>>به گزارش ایرنا، به دلیل استقبال و درخواست متقاضیان دریافت حمایت و سرمایهگذاری از بنیاد سینمایی فارابی، زمان ثبتنام طرح و فیلمنامههای متقاضی تا پایان وقت اداری شنبه سوم خرداد تمدید شد.
تقویم زمانبندی تولیدات سال ۱۴۰۴ بنیاد که پیش از این بر اساس مصوبه شورای تولید سازمان سینمایی و با هدف گسترش عدالت فرهنگی و اجرای قانون شفافیت در تولیدات موسسات تابعه با اولویتبخشی به رویکردها و کلان برنامههای دولت چهاردهم منتشر شده و بر اساس اولویتهای موضوعی فارابی در حمایت از آثاری با موضوعات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت، مسائل روز و اجتماعی، موضوعات دینی و اخلاقی، شخصیتهای مذهبی، ملی و تاریخی، اقتباس از ادبیات فارسی، سبک زندگی اسلامی_ایرانی، خانواده و جوانی جمعیت، کودک و نوجوان، همدلی، وفاق و امیدآفرینی، محیط زیست و امنیت زیستی، عفاف و حجاب، فرهنگ مهدویت و نماز، فراخوان آن اعلام شده بود تا پایان وقت اداری شنبه سوم خرداد تمدید شد.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به>> سامانه ثبت فیلمنامه یا سیناپس نسبت به ثبت و پیگیری وضعیت بررسی طرحها و نتایج در سامانه بنیاد و صفحه شخصی متقاضی اقدام کنند.
>> انسان رسانه، لشکر مؤثر جبهه انقلاب است
دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با تأکید بر نقش تأثیرگذار افراد رسانهای مستقل، گفت: امروز یک انسان رسانه میتواند به اندازه یک رسانه رسمی و حتی فراتر از آن اثرگذار باشد.
در نشست هماندیشی فعالان رسانهای با حضور >>جلال غفاری، رئیس دانشکده هنر و رسانه شهید آوینی، موضوع «انسان رسانه» و نقش آن در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی مورد بحث قرار گرفت.
غفاری با اشاره به تغییر سبک اطلاعرسانی در دنیای معاصر گفت: ما دیگر در دوره ارتباطات رسمی و رسانههای حکومتی صرف نیستیم. امروز یک فرد فعال در فضای رسانهای، حتی با یک صفحه اجتماعی، میتواند به اندازه یک شبکه تلویزیونی اثرگذاری داشته باشد. گاهی یک پیام ساده در یک بستر کوچک، بیشتر از دهها خبرگزاری رسمی دیده میشود.
وی با اشاره به ضرورت مراقبت در مسیر جذب مخاطب، افزود: معیار فالوور داشتن مهم است، اما نه به هر قیمتی. نباید برای تأثیرگذاری به سمت فعل حرام یا محتوای خلاف ارزشها برویم. باید از راه صحیح و صادقانه با مخاطب ارتباط گرفت و با زبان درست پیام مقاومت را منتقل کرد.
غفاری همچنین با بیان تجربیات خود در جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، خاطرنشان کرد: این جشنواره امروز توانسته پاتوقی برای جریانسازی فرهنگی در عرصه بینالمللی باشد. حتی فیلمسازانی که برای اولینبار به مناطق مهم و استراتژیک چون خلیج فارس رفتهاند، اذعان داشتند که این تجربه برایشان بینظیر و تأثیرگذار بوده است.
وی از تلاشهای مجموعه برگزارکنندگان جشنواره مقاومت قدردانی کرده و از فعالان رسانهای خواست تا با جدیت در مسیر روایت جبهه مقاومت نقشآفرینی کنند.
>>درخشش «شازده کوچولو» در جشنوارههای بینالمللی؛ شب آرام دختران غزه
فیلم کوتاه «شازده کوچولو» به تهیهکنندگی و کارگردانی>> عمار خطی در جشنوارههای بینالمللی به عنوان بهترین فیلم کوتاه شناخته شد. شازده کوچولو در حضور بینالمللی خود موفق شد جوایز بهترین فیلم کوتاه جشنواره یونان (Athens International Film + Video Festival)، بهترین فیلم کوتاه در کلکته هند (Crown Wood International Film Festival) و بهترین فیلم کوتاه در جشنواره رم (Rome Prisma Film Awards) را از آن خود کند.
فیلم کوتاه شازده کوچولو برای نخستینبار در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه رونمایی و موفق به دریافت جایزه «کتاب و سینما» در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران شد.
این فیلم کوتاه داستان امینه دختر فلسطینی است که هر شب از حفره سقف اتاقش انتظار دیدن ستاره دنبالهدار را میکشد تا آرزویی که برای هر کودکی ساده و دست یافتنی است را تجربه کند. اقتدار موشکی ایران در برآورده کردن آرزوهای کودکان فلسطین نقش موثری داشت چرا که در شب عملیات وعده صادق، با پهبادهای ایرانی آرزوی امینه محقق میشود.
