یکشنبه، 04 خرداد، 1404

آموزش عالی و توجه به نخبگان جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه است

به گزارش روز یکشنبه >>ایرنا به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور؛ سیدحمید پورمحمدی در دیدار بیش از ۵۰ دانشجوی نخبه از داشگاه های مختلف کشور، با اشاره به وجود ظرفیت کارشناسی گسترده در سازمان برنامه و بودجه کشور متناظر با موضوعات مختلف کشور، یادآور شد: خاصیت برگزاری این‌گونه نشست‌ها، نزدیک کردن دیدگاه‌های کارشناسان حاضر در بدنه دولت و جامعه نخبگان در قبال مسائل کشور و آگاه شدن این ۲ گروه از نظرات و ظرفیت‌های همدیگر است.

پورمحمدی اظهارکرد: چون برای ما مهم است که دانشجویان نخبه کشور هم از مسائل و واقعیات حوزه برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کشور مطلع باشند، پیشنهاد می‌کنم این جمع در قالب گروه‌های کارشناسی دسته‌بندی شده و ضمن برقراری ارتباط نظام‌مند و منظم با کارشناسان ما در امور تخصصی سازمان برنامه و بودجه کشور، راهکارها و دیدگاه‌ها را در قالب نشست‌هایی مورد بررسی و هم‌اندیشی قرار دهند.

>>سازمان برنامه و بودجه کشور مدافع افزایش حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌هاست

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به نظرات مطرح شده از سوی برخی از حاضران در خصوص حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، گفت: این سازمان مدافع افزایش پرداختی‌ها به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و حمایت از نخبگان کشور است و امسال، سقف دریافت حقوق را برای اعضای هیئت علمی برداشتیم.

پورمحمدی با اشاره به فعالیت تعداد ۲ هزار و ۲۷۰ واحد آموزش عالی در کشور که حدود ۱۰ برابر تعداد واحدهای آموزش عالی در کشور ترکیه است، خاطرنشان کرد: این موضوع باعث ایجاد برخی مشکلات در مسیر حمایت همه‌جانبه از آموزش عالی شده است؛ بهتر این بود که طی سال‌های گذشته به جای افزایش کمی واحدهای دانشگاهی، بر ارتقای کیفیت آنها تمرکز می‌شد.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه کشور توجه جدی به موضوع تقویت نیروی انسانی کارشناس در بدنه دولت دارد و مجوزهای لازم را برای جذب نخبگان در سازمان و تربیت آنان در قالب مدیران آینده کشور، گرفته است.

>>اصلاحات ساختاری بودجه در حال انجام است

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره موضوع اصلاحات ساختاری بودجه گفت: این موضوع در قالب‌هایی همچون هوشمندسازی بودجه، پرداخت به ذینفع نهایی، اعتباری کردن بودجه و اصلاح نظام بودجه‌ریزی هم اکنون در حال انجام است و نهادسازی لازم برای آن شده است.

وی افزود: سند هوش مصنوعی میان سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال نهایی شدن است.

پورمحمدی بر لزوم ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌های کشور تاکید و اضافه کرد: طی تفاهمی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای حل مسائل و موضوعات کلیدی کشور از دانشگاه‌های برتر کشور کمک خواسته‌ایم تا سازمان برنامه و بودجه کشور بتواند ضمن دریافت راه حل‌های علمی برای برطرف کردن چالش‌های موجود، واسطه تعامل میان دانشگاه‌ها با دستگاه‌های اجرایی کشور شود.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید راه را برای فعالیت گسترده بخش خصوصی در بخش‌های مختلف باز کرد، گفت: لازم است که دولت ضمن تمرکز بر سه حوزه اصلی آموزش، امنیت و سلامت و اولویت دادن به این حوزه‌ها، به تقویت بخش خصوصی بپردازد.

در این نشست، حجت الاسلام سعید کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان، و سعید خدایگان، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، نیز سخنان کوتاهی ایراد کردند.

در ادامه تعدادی از دانشجویان نخبه کشور نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود درباره مسائلی همچون اصلاح ساختاری بودجه، هوش مصنوعی و هوشمندسازی، مهاجرت نخبگان، حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، تحول در بودجه‌ریزی هنر، اهمیت حفظ و نگهداشت نیروی انسانی، حل ناترازی انرژی و ... پرداختند.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها