بشیر اسماعیلی روز دوشنبه در گفت و گو با >>ایرنا افزود: بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد، در صورت وقوع حمله مسلحانه علیه یک عضو، تا زمانی که شورای امنیت اقدامات لازم برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی را به عمل آورد، هیچیک از مقررات این منشور به حق ذاتی دفاع مشروع فردی یا جمعی لطمهای وارد نخواهد کرد.
وی افزود: دفاع از میهن و جان غیرنظامیان از دیرباز به عنوان یک عرف در میان تمدنهای جهان پذیرفته شده و محترم است.
>>شیطنت صهیونیست ها با به کار بردن تعبیر حمله پیشدستانه
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا گفت: از منظر حقوق بینالملل، ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر انجام عملیات پیشدستانه علیه ایران فاقد وجاهت قانونی است.
وی افزود: حمله پیشگیرانه و پیشدستانه در حقوق بینالملل در شرایطی به وقوع میپیوندد که یک کشور مطلع شود عملیات نظامی قریبالوقوع علیه آن اتفاق خواهد افتاد.
اسماعیلی اضافه کرد: این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در موقعیت مذاکره دیپلماتیک با آمریکا پیرامون مساله هستهای قرار داشت و پیش از تعیین تکلیف این گفتوگوها، حمله رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد.
این استاد دانشگاه گفت: رژیم صهیونیستی به طور کلی به حقوق بینالملل هیچ گونه التزامی ندارد و نداشته است.
وی افزود: >>رژیم صهیونیستی در سال های گذشته با اتکا به حمایت آمریکا و غرب در مجامع بینالمللی از جمله شورای امنیت، حقوق و قواعد بینالمللی را به تمسخر گرفته و از هیچ جنایتی علیه بشر فروگذار نکرده است.
اسماعیلی تاکید کرد: بنابراین طرح ادعای حمله پیشدستانه غیر قابل قبول و مضحک است.
>>رفتار غیر مسوولانه صهیونیست ها در هدف گیری مراکز هستهای
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا با بیان اینکه تاسیسات هستهای در سراسر جهان مصونیت نظامی دارند، افزود: به عنوان مثال آمریکا و شوروی در اوج جنگ از آسیب زدن به تاسیسات هستهای یکدیگر اجتناب میکردند.
وی افزود: اما رفتار غیر مسوولانه رژیم صهیونیستی حاکی از بیتفاوتی به هنجارهای پذیرفته شده بینالمللی است.
اسماعیلی گفت: از منظر صهیونیسم جهانی، قانون جنگل بر دنیا حاکم و هر گونه >>جنایت ضد بشری قابل توجیه است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در نظام بینالمللی، قوانین و هنجارهای جهانی تحت تاثیر منطق زور و قدرت قرار داشته است، افزود: وجاهت شورای امنیت ملل متحد همواره در بزنگاههای مهم تاریخ از طریق رای وتو به ویژه توسط آمریکا خنثی و بی اثر شده است.
اسماعیلی ادامه داد: در طرف دیگر، آژانس بینالمللی انرژی هستهای نیز به طور مغرضانه عمل میکند و در سوق دادن مساله هستهای ایران به این درگیری نظامی نقش موثری داشت.
وی افزود: در حالی که رژیم صهیونیستی در «انپیتی» عضو نیست و هیچ گونه نظارت بینالمللی بر فعالیتهای نظامی هستهای آن وجود نداشته و ندارد، جمهوری اسلامی ایران در سالیان گذشته همواره به قوانین سازمان های بینالملل التزام داشته و همکاریهای خود با این نهادها را حفظ کرده است.
>>ضرورت گسترش همکاری ایران با دیگر سازمان های بینالمللی
اسماعیلی با بیان اینکه در شرایط حاضر می توان همکاریها را با برخی دیگر از سازمانها گسترش داد، افزود: از این رو شاید بتوان گفت سازمان همکاریهای شانگهای، بریکس، سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین اتحادهای دوجانبه و چندجانبه با قدرتهای شرقی، میتواند در آینده گزینه بهتری نسبت به سازمانهای بینالمللی موجود باشند.
>>بی معنا بودن مذاکره در شرایط تجاوز جنگی
این استاد دانشگاه در باره تاثیر جنگ بر روند مذاکرات گفت: وقتی جنگ شروع میشود دیپلماسی، خود به خود از موضوعیت خارج و با پایان جنگ دوباره راهحلهای دیپلماتیک باز میگردد.
وی پیش بینی کرد: تا زمانی که تجاوز خارجی علیه ایران ادامه داشته باشد، مذاکره بی اثر و در موضع ضعف خواهد بود.
اسماعیلی اضافه کرد: در صورتی که آتش بس رخ دهد، حاکمیت در ایران میتواند مجددا از سرگیری مذاکرات را بررسی کند.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به امر دیپلماسی به ویژه در مساله هسته ای پایبندی نشان داده است.
این استاد دانشگاه گفت: مذاکرات هنوز در جریان بود که تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است؛ با این شرایط، اعتماد سازی متقابل سخت به نظر میرسد و باید منتظر وقایع آتی ماند.
>>به گزارش ایرنا، در پی تجاوز ناقض تمام قوانین مصرح بینالمللی رژیم صهیونیستی به تعدادی از شهرهای ایران که از روز جمعه ۲۳ خرداد شروع شد، شماری از شهروندان بیگناه کشورمان به شهادت رسیدند.
بهدنبال این جنایات، جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی، عملیات «وعده صادق ۳» را (شامگاه جمعه) با شلیک دهها فروند موشک به سمت سرزمینهای اشغالی آغاز کرد.
مرحله دوم این عملیات نیز روز شنبه اجرا شد که گزارشهای میدانی، تصاویر ماهوارهای و شنود اطلاعاتی حاکی از اصابت موثر دهها موشک به اهداف راهبردی در خاک فلسطین اشغالی است.
رژیم تروریست صهیونیستی بعد از ظهر یکشنبه ۲۵ خرداد با تشدید حملات وحشیانه خود، نقاطی از شهر تهران را با هدف ارعاب شهروندان مورد هدف قرار داد که دقایقی پس از آن، سومین مرحله عملیات «وعده صادق ۳» آغاز شد و نقاط مختلفی سرزمینهای اشغالی هدف موشکهای ایرانی قرار گرفت.
در این مرحله از عملیات وعده صادق ۳، موشکهای «قیام» ایرانی در منطقه «طبریا» و «کریات شمونا» در سرزمین اشغالی فرود آمد.
شب گذشته نیز، طی عملیاتی مواضع دیگری از رژیم صهیونیستی مورد هجوم موشک های ایران قرار گرفت.