جمعه، 02 خرداد، 1404

بحران خاموش غذا؛ تاجیکستان زیر سایه تهدیدهای اقلیمی و اقتصادی

به گزارش روز چهارشنبه >>ایرنا، گزارش جهانی بحران‌های غذایی ۲۰۲۵ که بخشی از آن در خبرگزاری آسیاپلاس منتشر شد، وضعیت در آسیای مرکزی به‌ویژه در تاجیکستان و قرقیزستان را نگران‌کننده ارزیابی کرده است.

براساس این گزارش، عواملی از جمله بی‌ثباتی اقتصادی، افزایش قیمت مواد غذایی و آسیب‌پذیری بالا در برابر تغییرات اقلیمی، می‌تواند موجب تشدید ناامنی غذایی و دسترسی کمتر مردم به گروه‌های اصلی غذایی شود.

برهمین اساس، کشورهای آسیای مرکزی با وجود وابستگی زیاد وجوه ارسالی از خارج، به دلیل عواملی مانند گسترش خشکسالی، تغییرات ناگهانی دما و تاثیر دیگر پدیده‌های اقلیمی بر بهره‌وری، سطح تولید محصولات غذایی و در نهایت بر دسترسی گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه به غذا، تاثیر منفی پذیرفته‌اند.

از همین رو، رئیس‌جمهوری تاجیکستان در نشستی که به تازگی با کشاورزان و فعالان محلی در منطقه «دنگره» استان «کولاب» این کشور داشت، مساله امنیت غذایی را یکی از اولویت‌های راهبردی این کشور خواند و هشدار داد که سال جاری می‌تواند گرم‌ترین سال در تاریخ ثبت شده این کشور باشد.

امامعلی رحمان همچنین بر تاثیر عوامل جهانی مانند تغییرات اقلیمی، افزایش قیمت‌ها و تنش‌های تجاری بر اوضاع داخلی این کشور اشاره کرد.

رئیس‌جمهوری تاجیکستان با اشاره به مشکلاتی مانند کاهش تولید گوشت و تخم‌مرغ، از کار افتادن ایستگاه‌های پمپاژ و سطح ناکافی کشت صیفی‌جات، انجام اقداماتی نظیر بهره‌برداری بهتر از زمین‌های کشور، استفاده از فناوری‌های نوین برای صرفه‌جوی در انرژی، کشت‌های جایگزین و تقویت علوم کشاورزی را خواستار شد تا از این طریق به خودکفایی غذایی دست یابند.

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها