به گزارش خبرنگار >>ایرنا، علیرضا شهرکی روز سهشنبه در همایش و جشنواره محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان، اضافه کرد: آثار صنایع دستی این استان که بهعنوان هنر و میراث دست و با خلاقیت تولید میشوند باید به خوبی به دنیا معرفی شوند و از ظرفیتهای مختلف برای شناساندن آنها بهره ببریم.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برخی از رشته های صنایع دستی این استان گمنام مانده اند، تصریح کرد: پشتیبانیها به خوبی انجام شده است اما باید به این باور برسیم که آثاری همچون سفال کلپورگان، سوزندوزی و خمکدوزی را باید بیش از پیش به جهانیان معرفی کنیم.
>>هنر صنایع دستی سیستان و بلوچستان یک گنج نهفته است که باید همگان آن را معرفی کنندشهرکی افزود: ادارهها و نهادهای مختلف باید از صنایع دستی سیستان و بلوچستان در هدایایی که مدنظر دارند، استفاده کنند تا علاوه بر کمک به صنعتگران به معرفی این هنرهای فاخر و گنج پنهان کمک شود.
وی تصریح کرد: پرورش هنرجو و آموزش رشته های صنایع دستی به خوبی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان در حال اجراست اما بازار محصولات آن نیز اهمیت زیادی دارد.
وی گفت: یکی از ابزار ضروری برای معرفی این آثار، استفاده از بستهبندی شکیل و برازنده است تا زیباییهای نهفته در سیستان و بلوچستان به خوبی به جهانیان معرفی شود.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: معرفی این صنایع دستی نیازمند همت و عزم همگانی و مشارکت دانشگاهها و سایر مؤسسه های مرتبط است.
>>گامی بلند برای صنایع دستی سیستان و بلوچستان با ثبت ۲۳۰ اثر فاخر
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان نیز در این جشنواره اظهار کرد: هنرمندان صنایع دستی استان با ثبت ۲۳۰ اثر دارای نشان ملی و بین المللی در عرصه تولیدات فاخر تلاش کرده اند.
محمدهادی طهرانی مقدم افزود: ما امروز با چالش عرضه و نوع بازاریابی محصولات صنایع دستی مواجهیم که باید برای رفع آن از شیوه های جدید استفاده شود و جایگاه خود را در فروش صنایع دستی در سطح ملی و بین المللی ارتقا دهیم.
>>هنرمندان صنایع دستی سیستان و بلوچستان با ثبت ۲۳۰ اثر دارای نشان ملی و بین المللی در عرصه تولیدات فاخر تلاش خود را به منصه ظهور رسانده اندوی ادامه داد: در این راستا در صدد هستیم غرفهای دائمی برای عرضه محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان در فرودگاه امام خمینی (ره) تهران برپا شود تا بیش از پیش این هنر چشمنواز دست هنرمندان را به گردشگران داخلی و خارجی عرضه کنیم.
طهرانی مقدم گفت: برای جشنواره صنایع دستی استان با محوریت هدایای اداره ها نیز فراخوان لازم اعلام و از بین ۴۵ اثر ارسالی ۲۱ اثر انتخاب شد.
وی اضافه کرد: این آثار توسط هیات داوران که متشکل از کارشناسان معاونت صنایع دستی استان، صندوق کارآفرینی امید و دانشکده هنر دانشکاه سیستان و بلوچستان بود، بررسی و ۶ اثر بهعنوان برگزیده نهایی اعلام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان بیان کرد: از میان این ۶ اثر منتخب نیز به قید قرعه و در حضور شرکت کنندگان در همایش، سه اثر مشخص و از طرف صندوق کارآفرینی امید به آنها تسهیلات کم بهره به مبالغ ۳۰۰، ۲۵۰ و ۲۰۰ میلیون تومان اعطا شد.
>>به گزارش ایرنا، ۲۰ خرداد بهعنوان روز صنایع دستی و ملی فرش نامگذاری شده است.
در استان سیستان و بلوچستان رشته های صنایع دستی بومی شامل سوزن دوزی، سکه دوزی، حصیربافی، پریوالدوزی، گلیم بافی، زیورآلات، سفال سنتی و خامک دوزی (سوزندوزی سیستان) رواج بیشتری دارد.