یکشنبه، 04 خرداد، 1404

اقدام اصولی اهواز در مدیریت پسماند؛ جای خالی فرهنگ‌سازی همچنان محسوس است

>>به گزارش یکشنبه ایرنا، شهرداری اهواز تلاش دارد تا با تفکیک زباله از مبدا میزان دفن و جمع آوری زباله را کاهش داده و به پاکیزه نگهداشتن شهر کمک شود، اما این فرهنگ که در خیلی از استان‌های دیگر به یک کار روتین و روزانه تبدیل شده در اهواز همچنان ملموس نیست.

با اقداماتی که شهرداری اهواز طی سه سال اخیر انجام داده دیگر کمتر شاهد انباشت زباله در مناطق مختلف اهواز و یا آتش‌سوزی زباله در سایت سایت صفیره اهواز هستیم.

در حال حاضر این سایت به نقطه ایده آل خود رسیده و در این محل تفکیک زباله تر و خشک و تولید کود کمپوست نیز انجام می شود.

اما شهرداری اهواز در نظر دارد تفکیک زباله را از خانه‌ها شروع کند تا هزینه کمتری برای جمع‌آوری و یا دفن زباله صرف شود و مردم با این فرهنگ بسیار مهم بهداشتی نیز آشنا شوند.

نرم افزار «بهروب» طی یکسال اخیر به مردم بیشتر معرفی شده است، در این نرم‌افزار زباله‌های خشک از مردم خریداری می‌شود تا با این اقدام تفکیک زباله از مبدا انجام شود.

اما تا رسیدن به نقطه ایده‌آل و داشتن شهری بدون زباله فاصله بسیار است و باید فرهنگ‌سازی لازم و همکاری بیشتر جامعه رقم بخورد.

در کنار وظیفه شهرداری که نظافت و جمع آوری روزانه زباله است مردم نیز وظایفی در پاکیزه نگهداشتن شهر دارند.

شهرداری اهواز گذاشتن چندین باره زباله در خارج از منزل و توجه نداشتن به زمان اعلام شده جمع آوری زباله را یکی از مشکلات شهر اهواز در جمع‌آوری پسماند خانگی اعلام کرد و از مردم درخواست تا در زمان تعیین شده زباله‌های خود را در خارج از منزل قرار دهند تا شهرداری مجبور به جمع‌آوری چندین باره زباله و صرف هزینه‌های بیشتر نشود.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز در خصوص وضعیت جمع آوری و دفن پسماند شهری و پاکیزه نگداشتن شهر توضیحاتی را ارائه کرد.

>>>>ایرنا: وضعیت فعلی جمع‌آوری و دفن پسماندهای شهری چگونه است و آیا استانداردهای زیست محیطی رعایت می‌شود؟

محمود ثابت‌قدم بیان کرد: جمع‌آوری و انتقال پسماندهای خانگی توسط خودروهای مکانیزه از ساعت ۶ صبح تا ۲۳ از سوی شرکت‌های بخش خصوصی انجام می‌شود.

وی گفت: جمع‌آوری زباله در محدوده‌های تجاری و دارای تراکم بالای جمعیت در چند مرحله انجام می‌شود و پسماند شهری پس از انتقال به سایت پردازش شده و زباله‎‌های خشک و تر از هم جدا می‌شوند.

ثابت قدم با بیان اینکه تمامی الزامات محیط زیستی برای دفن زباله‌ها رعایت می‌شود ادامه داد: بستری در این سایت فراهم شده و از زباله تَر کود کمپوست تولید می‌شود.

>>ایرنا: آیا اهواز دارای زیرساخت مناسب برای تفکیک زباله از مبدا و بازیافت پسماند دارد؟

وی گفت: این ظرفیت از طریق پیمانکار بخش خصوصی برای تفکیک زباله با استفاده از نرم افزار بهروب انجام شده و در سایت پسماند صفیره نیز این پردازش انجام می‌شود اما برای نهادینه کردن تفیکی زباله از مبدا همچنان نیاز به فرهنگ‌سازی و آشنایی شهروندان با مزیت این طرح است.

>>ایرنا: چه میزان از پسماندهای تولیدی در اهواز بازیافت و یا تبدیل به کود کمپوست می‌‎شود؟

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز در ادامه سخنان خود افزود: از مجموع تولیدی پسماندهای شهری اهواز که روزانه حدود ۷۰۰ تن است ۲۰ درصد پسماند خشک و ۹۰ درصد پسماند تر جداسازی و بازیافت می‌شود.

>>ایرنا: نقش شهرداری در مدیریت پسماند چیست؟

ثابت‌قدم عنوان کرد: مطابق قانون مدیریت پسماندها مصوب سال ۱۳۸۳ مدیریت پسماندهای خانگی در محدوده شهرها بر عهده شهرداری‌ها و سایر گروهای پسماند همانند پزشکی و صنعتی بر عهده تولید کنندگان است.

>>ایرنا: وضعیت مدیریت پسماندهای صنعتی و بیمارستانی در اهواز چگونه است؟ آیا این گروه از پسماندها به درستی تفکیک و بی خطرسازی می‌شوند؟

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز بیان کرد: مسئولیت بی خطرسازی زباله در بخش پزشکی وصنعتی بر عهده تولیدکنندگان قرار دارد که متاسفانه دراین زمینه بحران وجود دارد و شهرداری ازنحوه دفع وبی خطرسازی آن بی اطلاع است.

>>ایرنا: چرا طرح‌های مدیریت جامع پسماند در اهواز اجرایی نشدند و یا نیمه کاره رها شدند؟

وی تصریح کرد: طرح جامع مدیریت پسماند شامل وظایف واقدامات متعددی است که بخش‌های عمده آن ازجمله مکانیزاسیون حمل ونقل پسماند ، آموزش شهروندی ، آموزش ادارات ومدارس صورت گرفته و بخش‌های دیگر از جمله فرآوری وبازیافت پسماندها و استحصال انرژی دردست مطالعه و یا درحال انجام است.

>>ایرنا: آیا مردم در فرآیند تفکیک زباله از مبدا ومدیریت پسماند مشارکت دارند؟ چه اقداماتی برای افزایش مشارکت مردمی انجام شده است؟

ثابت قدم اضافه کرد: تا حدودی همراهی وجود دارد اما درحد قابل قبول نیست و این سازمان در زمینه آموزش چهره به چهره شهروندان درب منازل، پرسنل ادارات و دانش‌آموزان در حال فعالیت است.

>>ایرنا: با توجه به بحران آب و خاک در خوزستان، دفع غیراصولی پسماند چه تاثیری بر منابع طبیعی دارد؟

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز گفت: با توجه به وجود آلاینده‌ها و سطح بالای آلودگی آب وهوا در خوزستان، انجام عملیات دفع و پردازش اصولی پسماندها کمک شایانی به کاهش آلودگی آب ،هوا و خاک می‌کند و انجام ندادن این اصول آسیب‌های جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می‌کند.

ثابت‌قدم بیان کرد: تجارب موفق خارجی وداخلی می‌تواند چراغ راهی برای پیشبرد برنامه‌ریزی درست دراین امور باشد اما نباید غافل شد که مسائل این حوزه با توجه به منطقه و جغرافیا قابل برنامه‌ریزی است.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها