«علیرضا زنگنه» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت گشنیز است.
وی با اشاره به تقاضای خوب کشاورزان نسبت به کاشت این محصول، افزود: با توجه به کم آببر بودن کشت گشنیز و همچنین در راستای اجرای الگوی کشت، به کشاورزان توصیه میشود کشت این گیاه در تناوب زراعی قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: جهاد کشاورزی برای توسعه کشت این گیاه، کودهای یارانهای اعطا و کشاورزان و افراد متقاضی کشت این محصول را برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری به صورت یارانهای کمک میدهد و حمایت میکند.
زنگنه با اشاره به خواص دارویی گشنیز گفت: این گیاه محصولی کم آببر و دارویی است که در تولید برخی محصولات شیمیایی و عطرسازی مورد استفاده قرار میگیرد و تقویت سیستم ایمنی، کاهش و تنظیم فشار خون نیز از فواید دیگر این گیاه دارویی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه گشنیز گیاهی مقاوم به کم آبی و آفتها و دوره رشد آن سه ماهه است، اظهارکرد: گیاهی کم هزینه، با رشد سریع و پرتقاضا در صنعت بازار داخلی و خارجی است و برای اسانسگیری، بیماریهای دیابت، مغز و اعصاب و سازگار با اقلیم خشک منطقه است.
>>صادراتی گشنیز به هندوستان و پاکستان
مدیر جهاد کشاورزی با اشاره به مصارف متعدد گشنیز، یادآور شد: گل گشنیز هنگام گلدهی برای زنبور عسل مورد استفاده است و کاشت آن از اواخر اسفند انجام و از اوایل تیرماه برداشت میشود.
زنگنه اظهار کرد: علاوه بر مصرف داخلی گشنیز و بذر آن، صادراتی نیز به کشورهای هندوستان و پاکستان داریم.
>>به گزارش ایرنا؛ گشنیز گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد، این گیاه که بومی غرب آسیا و به طور گستردهای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار میگیرد، علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی است.
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است، سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان میدهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز میشود.
گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد، گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود، همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین میدهد، تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است.
گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده و این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز مینامند، درمان جوشهای دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکانپذیر است، مصرف آن برای بهبود عملکرد کبد مفید است، این گیاه همچنین خاصیت ضدالتهابی دارد و علایم آرتریت را برطرف میکند، مصرف گشنیز از بدن در برابر عفونتهای دستگاه ادراری محافظت میکند.
همچنین تخم گشنیز نیرو دهنده قلب و نشاطآور است، خاصیت نیرو دهنده، هضم کننده غذا و بادشکن دارد، برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده میکنند، برای برطرف کردن تب و سرماخوردگی مفید است.
مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.