به گزارش روز چهارشنبه >>ایرنا از وزارت بهداشت، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه هفتادو هشتمین مجمع جهانی سلامت که در ژنو برگزار می شود، ضمن دیدار با صالح الحسناوی وزیر بهداشت عراق بر گسترش همکاری ها در حوزه بهداشت و سلامت تاکید کرد.
ظفرقندی در این دیدار با تأکید بر اهمیت روابط دوستانه و حسن همجواری دو کشور، اظهار کرد: با توجه به پیوندهای عمیق میان ایران و عراق، لازم است همکاریهای ما در حوزه سلامت بسیار نزدیک و هدفمند باشد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در زمینههای گوناگون از جمله سلامت، گردشگری سلامت، دارو و تجهیزات پزشکی، درمان بیماریهای صعبالعلاج، پیوند کبد، بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین کنترل بیماریهای واگیر، همکاریهای مؤثری با عراق داشته باشد.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به برگزاری سالانه مراسم بزرگ اربعین حسینی، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت بهداشت عمومی در این رویداد بزرگ، ضروری است همکاریهای دوجانبه برای کنترل و پیشگیری از بیماریها بهصورت منسجم و مستمر دنبال شود.
صالح الحسناوی وزیر بهداشت عراق نیز گفت: رابطه ایران و عراق یک رابطه سیاسی نیست، بلکه رابطه ای برادرانه است.
وی افزود: اکنون همکاری های مختلفی با سازمان غذا و دارو و صنعت داروسازی ایران برای انتقال دانش به کشورمان داریم و همچنان در حال راه اندازی مرکز پیوند اعضا در کربلا هستیم که قطعا از توان و تخصص جمهوری اسلامی ایران در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت هم گفت: دو کشور ایران و عراق به دلیل داشتن مرزهای طولانی، باید در کنترل بیماری ها از جمله سرخک، تب دانگی و سایر بیماری های واگیر با یکدیگر همکاری مستمری داشته باشند.
وی پیشنهاد کرد که با توجه به برگزاری سالیانه مراسم بزرگ اربعین حسینی، کمیته ای مرکب از متخصصین ایرانی و عراقی برای مدیریت حوزه بهداشت و کنترل بیماری ها تشکیل شود.
>>ابراز تمایل مالزی برای همکاری با ایران در زمینه پیوند کبد و کلیه
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان همچنین در دیدار با منتعری کصیعتن وزیر بهداشت مالزی، ضمن تاکید بر گسترش همکاری ها در بخض بهداشت و سلامت، گفت: سابقه همکاری های مختلفی در حوزه مختلف سلامت نظیر موادغذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، شرکت های دانش بنیان بین دو کشور وجود دارد.
محمدرضا ظفرقندی افزود: ایران و مالزی می توانند در حوزه های بهداشت و سلامت به ویژه همکاری های دانشگاهی، غذاهای حلال، کیفیت و امنیت غذایی با یکدیگر همکاری گسترده و موثری داشته باشند.
وی اظهار کرد: ۲۰ مرکز پیوند کلیه در ایران وجود دارد که تاکنون هزاران پیوند کلیه در این مراکز انجام شده است.
منتعری کصیعتن وزیر بهداشت مالزی هم گفت: حوزه سلامت ایران شامل صنعت دارو، تجهیزات پزشکی و پیوند کبد و کلیه در ایران پیشرفت بسیار خوبی داشته و لازم است در خصوص دارو، تجهیزات پزشکی، تربیت نیروی انسانی، تغذیه و بیماری های غیر واگیر همکاری داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ما نیازمند بهره مندی ازتجربیات ایران در حوزه پیوند کلیه و کبد هستیم.