به گزارش خبرنگار >>ایرنا، حمید ملانوریشمسی روز پنجشنبه در همایش بزرگداشت سیدجمال الدین اسدآبادی که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و انجمن آثار و مفاخر کشور برگزار شد، اظهار کرد: استان همدان به پایتخت تاریخ و تمدن ایران مشهور است، یکی از بزرگترین سرمایه های این مرکز تاریخی و تمدنی شخصیتهای بزرگ و مفاخر ارزشمندی چون سید جمال الدین اسدآبادی است.
استاندار همدان گفت: اینجا سرزمین ملاحسنی قلی شوندی، آیت الله بهاری و شهید آیت الله مفتح است که در دامن این مردم دانشمند پرورش یافتند، امروز هم در دوران معاصر و جنگ بزرگانی مانند شهید قهاری و سردار حاج حسین همدانی شخصیتهای را داریم که از افتخارات هستند و به رشد و اعتلای انقلاب کمک کردند.
ملانوریشمسی ادامه داد: افتخارات و تاریخ سازیهای مردم همدان تمام شدنی نیست، در کنار تمام منابع خدادادی این خطه، سرمایه های اصلی دیار الوند شخصیتهایی هستند که در تمام عرصه ها حضور جدی داشتند.
استاندار همدان گفت: به واسطه شخصیت های بزرگ علمی و فرهنگی، همدان باید یکی از بزرگترین کانون های توجه مفاخر کشور باشد.
ملانوری شمسی اظهار کرد: یکی از نکات پند آموز این همایشها، تبیین هدف بزرگ شخصیت هایی همچون سید جمال در بیداری اسلامی و مبارزه با استعمار بود.
استاندار همدان ادامه داد: سید جمال الدین اسدآبادی حضور به موقع در میدان را با بصیرت فهمید و در جهاد تبیین ورود کرد.
استاندار همدان با اشاره به تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری به مقوله وحدت،گفت: امام خمینی (ره) فرمودند وحدت کلمه رمز موفقیت های بزرگ است، باید بدانیم که حل مسائل جامعه و بازکردن گره ها جزو اراده خداوند است و جایی به ما کمک میکند که وحدت وجود دارد.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که اگر سید جمال به عنوان کسی که پایه گذار و منادی وحدت اسلامی است به دلیل اینکه ابزار کارآمد و موثر وحدت را استفاده کرد.
استاندار همدان گفت: امروز گفتمان ملت وفاق ملی است و تاکید رهبری نیز بر این موضوع است؛ وحدت رمز موفقیت است و امروز برای کاهش آسیبهای اجتماعی و توسعه و رفع نیازهاوفاق ملی ضرورت دارد.
ملانوریشمسی افزود: سید جمال الدین اسدآبادی نیز می گفت حرف من وحدت است و از آن زمان تاکنون در امتداد این مسیر خون های زیادی ریخته شده است.
وی ادامه داد: در دنیای پر سرعت رقابتهای توسعه ای، تمسک همه به علم و دانش است و سرعت علم پر شتاب است و امروز توجه به این موضوع باید در کانون توجه باشد.
استاندار همدان گفت: امیدواریم که این همایش تاریخ پرافتخار ما را یادآوری کند تا بتوانیم گامهای پر شتاب در حل مشکلات و توسعه کشور برداریم.
رییس بنیاد سیدجمال الدین اسدآبادی نیز در این همایش اظهار کرد: سید جمال را میتوان به واقع علامه نامید، او واقعا فیلسوف و عارف و نابغه بوده است.
حجت الاسلام مرتضی موحدی افزود: بنیاد سید جمال الدین دومین بنیاد بین المللی استان است و درخواست داریم بودجه ملی به آن اختصاص یابد.
وی ادامه داد: ۱۲۰ مقاله رسیده در چند همایش سید جمال الدین اسدآبادی بررسی محتوایی شده است.
امام جمعه اسدآباد گفت: سید جمال الدین را علامه نام میبریم به دلیل اینکه وقتی در سن ۳۱ سالگی وارد الازهر مصر میشود چنان آن دانشگاه را تحت تاثیر قرار میدهد که استکبار بیش از ۴۰ روز حضور ایشان را نمیپذیرد.
حجت الاسلام موحدی افزود: شیخ محمد عبده در باره سید جمال میگوید بعد از انبیاء خداوند بیشترین بصیرت را از نظر من به سید جمال الدین اسدآبادی داده است.
