به گزارش گروه علمی >>ایرنا از وزارت علوم، >>همکاری دانشگاهها با صنایع بزرگ کشور میتواند مزایا و نتایج بسیار مفیدی داشته باشد از یک سو صنایع در این تعامل میتوانند به افزایش بهرهوری و کیفیت محصولات بپردازند و از یک سو دانشگاهها میتوانند با جهتدهی پژوهش و فعالیتهای علمی به سمت تقاضای واقعی، اثربخشی بهتری در بهبود شرایط کشور داشته باشند.
این همکاری یک موضوع اساسی و بنیادی است و نه تنها در ارتباط با صنعت بلکه در ارتباط با جامعه نیز دانشگاهها باید نقش موثری داشته باشند.
بر این اساس و با توجه به اینکه در وزارت علوم حوزههای تخصصی مختلف همچون فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی، هنر و علوم پایه وجود دارد، ضروری است ابزارها و روشهای متناسب و مختلفی بهکار گرفته شود تا در همه زمینهها بتوان با مخاطبین ارتباط سازندهای شکل داد.
در این راستا خوشبختانه با استفاده از تجارب و الگوهای مختلف ملی و بینالمللی در حال حاضر دانشگاهها روشهای متعددی را برای این منظور استفاده می کنند و به طور حتم سرجمع این روشها میتواند به یک تعامل و همکاری همه جانبه و پایدار با جامعه و صنعت منجر شود.
روشهای متنوع میتوانند ارتباط بین مراکز علمی و اجرایی را تسهیل کرده و بستر مناسب برای استفاده حداکثری از توانمندیهای علمی کشور را فراهم کنند.
در همین راستا و در مراسم مشترکی که امروز دوشنبه؛ پنجم خردادماه در وزارت علوم برگزار شد؛ دو تفاهمنامه با هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه اصفهان به امضای طرفین رسید.
طبق توافقات صورت گرفته در این تفاهمنامه، همکاریهای گستردهای با دانشگاهها توسط صنایع آغاز و محورهای مهمی همچون تخصیص گرنت به اعضای هیات علمی، تعریف و اجرای پروژههای پژوهشی مورد نیاز، حمایت از پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی، مشارکت در برگزاری رویدادهای تخصصی، استفاده از فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت، تقویت دورههای مهارتی و شغلی و همچنین سرمایهگذاری در تجاریسازی و توسعه فناوریهای جدید پوشش داده خواهند شد.
طبق این تفاهمنامهها اعتبار مالیاتی پیشبینی شده در ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان به صورت موثر برای این امور بهرهبرداری خواهد شد.