«شازده کوچولو» محصول سازمان هنری رسانهای اوج و انجمن سینمای جوانان ایران است.
>>اختتامیه جشنواره فیلم فضای باز ایستاده برگزار شد
آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز با معرفی برگزیدگان این رویداد برگزار شد. این رویداد شامگاه سهشنبه ۳۰ اردیبهشت با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف به کار خود پایان داد. >>سیاوش چراغی پور دبیر این جشنواره گفت: ماههاست که من و>> سعید نجاتی حتی نسبت به برگزاری جشنواره و نحوه آن نگرانیهایی داشتیم و خوشبختانه امروز میبینیم این دستاورد بزرگ یعنی جشنواره فیلم فضای باز از رویدادهای ماندگار سینمای ایران است.
در بخش اول اهدای جوایز جشنواره، جایزه زندهیاد>> ابراهیم مرادی به >>عرشیا زینعلی برای فیلم «هجوم» اهدا شد. >>محمد زارع نیز برای پویانمایی «نقطه» جایزه بعدی این بخش را دریافت کرد؛ تندیس این جایزه توسط مجید آقابالازاده ساخته شده است.
>>محمد ناصریراد برای فیلمنامه «شکارچی» لوح تقدیر دریافت کرد. بهترین فیلمنامه اقتباسی نیز به عمار خطی برای فیلمنامه «مرغ دریایی» رسید. همچنین هیات داوران بخش فیلمنامه از کیوان شمشیربیگی برای فیلمنامه «دندان اسب» تقدیر کردند. لوح تقدیر بهترین طراحی صحنه و لباس نیز به>> شاهده کریمی>> و>> سیدحسام حسینی برای فیلم «اهلی» اهدا شد.
لوح تقدیر بهترین چهرهپردازی به>> شهرام توانا برای فیلم «شاهپر» اهدا شد. لوح تقدیر بهترین صدای فیلم به>> نادر خالدی و احسان افشاریان برای فیلم «لیمو از همه چیز خبر داشت» رسید. لوح تقدیر بهترین بازیگر زن به>> فهیمه مؤمنی برای فیلم «زاک» رسید. همچنین>> مهدی قربانی برای فیلم «مورچه» بهترین بازیگر مرد جشنواره ملی فیلم فضای باز شناخته و معرفی شد.
در ادامه اعضای بوت کمپ فیلمسازی جشنواره با مربیگری محمد علیزاده فرد روی سن آمدند و لوحهای تقدیر خود را دریافت کردند. سمیرا واحد، مجید نجاتی، نوید زارع، محمود فرضینژاد نیز در این بخش برای اهدای لوحهای تقدیر روی سن رفتند.
دبیر جشنواره از فیلم مستند «پورزال» به کارگردانی>> ماریا ماوتی >>و>> احسان فرخی فرد تقدیر ویژه کرد. لوح تقدیر بهترین فیلمبرداری نیز به >>حامد حسینی سنگری برای فیلم «قوتار» اهدا شد.
>>سهیلا پورمحمدی، مهدیه غلامحسینی >>و>> سینا گنجوی نیز لوح تقدیر بهترین تدوین را به پگاه احمدی برای فیلم «تنها کنار هم» اهدا کردند. >>اشکان چاووشی >>و>> سیامک سلیمانی نیز با حضور روی سن از>> سمانه یدالهی برای فیلم «شیفت» در بخش بهترین فیلمنامه تقدیر کردند.
لوح تقدیر بهترین کارگردانی نیز به>> ادریس محمودیان برای فیلم «لیمو از همه چیز خبر داشت» رسید. لوح تقدیر ویژه هیات داوران نیز به>> فرناز مؤذن، بهروز سلیمانی نذیر و شیرین سلیمانی نذیر برای فیلم پویانمایی «راهی» تعلق گرفت.
اسب بالدار و لوح تقدیر نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه فضای باز به عنوان جایزه بهترین فیلم جشنواره نیز به>> علی علیزاده برای فیلم «قوتار» تعلق گرقت.
تندیس اسب بالدار این رویداد توسط یک مرد اسب سوار به محل برگزاری جشنواره آورده شد. همچنین زنان گیلانی با لباسهای محلی اهدای لوح تقدیرها و جوایز را به برگزیدگان نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز برعهده داشتند.
تندیس تقدیر از یک فیلم بلند به رسم جشنواره ملی فیلم فضای باز را >>تییام یابنده به نمایندگی از >>مجید برزگر برای فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» دریافت کرد. نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز به ریاست سعید نجاتی و دبیری>> سیاوش چراغیپور به پایان رسید.