جهانگیر شاهینی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این نشست گفت: بهره مندی از ظرفیت های ملی قانون بودجه ۱۴۰۴ توسط دستگاههای اجرایی استانی گامی بلند در راستای بهبود و دستیابی به اهداف برنامه های توسعه استان و رفع چالش کمبود اعتبار در بسیاری از دستگاه های اجرایی استان خواهد بود.
یکی از دستورهای مهم و جدی شورای برنامه ریزی استان، بحث و تبادل نظر در خصوص ظرفیت های استانی قانون بودجه ۱۴۰۴ و جداول پیوست بود و در این نشست، اعضا به بحث و تبادل نظر درباره ظرفیتهای استانی بودجه سال ۱۴۰۴ پرداختند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه وبویراحمد در این زمینه با اشاره به استفاده حداکثری از ظرفیت های قانونی و پیش بینی شده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ در سطح ملی و استانی گفت که مدیران باید با تیزبینی ، هوشمندی و درایت و با پیگیری به سراغ این ظرفیت ها و مواد قانونی بروند و بتوانند با رایزنی به دنبال جذب بیشتر اعتبارات عمرانی و یا هزینه ای برای دستگاه مربوطه خود باشند.
جهانگیر شاهینی افزود: در این راستا برخی موارد اساسی و ظرفیت ها مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت که از جمله برخی از این موارد شامل منابع و مصارف عمومی دولت، معافیتهای مالیاتی و عوارض در تبصرههای مختلف بود.
شاهینی تصریح کرد: از جمله ظرفیت های مهم در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ در خصوص حذف حقوق گمرکی واردات آمبولانس ها، تخصیص.۲۷ درصد از مالیات ارزش افزوده به امور جوانان و ورزش همگانی و آموزشهای پیش از ازدواج است.
وی گفت: همچنین ۲۰ درصد اعتبارات سهم وزارت ورزش، ۱۴۰ میلیارد ریال به آموزش و پرورش)، تخصیص ۱,۲۵۰,۰۰۰ میلیارد ریال برای تأمین قیر و آسفالت راههای روستایی، شهری و پروژههای مسکن ملی است که مدیران مربوطه باید سراغ این ظرفیت ها بروند و با شناسایی راهکارهای عملی سهمی و نقشی در جذب این اعتبارات داشته باشند.
شاهینی یاداور شد: جابه جایی اعتبارات هزینهای به سرمایه با تأیید سازمان برنامه و بودجه، اختصاص یک درصد از اعتبارات هزینهای استان به موضوع پژوهش و فناوری، تخصیص ۱۵ درصد از درآمد معادن کشور به استانهای معدنی برای توسعه زیرساختها می تواند یکی از ظرفیت های مهم قانونی بودجه ای باشد که باز هم دستگاه های مربوطه باید در این زمینه بیش از پیش فعال باشند.
وی گفت: دریافت تسهیلات توسط دانشگاهها برای تکمیل خوابگاهها و تجهیزات پژوهشی، معافیت مدارس دولتی از پرداخت هزینه آب، برق و گاز، تهاتر اراضی دولتی برای کاهش بافت فرسوده شهری، تخصیص ۳۰۰ هزار میلیارد ریال به طرحهای مسکن حمایتی و بازآفرینی شهری از دیگر موضوعات مهم و ظرفیت های مشخص در بودجه سال ۱۴۰۴ است که مدیران باید سراغ آنها بروند.
شاهینی بیان کرد: همچنین تخصیص ۸۰ هزار میلیارد ریال به هلال احمر و ۱۰ هزارمیلیارد ریال به وزارت بهداشت به ویژه در حوزه اورژانس ۱۱۵ و اختصاص ۲۰ درصد اعتبارات حوزه بحران به شورای برنامهریزی استانها نیز از دیگر ظرفیت های مشخص در قانون بودجه ۱۴۰۴ است که به عنوان فرصت های در اختیار مدیران است که نباید از ان غافل شوند.
گزارش عملکرد کارگروههای شورای برنامهریزی برای ارایه گزارش توسعه ای بر اساس آمایش سرزمینی در سال ۱۴۰۳ و برنامه عملیاتی ۱۴۰۴ نیز از دیگر محورهای این نشست بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت؛برنامههای کارگروه در سال ۱۴۰۴ با تأکید بر اولویتدهی به طرحهای عمرانی، بهبود هماهنگی بیندستگاهی و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی خواهد بود.
مصوبات کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری، آمایش سرزمین و محیط زیست به رای گذاشته شد و با همه طرحها موافقت شد.
در نشست امروز شورای برنامه ریزی و توسعه استان به ریاست ید اله رحمانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد برگزار شد، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و نماینده مردم گچساران و باشت و محمد بهرامی عضو کمیسیون انرژی و نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون نیز حضور داشتند.