دوشنبه، 30 تیر، 1404

تولید سالانه ۱۶ هزار تن توت‌فرنگی در مازندران

>>به گزارش ایرنا، بابک مومنی روز جمعه به همراه "محمد مهدی برومندی" معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از مزارع توت‌فرنگی منطقه بهنمیر و مزارع بلوبری شهرستان ساری با تأکید بر سلامت کامل محصولات تولیدی در استان، اظهار کرد: بر اساس آزمایش‌های مراکز علوم پزشکی مازندران و بابل، تمامی توت‌فرنگی‌های تولیدی این خطه، سالم و عاری از بقایای سموم است.

مومنی به کشت ارقام پربازده و تجاری همچون «کاماراسو» و «سلوا» در مزارع استان اشاره کرد و افزود: شهرستان بابلسر به‌ویژه منطقه بهنمیر، با تولید ۵۰ درصد از توت‌فرنگی مازندران، قطب اصلی این محصول در شمال کشور است.

وی همچنین از کشت توت‌فرنگی در شهرستان‌های کیاکلا، جویبار، ساری و قائم‌شهر خبر داد و مزایای کشت گلخانه‌ای از جمله «کنترل آفات»، «مدیریت علف‌های هرز»، «صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب» و «افزایش عملکرد محصول» را نسبت به کشت سنتی برشمرد.

مومنی یادآور شد: مازندران با تولید سالانه ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی، یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

این مقام مسوول در ادامه با اشاره به شرایط اختصاصی کشت بلوبری اظهار کرد: این محصول نیازمند خاک اسیدی با pH بین ۴.۵ تا ۵.۲، سیستم تهویه و زهکشی دقیق است و تنها در چنین محیطی قابلیت پرورش است.

وی افزود: مطمئن‌ترین روش تکثیر بلوبری، رشد از طریق قلمه‌زنی است. با مدیریت صحیح مزرعه، این گیاه تا ۵۰ سال عمر مفید و باردهی پایدار خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با برشمردن ظرفیت‌های اقتصادی کشت بلوبری، خاطرنشان کرد: استان مازندران با بهره‌گیری از دانش فنی و تطابق شرایط اقلیمی، می‌تواند به قطب تولید این محصول ارزشمند تبدیل شود.

برای بررسی اخبار استان‌ها در خوشه خبر کلیک کنید

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها