به گزارش روز جمعه >>ایرنا از وزارت بهداشت، شهرام غفاری با بیان اینکه احراز هویت دو مرحله ای در سامانه نسخه الکترونیک همانند استفاده از اینترنت بانک است، افزود: اکثر جامعه پزشکی برای نسخه الکترونیک در سامانه های مختلف، قبلا با شماره تلفن همراه ثبت نام کرده اند و دارای نام کاربری و رمز عبور نیز هستند.
وی اظهار کرد: تا قبل از اجرای این طرح، ممکن بود افراد دیگر به ویژه در مراکز درمانی و درمانگاه ها، با استفاده از نام کاربری و رمز عبور پزشک، وارد سامانه نسخه نویسی می شدند که این مساله در نسخه الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی، بیش از یک سال است که حل شده یعنی پزشکانی که با سامانه Ep.tamin.ir کار می کنند، کد تایید را بر روی تلفن همراه خود دریافت و با استفاده از آن، وارد سامانه می شوند.
معاون سازمان تامین اجتماعی افزود: از چندین ماه قبل، از سایر سامانه های نسخه نویسی خواسته بودیم که احراز هویت دو مرحله ای را در سامانه های شان فعال کنند که بالاخره پس از چندین بار فرصت، از ابتدای خردادماه، الزامی شد که بسیاری از این سامانه ها، این سرویس را به روز رسانی و اضافه کرده اند.
غفاری خاطرنشان کرد: کد احراز هویت(OTP) در هر بار ارسال، برای ۴ ساعت معتبر است و اینگونه نیست که با هر بار تجویز نسخه، نیاز به درخواست و ورود کد تایید داشته باشد. قبلا سقف اعتبار این کد، دو ساعت بود که برای راحتی کار پزشکان در مراکز دانشگاهی و درمانگاهی به ۴ ساعت افزایش یافت.
وی دلیل اجرای این طرح را پیشگیری از سوء استفاده از تجویز دارو توسط افرادی غیر از پزشکان عنوان کرد و گفت: متاسفانه مواردی از سوء استفاده از نام کاربری و رمز عبور پزشکان در سامانه نسخه نویسی به ویژه در مراکز درمانی و درمانگاهی، گزارش شده بود که کم هم نبود و برخی نسخه نویسی ها بدون اطلاع پزشکان، باعث کمبود و قاچاق دارو می شد.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: برای استفاده از احراز هویت دو مرحله ای، محدودیتی در طول روز وجود ندارد یعنی یک پزشک می تواند پس از ورود و یا در پایان ۴ ساعت اعتبار کد، مجددا درخواست دهد و کد را دریافت کند.
غفاری با اشاره به اتصال بسیاری از سامانه های نسخه نویسی به سامانه تامین اجتماعی، گفت: امیدواریم سامانه سیب(سامانه یکپارچه بهداشت) نیز احراز هویت دو مرحله ای را به زودی اجرایی کند.