به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی >>ایرنا از سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، ششمین نشست «کانکت فروم» که همزمان با برگزاری بیستوششمین نمایشگاه ایرانهلث، با حضور جمعی از متخصصان، نخبگان و کارآفرینان ایرانی با سابقه تحصیل و اشتغال در دانشگاهها و شرکتهای معتبر بینالمللی در تهران برگزار شده بود، روز گذشته به کار خود پایان داد.
در حاشیه این نشست مهدیه جدلیها زیستشناسی سلولی و تکوینی از دانشگاه ایلینوی آمریکا که اکنون عضو هیات علمی گروه دکترای پیوسته بیوتکنولوژی دانشگاه تهران و همچنین مدیر گروه ژندرمانی تالاسمی در یک شرکت دانش بنیان است، از نقش کانکت فروم در تحول عرصه ژندرمانی به همت نخبگان بازگشته به کشور سخن گفت.
وی افزود: این شرکت دانشبنیان مبتنی بر فناوری RNA پیامرسان (mRNA) است و در سالهای اخیر واکسنهای مبتنی بر RNA و همچنین روشهای نوین ژندرمانی، رشد قابل توجهی داشتهاند.
مدیر گروه ژندرمانی تالاسمی به نیاز بالای کشور در درمان بیماری تالاسمی پرداخت و گفت: توانستیم وارد فاز مطالعات اولیه (preclinical) شویم و دادههای خوبی هم کسب کردیم.
جدلی ها از حمایت سکوی «کانکت» در مراحل مختلف از این شرکت دانش بنیان گفت که تجربهای بسیار مثبتی را در این مسیر داشت.
>>نقش محوری «کانکت» در توسعه دانشبنیانها
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در حوزه طب گفت: با حمایت معاونت علمی، توانستم یک دوره پسادکترا را در ایران بگذرانم. این تجربه به من کمک کرد تا در زمینه شبکهسازی و ایجاد ارتباط با متخصصان ایرانی پیشرفت کنم.
محدثه حاجی عبدالوهاب افزود: شروع فعالیت شرکت نیز با دریافت پژوهانه تحقیقاتی از مجموعه کانکت کلید خورد. این بذری بود که شرکت ما را شکل داد و ما همچنان از حمایتهای این مجموعه بهرهمند هستیم.
وی معتقد است که متخصصان خارج از کشور اگر دانش مفیدی برای ایران دارند، میتوانند تیمی در ایران تشکیل دهند و حتی بدون بازگشت به کشور، آن را هدایت کنند.
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان فضای ایران را برای کارآفرینی بکر دانست که این فرصتی را فراهم میکند تا پس از موفقیت و فروش، درآمدی به مراتب بیشتر از آنچه در خارج از کشور به یورو و دلار کسب میکنند، داشته باشند.
>>کانکت، پلی برای بازگشت نخبگان به ایران
مدیرعامل یک شرکت دانش بیان در حوزه سلامت گفت: با حمایت معاونت علمی و مجموعه کانکت هفت سال پیش به ایران بازگشتم و فعالیت خود را در این شرکت دانش بنیان آغاز کردم که اکنون عضو پارک فناوری پردیس هستیم.
امین اردشیردوانی اظهارداشت: با توجه به تجربهای که در ارتباط با دوستانم در خارج از کشور دارم، متوجه شدم که سطح اطلاعرسانی درباره مجموعه کانکت و خدمات آن هنوز کافی نیست و بسیاری از متخصصان ایرانی از این فرصتها بیاطلاع هستند.
وی معتقد است که ایجاد یک سازوکار اطلاعرسانی قویتر، از طریق نمایندگیها و سفارتهای جمهوری اسلامی یا از طریق کمپینهای اطلاعرسانی عمومی، میتواند به معرفی بهتر این خدمات کمک کند.
>>به گزارش ایرنا، بیستوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی «ایرانهلث ۱۴۰۴» از ۱۸ تا ۲۱ خردادماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
این نمایشگاه با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و منطقه ویژه علم و فناوری پردیس برگزار شد و بستری مناسب برای معرفی تازهترین دستاوردها و فناوریهای نوین در حوزه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی فراهم کرد.
در این دوره، ۵۸۰ شرکتکننده داخلی و خارجی در ۱۱ سالن، فضایی به وسعت ۳۸ هزار متر مربع را به نمایش آخرین محصولات و نوآوریهای خود اختصاص دادهاند.