وی ادامه داد: سید جمال بزرگترین فیلسوف سیاسی جهان اسلام و شخصیت ممتاز ایران جهان اسلام بود که در ایران نگذاشتند بماند و کار کند زیرا مهد استکبار ستیزی بود.
رییس بنیاد سید جمال الدین اسدآبادی گفت: همانطور که سید جمال الدین اسدآبادی برای ایران اسلامی بسیار مفید بود وی در طول ۴۲ سال ۲۰ بار جابجا شد تا اصلاح گری را انجام ندهد.
حجت الاسلام موحدی افزود: امروز هسته ای شدن برای کشور ما مفید است، در عرصه پزشکی، برق، سوخت ناوها و صنعت برای کشور ما ضرورت دارد و تلاش دشمن بر این است که نگذارد ایران هسته ای شود.
وی ادامه داد: بزرگداشت سید جمال الدین اسدآبادی توجه به دیپلماسی موثر و فعال سید جمال است،او برنامه های اصلاحی مغتنمی داشت که استکبار نگذاشت به منصه عمل برسد و تمام تلاشش را برای اصلاح امرا به کار برد.
امام جمعه اسدآباد گفت: در نهایت سید جمال الدین میگوید راه حل نجات مسلمانان بر هم زدن سلطنت و مقابله با استکبار است همان سخنی که امام خمینی می فرمودند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش اظهار کرد: ما امروز نیازمند روشنگری در مسیر عالمانی هستیم که اگر آن مسیر به نتیجه میرسید امروز شاهد این مصائب بر مسلمانان نبودیم، شناساندن اسلام و وحدت بین مسلمانان هدف سید جمال الدین اسدآبادی بود و این را نقطه قوت پیروزی مسلمانان میدانست.
اکبر رنجبرزاده افزود: این انسان آسمانی در ۱۸۰ سال قبل، هنوز افکار بلندش شفا بخش است و باید این راه را گرامی بداریم، این مرد آسمانی گفت که حکومت و ملت به عدالت و علم استوار است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در پایان سخنانش پیام محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به این همایش را قرائت کرد.
>>به گزارش ایرنا، سید جمال الدین اسدآبادی در ۱۲۱۷ خورشیدی در خانواده ای مذهبی و از سادات حسینی در اسدآباد همدان چشم به جهان گشود.
نبوغ ذاتی، هوش سرشار و فراست قوی سیدجمال او را از همان کودکی در پی تجزیه و تحلیل محتوای داستان ها به آفاقی دیگر سوق می داد و از همان ایام کودکی به فکر چاره و علاج دردها و رنج ها افتاد.
او در همان دوران کودکی برای یادگیری علوم و فنون مختلف به قزوین رفت و پس از کسب آموزش های لازم در زمینه های ادبیات عرب، منطق، فقه و اصول در حوزه علمیه این شهر، راهی تهران شد و در آنجا از محضر آیت الله «سید محمد صادق طباطبایی» همدانی بهره های فراوانی برد و اینگونه تحسین استادان خویش را برانگیخت.
آوازه فراست و نبوغ وی، عالمان نجف، کربلا و سامرا را به حیرت واداشته بود وی برای فراگیری و کسب تجربه های بیشتر و بنابر توصیه استادانش روانه شهر بمبئی در هندوستان شد.
سیدجمال الدین اسدآبادی در نوجوانی فعالیت های اصلاحی و سیاسی خود را با مشاهده استعمار انگلیس بر هندوستان آغاز کرد و به بررسی علت های ضعف مسلمانان پرداخت و به دلیل حضور همه جانبه انگلیسی ها در آن کشور به ناچار راهی عثمانی و از آنجا به مصر و فرانسه رفت و پس از مدتی به ایران بازگشت و چندین بار تبعید و اخراج شد.
این اندیشمند سیاسی سال های پایانی عمر خود را در عثمانی به سر برد و سلطان عبدالحمید سلطان عثمانی از حضور سید جمال الدین اسدآبادی در این کشور برآشفت و دستور قتل او را صادر کرد. سرانجام سیدجمال الدین اسدآبادی را در ۱۸ اسفند ۱۲۷۵ خورشیدی مسموم کردند و به شهادت رساندند.
۱۸ اسفند سالروز شهادت سیدجمال الدین اسدآبادی در تقویم کشور به نام روز «بیداری اسلامی» نام گذاری شده است.