان کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و دیگر متقاضیان را به دقت بررسی و دستورات لازم را در جهت پیشبرد و تسریع عملیات عمرانی این واحدها صادر کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات بنیاد مسکن و ستاد بازسازی در منطقه، خواستار خدماترسانی بیشتر به اهالی دهستان دژگاه به ویژه در زمینه صدور پروانه ساختمانی و پرداخت تسهیلات، به منظور تسریع در احداث واحدهای خسارتدیده از زلزله توسط بنیاد مسکن شد.
در پایان این بازدید، جلسهای مشترک با حضور مدیرکل بنیاد و پیمانکاران مستقر در منطقه، در محل ستاد بازسازی واقع در روستای گوری برگزار شد.
تداوم محرومیت زدایی در شهرستان فراشبند
در روزهای اخیر به منظور تعامل و همکاری هرچه بیشتر بنیاد مسکن و نماینده شهرستان فراشبند در مجلس هم نشست هماهنگی با حضور مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فراشبند و مسئول دفتر نماینده مردم فراشبند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این جلسه در خصوص پیگیری قانونی مشکلات بنیاد مسکن و نحوه رفع آن بحث و تبادل نظر شد.
مدیر بنیاد مسکن فراشبند در این جلسه گفت: بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در سایه تأمین مسکن، متناسب با توسعه یکنواخت مجتمعهای زیستی توسعه و هماهنگ مسکن و محیط با رعایت اصول فنی ضمن حفظ هویت و سیمای عمومی روستا و به طور کلی تبلور فیزیکی فرهنگ و اقلیم هر منطقه در مسکن روستایی است.
سیدعبدالرسول مودبی افزود: با عنایت به رسالت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یک بخش تخصصی در تولید و تأمین مسکن برای اقشار کم درآمد، پرداخت تسهیلات طرح ویژه در سطح روستاها به تعداد یک هزار و ۹۹۲ فقره تسهیلات معرفی به بانکهای عامل، پرداخت تسهیلات حوادث در سطح شهر و روستا تعداد ۵۰ فقره شهری و ۱۶۳ فقره تسهیلات تعمیری معرفی به بانکهای عامل و همچنین پرداخت کمک بلاعوض شهری به میزان ۶۰ میلیون ریال و روستایی ۵۰ میلیون ریال از مهمترین اقدامات محرومیتزدایی در این شهرستان است.
او از اختصاص ۸۲ قطعه زمین در شهر فراشبند با همکاری اداره راه و شهرسازی به طرح نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت : در طرحهای نهضت ملی مسکن تعداد ١٨٤ واحد طی قرعه کشی به متقاضیان واجد و شرایط اعطا و تولید و عرضه واحدهای مسکونی متناسب با نیاز اقشار متوسط و کم درآمد جامعه و گسترش احداث مسکن در شهر و روستا دنبال شده است.
به گفته مدیر بنیاد مسکن فراشبند در حال حاضر از شهرهای زیر ۲۵هزار نفر جمعیت، سه شهر با استفاده از تسهیلات در اختیار بنیاد است و ۷۵روستا نیز از خدمات این بنیاد برخوردار هستند.
معرفی ۲۵ نفر از متقاضیان حادثه دیده زلزله فراشبند به بانک
معرفی ۲۵ نفر از متقاضیان حادثه دیده زلزله فراشبند به بانک از دیگر اتفاقات خوب هفته گذشته در عرصه محرومیتزدایی بود؛ رییس ستاد بازسازی مناطق آسیب دیده از زمین لرزه فراشبند از معرفی بیش از ۲۵ نفر از متقاضیان حادثه دیده زلزله جهت دریافت تسهیلات حمایتی ۴۰۰ میلیون تومانی به پست بانک روستای دولت آباد خبر داد.
بیژن جمشیدی با ارائه گزارشی در این زمینه افزود: آسیب دیدگان زمین لرزه در منطقه دژگاه توسط ستاد بازسازی شناسایی و به بانک معرفی شدند.
او ادامه داد: این اقدام به منظور حمایت از روند بازسازی واحدهای آسیب دیده و تأمین منابع مالی مورد نیاز متقاضیان صورت گرفته و در جهت برنامههای حمایتی دولت برای بازسازی و نوسازی مورد هدف انجام شده است.
طبق اعلام رئیس ستاد بازسازی و کارشناسان مربوطه، بررسی و تکمیل پرونده این متقاضیان در مراحل نهایی قرار دارد و انتظار میرود با همکاری پست بانک فرآیند پرداخت تسهیلات در کوتاهترین زمان ممکن عملیاتی شود.
سفر استاندار فارس به شهرستان بوانات و بازدید از پروژه مسکن ملی
در واپسین روزهای هفته گذشته هم استاندار فارس به شهرستان بوانات سفر کرد و با حضور مدیر کل بنیاد مسکن و مسوولان استانی مشکلات زیرساختی طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان بررسی شد.
استاندار فارس در این بازدید ضمن تأکید بر اهمیت اجرای موفق این طرح گفت که کمبود زیرساختهای آب و برق، مشکلات مربوط به تمدید پروانههای ساختمانی و کمبود تسهیلات بانکی از مهمترین موانع اجرای این پروژه هستند.
در جریان این سفر، استاندار فارس به همراه هیات همراه، از فازهای مختلف پروژه بازدید کرد و مشکلات هر مرحله بهطور دقیق مورد بررسی قرار گرفت.
حسینعلی امیری در گفتوگو با شهروندان و متقاضیان این طرح، دغدغههای آنان را شنید و وعده داد که تدابیر اجرایی مناسبی جهت تسریع در روند ساخت و ساز و تأمین زیرساختهای لازم اتخاذ خواهد شد.
همچنین مقرر شد که موضوعات مطرحشده در این بازدید، در شورای اداری شهرستان مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمات لازم جهت تسهیل در اجرای این طرح اتخاذ شود.
استاندار فارس تأکید کرد که اجرای موفق این پروژه میتواند تأثیر قابلتوجهی بر توسعه شهرستان بوانات داشته باشد و گام مهمی در مسیر تأمین مسکن اقشار مختلف جامعه محسوب میشود.
همچنین در جلسه شورای اداری شهرستان بوانات که به ریاست استاندار فارس برگزار شد، مسائل مهم توسعهای و زیرساختی این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.
امیری از مسئولان خواست با احساس مسئولیت بیشتری به مردم خدمت کنند و ابراز امیدواری کرد روند اجرای پروژههای زیربنایی با سرعت بیشتری دنبال شود.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس هم ضمن تقدیر از حضور استاندار فارس در این شهرستان برای بازدید از طرحهای نهضت ملی مسکن بر لزوم تسریع در آمادهسازی این پروژهها و شتاببخشی به پیشرفت هرچه بهتر ساخت وسازها تاکید کرد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس در هنگام بازدید از فاز۱، ۲،و ۳و۴ این طرح گفت: این طرحها با پیشرفتهای مختلف در حال اجرا هستند و واحدهایی که آورده اولیه متقاضیان در آن تکمیل شده پیشرفت مناسبتری دارند.
حمیدی پیشرفت فاز یک این طرح را ۱۰۰ درصد و فاز ۲ را حدود ۶۰ درصد اعلام کرد و به بیان پیشرفت فازهای بعدی بر اساس آورده متقاضیان پرداخت و افزود: همه تلاشها معطوف به آن است که این طرحها در موعد مقرر به سرانجام برسند.