چهارشنبه، 14 خرداد، 1404

۲۰ درصد سطح چغندر قند پاییزه کشور در سرپل‌ذهاب کشت شد

مدیر جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>>>ایرنا با اعلام سهم۲۰ درصدی این شهرستان از مجموع زمین های زیر کشت چغندر قند پاییزه کشور، افزود: پیش بینی می شود که در مجموع از ۶ هزار هکتار از مزارع زیرکشت چغندرقند پاییزه این شهرستان با میانگین ۶۶تن در هر هکتار، ۴۰۰هزار تن محصول برداشت شود که نسبت به سال گذشته افزایش دارد.

ایرج بهرامی با بیان اینکه تمام مراحل تولید این محصول از کاشت تا برداشت محصول چغندرقند به صورت مکانیزه است گفت: خرید محصول نیز به صورت تضمینی توسط کارخانه‌های قند انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: سرپل‌ذهاب یکی از قطب‌های اصلی تولید محصول استراتژیک چغندر قند در کشور است که از مجموع ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت، محصول چهار هزار هکتار از زمین ها با کارخانه‌های قند بیستون، اسلام‌آباد غرب، قزوین، بنیاد اصفهان، نقش جهان و چهارمحال و بختیاری قرارداد دارند و همچنین ۲ هزار هکتار دیگر به‌صورت بدون قرارداد کشت شده که در حال حاضر کارخانه قند همدان در حال خرید این بخش از محصول کشاورزان است.

مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب گفت: برداشت محصول چغندر قند تا ۲ ماه آینده ادامه دارد و نمایندگان کارخانه های قند در منطقه حضور دارند و محصول کشاورزان را طبق قرارداد منعقد شده خریداری می کنند.

بهرامی با اشاره به ظرفیت بالای مکانیزاسیون در برداشت این محصول، عنوان کرد: بیش از ۳۰ دستگاه ست برداشت مکانیزه در سطح شهرستان فعال است که از این میان ۲۴ ست بومی و مابقی مهاجر از سایر شهرستان ها است که نقش مهمی در سرعت و دقت برداشت دارند.

او با تاکید بر اهمیت چغندرقند در تأمین امنیت غذایی و مواد اولیه صنایع قند کشور گفت: چغندرقند پاییزه با توجه به مصرف آب کمتر در مقایسه با کشت‌های بهاره یکی از راهبردی‌ترین محصول کشاورزی در شرایط کم‌آبی فعلی کشور محسوب می‌شود و شهرستان سرپل‌ذهاب نیز به‌واسطه اقلیم مناسب، خاک حاصلخیز و دانش فنی کشاورزان، توانسته جایگاه ویژه‌ای در تولید این محصول به دست آورد.

️وی افزود: با اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان جهاد کشاورزی، بهره‌گیری از تغذیه مناسب و مبارزه اصولی با آفات و بیماری‌ها، انتظار می‌رود عملکرد قابل قبولی از مزارع برداشت شود و شاهد افزایش راندمان نسبت به سال‌های گذشته باشیم.

بهرامی ابراز امیدواری کرد با تداوم حمایت‌های فنی و هماهنگی میان کشاورزان، صنایع تبدیلی و نهادهای دولتی، شاهد ارتقای بیش از پیش جایگاه سرپل‌ذهاب در عرصه تولید ملی و جهش اقتصادی بخش کشاورزی شهرستان باشیم.

باتوجه به استعداد بالای شهرستان های غربی کرمانشاه و همچنین وجود طرح سامانه گرمسیری احداث کارخانه قند یک نیاز در این منطقه است که هم می تواند در تولید و هم در اشتغالزایی شهرستان موثر باشد و تحول اقتصادی در منطقه ایجاد نماید ضمن اینکه کار وجین این محصول نیز به صورت دستی انجام می شود از این رو می تواند اشتغالزایی خوبی داشته باشد.

>>در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال است که احداث کارخانه سوم در دستور کار استاندار کرمانشاه و مسوولان استان است.

>>استاندار: به دنبال توسعه صنعت قند در استان کرمانشاه هستیم

چغندر قند در استان کرمانشاه به ۲ صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که در کشت پاییزه این محصول نیز در سال زراعی جاری نیز حدود چهار هزار هکتار به زیر کشت رفته بود که در مجموع بیش از ۲۸۰ هزار تن چغندر برداشت شد.

>>استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند رتبه سوم ایران را در اختیار دارد.

>>>>به گزارش ایرنا؛ از مجموع حدود ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی سرپل ذهاب افزون بر ۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع کشاورزی است که سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ نیز سالانه حدود ۱۴ هزار تن میوه برداشت می‌شود.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.

برای مشاهده مطالب چندرسانه‌ای خوشه خبر کلیک کنید

3 روز پیش

دسته‌بندی‌ها