به گزارش گروه سیاست خارجی >>ایرنا، «مارکوس پوتسل» سفیر آلمان ضمن خوشامدگویی به مهمانان با اشاره به سابقه ایرانشناسی و تحصیل زبان فارسی خود در تاجیکستان گفت: سال ۲۰۰۰ برای اولین بار به ایران آمدم و چهار سال در بخش اقتصادی سفارت آلمان بودم و فارسی را بهتر یاد گرفتم. همچنین ۴ سال در افغانستان به عنوان سفیر خدمت کردم.
وی ادامه داد: ایرانشناسی نه فقط شامل زبان که شامل تاریخ، فرهنگ و تمدن و ادبیات است که برای هویت کشور بسیار مهم است.
وی همچنین به گستردگی تحقیقات در دانشگاههای آلمان درباره ایران اشاره کرد و سخنان خود را با بیت《بنیآدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضو به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار》سعدی پایان داد.
>>همکاری تنگاتنگ اندیشمندان ایرانی و قزاقستانی
«اونتالاب اولانبایف» سفیر قزاقستان هم در مراسم بزرگداشت روز ایرانشناسی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم گفت: ساختمانی که اکنون در آن قرار داریم به عنوان میراث فرهنگی ایران ثبت شده است که جای تبریک دارد.
وی با اشاره به سابقه تحصیل خود در دانشکده شرقشناسی دانشگاه آلماتی قزاقستان گفت: در ماه فوریه امسال انجمن ایرانشناسی در قزاقستان تشکیل شده است و بیش از ۷۰ نفر قزاقستانی عضو این انجمن جدید است و از بنیاد ایرانشناسی میخواهیم که با این انجمن ارتباط بیشتری داشته باشند.
سفیر قزاقستان با اشاره به تشکیل انجمن دیگری تحت عنوان تاریخشناسان در ایران و قزاقستان، گفت: سال گذشته این انجمن دو جلسه در تهران با حضور اندیشمندات ایرانی و قزاق برگزار و سه کتاب درباره تاریخ، فرهنگ و روابط دو کشور منتشر کرد.
اولانبایف با اشاره به اینکه اندیشمندان ایران و قزاقستان همکاری تنگاتنگی دارند و باید این همکاریها در حوزههای بینالمللی هم افزایش یابد و نقشه راهی برای آن تدوین شود و سفارت قزاقستان آمادگی کمک در این زمینه را دارد.