شنبه، 03 خرداد، 1404

بحران زیست‌محیطی در سواحل مازندران؛ لاشه ۱۶ فُک خزری پیدا شد

>>به گزارش ایرنا، فک خزری با نام علمی Caspian Seal که به آن سگ آبی هم می‌گویند تنها پستاندار دریای خزر است و به این دلیل که بزرگ‌ترین حیوان خزر نیز محسوب شده و در رأس هرم غذایی از گستره ۴۳۶ هزار کیلومتر مربعی این دریای رازآلود قرار دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

همین اهمیت بوده که برای نجات زیست‌مندان و فعالیت طبیعی چرخه حیات در خزر، «لنی هارت» یک بانوی خیر هلندی دست به کار شده و فعالیت‌هایش را از بندر ترکمن - سواحل آشوراده در سال (۱۳۸۶ شمسی) آغاز کرد و ۲ سال بعد نیز مرکز حفاظت از فک خزری با نگاه مثبت او و همچنین با حضور امیر صیاد شیرازی دامپزشک و مسئول پروژه نجات فک خزری در ایران شکل گرفت.

لنی هارت در همان سال نظر به فعالیت‌های شکار (شکار از سوی ایران صورت نمی‌گیرد و بیشتر از سمت روسیه است که قوانین خاص شکار دارند)، آلودگی‌های نفتی و صنعتی در دریای خزر گفته بود که «اگر کشورهای همسایه خزر نتوانند به ساز و کار مناسب برای نجات فوک‌ها دست یابند همین جمعیت باقی‌مانده طی یک سال آینده کاملاً نابود می‌شوند.

در این ارتباط معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست مازندران گفت: با کشف لاشه سه قلاده فک در سواحل میانکاله، جویبار و عباس‌آباد تعداد فک‌های تلف شده به ۱۶ قلاده رسیده است.

روح‌الله اسماعیلی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار >>ایرنا با بیان اینکه لاشه این فک‌ها در جریان پایش‌های مستمر نوار ساحلی مازندران، مشاهده و مستندسازی شد، افزود: هر سه لاشه در وضعیت پیشرفته فساد قرار داشتند و به همین دلیل امکان کالبدگشایی و تعیین دقیق علت تلف شدن آنها وجود نداشت.

وی با اشاره به اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری ادامه داد: پایش نوار ساحلی استان با مشارکت مرکز امداد و نجات فوک خزری و اداره‌کل دامپزشکی مازندران همچنان ادامه دارد و در صورت فراهم بودن شرایط، نمونه‌برداری‌های تخصصی با هماهنگی نهادهای ذی‌ربط انجام خواهد شد.

اسماعیلی بر اهمیت نقش جوامع محلی، صیادان و گردشگران در حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض تأکید کرد و از مردم خواست در صورت مشاهده این گونه یا لاشه‌های احتمالی، موضوع را از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا ادارات محیط زیست شهرستان‌ها اطلاع دهند.

15 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها