پنج‌شنبه، 08 خرداد، 1404

تجلی فرهنگ در خانواده است

به گزارش خبرنگار کتاب >>ایرنا، آئین رونمایی از کتاب خانواده در تندباد ۶ خرداد ۱۴۰۴ در سالن بهمن دانشگاه امیرکبیر برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله رجبی در این مراسم برخی از بیانات مقام معظم رهبری را بازخوانی کرد و گفت: یکی از نکات مهمی که جامعه را در ابعاد مختلف مستحکم می‌کند، خانواده است. همه فکر می‌کنند استادی که پروفسور محمود حسابی را پرورش داد، آلبرت انیشتین بود، در حالی که او می‌گوید مادرش او را پرورش داده است، پدران هم همین تاثیر را در خانواده دارند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه امیرکبیر درباره کتاب «خانواده در تندباد» گفت: وقتی با کتاب روبرو شدم، تعجب کردم، زیرا چند رویکرد توام داشت. نخست رویکرد تاریخی به خانواده است، زیرا نگاه تاریخی معمولا انفرادی انجام می‌شود. دومین رویکرد نگاه جامعه‌شناختی به خانواده و سوم نگاه تمدنی به مساله خانواده است. همچنین در کتاب ارجاع‌های متعدد، بجا و دقیق وجود دارد.

او با اشاره به تاثیر تمدن غربی بر جامعه، توضیح داد: به این دلیل که اسلام دربرابر این تمدن ایستاد، اثر آن را کند کرد، باید بتوانیم خانواده را جایی برای اتکای اعضای خانواده به آن قرار بدهیم. خانواده نقطه اصلی اتکا تمدن اسلامی است و در دانشگاه امیرکبیر سعی می‌کنیم، دانشگاه خانواده‌مدار تاسیس کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله رجبی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه امیرکبیر

مهدی محمدی مدیر نشر معارف نیز با اشاره به این اصل که هر کتاب که ناشر منتشر می‌کند مانند فرزندی است که به دنیا می‌آورد، ادامه داد: نزدیک یک سال است که این کتاب به وزارت فرهنگ ارجاع شده بود و در نهایت موفق به چاپ آن شدیم.

مهدی محمدی مدیر نشر معارف

>>روشنفکران دنیای مدرن تحت تاثیر افلاطون و ارسطو هستند

سیداحمد ساویز با تاکید بر اینکه خانواده موضوع مهمی است، گفت: امروز دو اندیشه بیشتر نداریم یکی اندیشه الهی و دیگری اندیشه مادی است. در دورانی زندگی می‌کنیم که از مدرنیسم سال‌ها گذشته و جرات نقد آن شکل گرفته است. مدرنیسم در نتیجه اعتقادهای غرب و سرمایه‌داری است. روشنفکران دنیای مدرن تحت تاثیر افلاطون و ارسطو هستند. خانواده تنها جریان وحیانی است که می‌خواهد وحیانی بماند و در برابر جریان مدرنیته ایستاده است.

نویسنده کتاب خانواده در تندباد درباره اینکه چرا جامعه سرمایه‌داری می‌خواهد خانواده‌ها بر اساس اندیشه مدرن هدایت شوند، توضیح داد: خانواده واحد اجتماعی مستقل و دارای ارزش‌های درونی است و متکی به بیرون نیست، در حوزه تعلیم و تربیت انسان رشد نمی‌کند تا زمانی که به دیگری بپردازد. خانواده شروع روند رشد است.

او با اعلام اینکه جامعه مدرن و سرمایه‌داری می‌خواهد، همه افراد تحت کنترل دولت باشند، افزود: کتاب بعدی در حوزه تاریخ خواهد بود و تمدن مدرنیته تاکنون دو قاره آفریقا و آمریکا را نابود کرده است؛ زیرا در هردو تمدن‌های بزرگی بود.

سیداحمد ساویز نویسنده

ساویز درباره علت نوشتن این کتاب، توضیح داد: در جوانی تمدن غرب را پویا و تمدن ایران را کاهنده می‌دیدیم. انقلاب اسلامی برای جوانی مثل من فرصت ایجاد کرد تا کتاب‌ها را بخوانم. امروز کودکان تحت تاثیر رسانه هستند، در حالی که در گذشته تحت تاثیر اهالی خانواده بودند. اما باید توجه داشت اگر مدرنیته رسانه را در اختیار دارد، ما هم انسان‌ها را در اختیار داریم و می‌توانیم روی آن‌ها تاثیر بگذاریم. باید فرهنگمان را نجات بدهیم، تنها قدرت ما در حوزه فرهنگ است، تجلی فرهنگ هم در خانواده است. امروز دفاع از فرهنگ برای همه فرض است.

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها