به گزارش روز شنبه >>ایرنا از این روزنامه پرشمارگان انگلیسی، ژنرال کیت کلاگ فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین، ناامید از برقراری صلح، دوست دارد به شوخی بگوید رئیسجمهوری آمریکا اگرچه پیش از این گفته بود ظرف ۲۴ ساعت بحران اوکراین را حل می کند، اما دقیقا نگفته است که کدام ۲۴ ساعت. اما طنز تلخی که اروپایی ها با آن روبرو هستند، امتناع ترامپ از وضع تحریمهای شدید علیه روسیه به دلیل رد آتشبس ۳۰ روزه به رغم اعلام آمادگی واشنگتن است. ترامپ نه تنها از تحریم مسکو خودداری کرده، بلکه حتی بر همکاری اقتصادی جدید با روسیه تاکید کرده است.
گاردین حال و هوای رهبران اروپایی پس از تماس تلفنی ترامپ و پوتین در دوشنبه گذشته را «دلسردی تا شوک شدید» توصیف و اضافه کرد: رئیس جمهوری آمریکا در هر صورت پس از این تماس تصمیم بر اعمال تحریم علیه مسکو ندارد.
هرچند قبل از این تماس الکساندر استاب رئیسجمهوری فنلاند که زمانی با ترامپ گلف بازی می کرد، به لبریز شدن صبر ترامپ در برابر پوتین و احتمال آنکه سنای آمریکا این هفته روند اعمال تحریمها توسط سناتور لیندسی گراهام متحد نزدیک به رئیس جمهوری آمریکا تهیه شده بود، خوش بین بود.
یک دیپلمات سابق آمریکایی که از مذاکرات اوکراین اطلاع دارد در گفتوگو با گاردین از اروپاییها خواست در برابر ترامپ صبر پیشه کنند.
وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: «ترامپ چهار هدف اساسی در اوکراین دارد. او واقعا به دنبال توقف آتشبس و کشتار است. او میخواهد پوتین را از انجام دوباره این جنگ بازدارد اما در پی آن است که اروپایی ها خود برای جلوگیری از حمله مجدد رهبر کرملین پیشگام باشند».
ستون نویس گاردین نیز خاطرنشان کرده است که اروپاییها گزینه ای جز صبر ندارند. آنها سرمایهگذاری زیادی روی گراهام به عنوان کسی که بیشتر روزها با او صحبت میکند، انجام دادهاند. گراهام حتی این هفته با اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، صحبت کرد.
اما این دیپلمات سابق آمریکایی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به همین تلاش ها تشریح کرد: «کنگره نمیتواند ترامپ را مجبور به انجام کاری کند و فقط می تواند قانونی در مورد تحریمها برای تقویت موقعیت ترامپ تصویب کند».
به عبارتی ۸۰ سناتوری که از لایحه گراهام برای اعمال تعرفه بر کشورهایی که نفت روسیه را خریداری میکنند، حمایت میکنند، باید منتظر چراغ سبز ترامپ نیز باشند؛ چراغی که از نقطه نظر ستون نویس گاردین ممکن است هرگز سبز نشود.
مارکو روبیو وزیر امورخارجه آمریکا نیز در کمیته روابط خارجی سنا گفت: «اگر شروع به تهدید به تحریم کنید، روسها دیگر مذاکره نخواهند کرد.»
نویسنده این مطلب در ادامه خاطرنشان کرده است: به همین دلیل کابوس اروپا یعنی خروج ترامپ از اوکراین روز به روز بیشتر به واقعیت بدل می شود.
تحلیلگر گاردین سپس به اختلال هایی که ترامپ ممکن است در مسیر اروپا برای تحریم روسیه ایجاد کند، پرداخته است؛ از جمله از به اشتراک گذاشتن اطلاعات کنار بکشد، تحریمها علیه روسیه را به طور یکجانبه لغو کند و حتی توافقاتی که به اوکراین امکان میدهد سلاحهای آمریکایی را از اروپایی ها خریداری کند، مسدود سازد.
هرچند در این میان برخی مقامات و تحلیلگران اروپایی معتقد هستند که اگر اوکراین بتواند کمی بیشتر دوام آورد، روسیه شکست خواهد خورد؛ از جمله رادوسلاو سیکورسکی وزیر امور خارجه لهستان که مدعی است، قدرت بزرگ آینده اروپا است، نه روسیه.
وی با اشاره به افزایش هزینههای دفاعی اروپا پس از بازگشت دوباره ترامپ به قدرت، استدلال کرد: «پوتین غولی را در این قاره بیدار کرده است. او هنوز نمیداند که این وضعیت ایجاد شده تا چه اندازه برایش گران تمام می شود».
جک واتلینگ تحلیلگر دفاعی اندیشکده انگلیسی «رویال یونایتد سرویسز» (RUSI) نیز استدلال کرد که اوکراین در تابستان امسال با خطر ایجاد شکاف در خط مقدم طولانی روبرو می شود، اما اگر بتواند دوام بیاورد، روسیه ذخایر خود را تمام کرده و به تولید جدید متکی خواهد بود و این امر ماشین جنگی آن را در برابر زنجیرههای تامین آسیبپذیرتر خواهد کرد.
وی سپس مشکل اصلی اوکراین را نه نیروی انسانی نیست، بلکه آموزش و مهمات دانست.
گاردین در پایان این مطلب خاطرنشان کرده است: اگرچه شرایط سبب شده تا اروپایی ها سرسختتر از قبل شوند، اما هنوز بیم آن دارند که ترامپ راه متفاوتی در پیش گیرد و آنها را به عنوان سپر حفاظتی اوکراین به حال خود رها کند.