دوشنبه، 19 خرداد، 1404

دارچین و گل محمدی، محافظ هموگلوبین خون در برابر گاز اُزن

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی >>ایرنا از دانشگاه تهران، یافته‌های پایان‌نامه مائده محلوجی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی با عنوان «مطالعه تأثیر سینامالدهید و فنیل اتیل الکل بر تغییر PH خون و اختار هموگلوبین در نمونه‌های خون اثر داده شده با اوزون در غلظت بالا» به راهنمایی عارفه سیدعربی، دانشیار گروه بیوشیمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، نشان می‌دهد که ماده مؤثره ادویۀ دارچین و همچنین گل محمدی و مشتقات آن مانند گلاب، نقش آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی در خود دارند.

در این پژوهش، تغییر ساختار پروتئین هموگلوبین، که فراوان‌ترین پروتئین موجود در خون است، تحت تأثیر گاز اُزن در بالاترین غلظت، مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی نشان داد که اُزن در غلظتی بسیار بالا، باعث ایجاد تغییرات ساختاری در پروتئین هموگلوبین، به عنوان مهم‌ترین پروتئین انتقال اکسیژن می‌شود.

در ادامه، تأثیر گاز ازن، در حضور ماده‌های مؤثرۀ گیاه دارچین و گل محمدی، به ترتیب سینامالدهید و فنیل اتیل الکل، مجدداً آزموده شد و مشخص شد که این دو ماده، خصوصاً فنیل اتیل الکل، قادرند نقش بسیار مؤثری در مقابله با اُزن ایفا کنند.

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه Journal of Molecular Structure منتشره شده و از طریق این >>پیوند دست‌یافتنی است.

برای اخبار جامعه و اجتماعی خوشه خبر کلیک کنید

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها