دکتر مصطفی شاهرضایی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت >>ایرنا افزود: هیچ یک از این مباحث و تبلیغات منتشره در فضای مجازی و حقیقی ارتباطی با سلول بنیادی ندارد و تاکید میشود افراد مبتلا به این بیماری(آرتروز زانو) فریب این تبلیغات واهی را نخورند.
وی تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با زانو کاملا هوشیار باشند که فریب این تبلیغات و مراکز معرفی شده در آن را نخورند چراکه با تزریق دارو در این قبیل مراکز، روند تخریب مفصل متوقف و درمان نخواهد شد.
این پزشک متخصص و جراح زانو اظهار کرد: آرتروز زانو یک بیماری است که ابتدا با تخریب تدریجی غضروف مفصل آغاز شده و در ادامه فرد مبتلا با درد، تورم، محدودیت حرکتی و در نهایت ناتوانی جدی مواجه می شود.
دکتر شاهرضایی با اشاره به اینکه بیماری آرتروز در چهار درجه طبقهبندی میشود، گفت: درجه ۱ تا ۲ آن خفیف تا متوسط است و غضروف هنوز بهطور کامل از بین نرفت است و فرد بیمار با انجام فعالیت، دچار درد می شود.
به گفته وی، درجه سوم(پیشرفته) این بیماری با نازک شدن شدید غضروف و تماس استخوانها با یکدیگر همراه است و آرتروز درجه ۴ (شدید) هم به واقع تحلیل کامل غضروف، درد دائم و ناتوانی در حرکت است که تنها راه درمان موثر در این مرحله، عمل جراحی برای تعویض مفصل زانو است.
وی با بیان اینکه سلول های بنیادی توانایی تبدیل به انواع بافتها از جمله غضروف را دارند، اظهار کرد: در این روش درمانی این سلولها از مغز استخوان یا بافت چربی بیمار استخراج و در شرایط آزمایشگاهی فرآوری و به مفصل تزریق و باعث کاهش التهاب، تحریک بازسازی نسبی بافت غضروفی و کاهش روند پیشرفت آرتروز می شود.
>>درمانهای کمتهاجمی پیش از تعویض مفصل
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پیش از رسیدن به مرحله تعویض مفصل، بیمارانی که در مراحل متوسط آرتروز قرار دارند، میتوانند از روشهای مختلف غیرجراحی و کمتهاجمی استفاده کنند، گفت: همه این روشها نیازمند تشخیص دقیق توسط متخصص ارتوپدی است و هیچ درمانی نباید صرفاً با تکیه بر تبلیغات در فضای مجازی انتخاب شود.
این جراح زانو تصریح کرد: سلولدرمانی در ارتوپدی، گرچه افقی نو در پزشکی بازساختی محسوب می شود، اما هنوز راهی پرچالش و گرانقیمت است و مردم نباید با فریب واژههای تبلیغاتی، خود را دچار مشکلات جدی کنند.
دکتر شاهرضایی خاطرنشان کرد: تزریقی که در شرایط غیرعلمی و بدور از محیط های استاندارد و آزمایشگاهی، بدون حضور تیم علمی انجام شود، به هیچ عنوان سلول بنیادی نیست و به طور قطع خطرات جدی به دنبال دارد.
به گفته این استاد دانشگاه، مشورت با متخصص زانو، بررسی مرحله آرتروز و انتخاب روش درمانی مناسب، راهکار مناسب و درمان طلایی برای رفع درد مزمن زانو و درمان این بیماری آرتروز است.
آرتروز یک بیماری تخریبی پیش رونده در غضروف مفاصل است که با تحلیل غضروف مفصلی و درگیری استخوان زیر غضروفی موجب التهاب بافتهای اطراف می شود.