به گزارش >>>>ایرنا از روابط عمومی ادارهکل شیلات هرمزگان، مسعود بارانی روز پنجشنبه اظهار کرد: در این دوره ۹ روزه دریابست که با هدف حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان و پایداری منابع دریایی و صید و صیادی در آبهای ساحلی هرمزگان اجرا شد، شاهد نتیجه رضایتبخشی در اجرای آن بودیم.
وی با تاکید بر اینکه با اجرای طرح دریابست، هیچ شناور صیادی مجاز و غیر مجاز، اجازه صید آبزیان در آبهای استان را نداشت، بیان کرد: همکاری مناسب صیادان، نهادهای نظارتی و جامعه محلی در اجرای دقیق مقررات نقش مؤثری در موفقیت این دوره داشته و پیشبینی میشود در فصل صید پیشرو، بهرهبرداری بهتری از ذخایر آبزی شود.
مدیرکل شیلات هرمزگان تاکید کرد: شیلات استان با بهرهگیری از رویکردهای علمی و مدیریت مشارکتی، در مسیر صیانت از منابع دریایی و حمایت از معیشت پایدار جامعه صیادی در اجرای طرح دریابست، گام برداشته است.
گفتنی است در سالجاری دریابست از ۲۲ تا ۳۱ شهریور ماه در سه استان جنوبی هرمزگان، خوزستان و بوشهر به صورت همزمان پیرو سیاستهای سازمان شیلات ایران به اجرا در آمد.
>>به گزارش ایرنا، اصطلاح دریابست در واقع به حالت تعلیق درآوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص برای حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بیرویه بر ذخیره آبزیان است که هر ساله از ۳۰ شهریور تا هشتم مهرماه و تنها در یک مرحله در آبهای خلیجفارس اجرا میشد اما باتوجه به اینکه فصل بهار نیز زمان اوج تخمریزی آبزیان در آبهای جنوب کشور است، این موضوع (۲ مرحلهای دریابست) از تاریخ ۲۲ تا ۳۱ اردیبهشتماه در کمیته صید استان هرمزگان مطرح و اجرایی شد.
۴۵ هزار صیاد با ۲ هزار و ۵۰۰ فروند قایق و یکهزار و ۵۰۰ لنج صیادی در آبهای هرمزگان مشغول به فعالیت هستند.
استان هرمزگان با وجود افزون بر ۹۰ واحد صنایع شیلاتی، بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو، افزونبر ۱۱۳ هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، وجود بیش از ۲۴ مرکز تکثیر میگو، بیش از ۴۰ هزار نفر صیاد و با صیدی بیش از ۳۶۰ هزار تن جایگاه ویژه ای در فعالیتهای شیلاتی را به خود اختصاص داده است.