>>به گزارش ایرنا، در این نمایشگاه که تا ۹ خرداد ماه از ساعت ۱۵ تا ۲۱ دایر است، واحدهای تولید ادوات کشاورزی به همراه شرکتهای دانش بنیان و چند شرکت فعال در عرصه آبیاری و تولید نهادههای کشاورزی، آخرین یافتهها و تجهیزات تولیدی خود را عرضه کردهاند.
در این نمایشگاه تخصصی ۴۵ شرکت از ۱۵ استان تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان، زنجان، البرز، یزد، کردستان، اصفهان، مازندران، گیلان، فارس، لرستان و اردبیل آخرین تجهیزات و فناوری مرتبط با فعالیت بخش کشاورزی را در معرض بازدید علاقهمندان قرار دادهاند.
شرکتهای حاضر در این نمایشگاه چهار روزه، ادوات و ماشین آلات کشاورزی، نهادهها، تجهیزات آبیاری و خوراک دام، طیور و آبزیان و نیز مکملهای غذایی و دارویی را به همراه تجهیزات تولید در واحدهای مرغداری، دامداری و صنایع وابسته عرضه کردهاند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در آیین گشایش این نمایشگاه با اشاره به این که تامین تجهیزات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی از ملزومات اصلی تولید در این بخش است، گفت: برپایی این نمایشگاه زمینه را برای توسعه هر چه بیشتر بخش کشاورزی و تامین نیازمندی تولید کنندگان از محل تولیدات داخلی فراهم میکند.
علیحسین احدیعالی، ارتباط مستقیم بین شرکتهای تولید کننده با کشاورزان، ایجاد رقابت در بین تولید کنندگان ادوات، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی، ایجاد فرصت فروش برای شرکتهای تولید کننده داخلی و نیز تبادل اطلاعات و دانش فنی بین مصرف کنندگان این تجهیزات و تولید کنندگان آن را از جمله اهداف برپایی این نمایشگاه بیان کرد.
وی اظهار کرد: این نمایشگاه فرصت خوبی است تا ۴۵ شرکت داخلی تولید کننده ادوات، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی و صنایع وابسته داخلی توان خود را در تامین امنیت غذایی کشور به نمایش بگذارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه، عمر مفید ادوات و ماشین آلات کشاورزی را ۱۳ سال اعلام کرد و افزود: استان اردبیل حدود ۲۴ هزار دستگاه تراکتور دارد که نزدیک ۱۰ درصد آنها عمری بین ۱۳ تا ۲۶ سال دارد که باید از رده استفاده خارج شود اما به دلیل نیاز شدید این بخش، همچنان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی خواستار تامین تسهیلات مورد نیاز برای نوسازی ادوات، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی استان اردبیل شد و اظهار کرد: این ادوات و ماشین آلات در حال استفاده، مصرف سوخت بالایی دارند و بهرهوری و صرفه اقتصادی آنها برای کشاورز بسیار پایین است.
احدی عالی، میزان سوخت مورد نیاز برای ماشین آلات کشاورزان استان اردبیل در یک سال را ۱۳۷ میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: هزینه تولید در بخش کشاورزی استان به دلیل تامین نشدن بخشی از سوخت مورد نیاز بالاتر رفته است.
وی محدودیت منابع مالی بانک کشاورزی، نوسانات قیمت ادوات، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی و نیز بالا بودن سود بانکی خرید این ادوات را از جمله موانع اثرگذار در رشد تولیدات کشاورزی کشور و استان اردبیل ذکر کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: این استان سالانه به ۸۰۰ دستگاه ادوات دنباله بند کشاورزی نیاز دارد اما تسهیلات خرید این ادوات به کشاورزان پرداخت نمیشود و همین امر فعالیت در بخش کشاورزی این استان را غیر اقتصادی کرده است.
وی در ادامه با اشاره به تولید چهار درصد از نیاز محصولات کشاورزی کشور در استان اردبیل در ۷۸۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی این استان توسط بیش از ۱۳۵ هزار بهرهبردار گفت: این استان به رغم مساحت کم و یک درصدی از کل کشور و با تولید چهار درصد از مجموع محصولات کشاورزی ایران، به قطب تولیدات دامی و کشاورزی کشور مشهور است و باید بیشتر مورد توجه سیاست گزاران بخش کشاورزی قرار بگیرد.
احدی عالی بر لزوم اقتصادی کردن فعالیت و تولید در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: در این زمینه باید از فناوری و دانش روز به همراه تجهیزات پیشرفته استفاده شود.
به گزارش >>ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۳ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۸۰ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود و در ۴۰ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
سالانه بالغ بر چهار میلیون تن محصول کشاورزی توسط ۱۳۵ هزار بهرهبردار حوزه کشاورزی استان اردبیل تولید میشود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.