به گزارش بامداد چهارشنبه >>ایرنا از خبرگزاری شهاب، جبهه خلق برای آزادی فلسطین در این بیانیه این تصمیم را تحول سیاسی مهمی دانست که بیانگر رشد بیداری جهانی و حمایت روزافزون از حقوق ملت فلسطین در داخل نهادهای اروپایی در کنار فشار افکار عمومی اسپانیا و مواضع ارزشمند دولت اسپانیا و نیز مخالفت با برقراری روابط نظامی با رژیمی است که مرتکب جنایتهای نسل کشی علیه غیرنظامیان و به ویژه کودکان میشود.
این بیانیه میافزاید: این تصمیم باید الگویی برای دیگر پارلمانهای جهان به ویژه کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد تا ضمن متوقف کردن روند حمایت از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی، به قوانین بشردوستانه بینالمللی پایبند باشند.
در پایان این بیانیه آمده است: ما از تمامی دولتها و پارلمانهای غربی میخواهیم که از تامین تسلیحات رژیم صهیونیستی دست بردارند و ضمن اعمال مجازات علیه آن و منزوی کردن این رژیم قانون شکن و طرد شده به خاطر ارتکاب جنایتهای نسل کشی، زمینه مجازات آن در دادگاههای بینالمللی به خاطر جنایتهای مرتکب شده علیه اقشار مختلف ملت ما و در راس آنها، کودکان را فراهم آورند.
>>به گزارش ایرنا، پارلمان اسپانیا پیش تر با تصویب یک طرح غیرالزامآور از دولت این کشور خواست تا صادرات هرگونه تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.
این طرح که از سوی ائتلاف چپگرای سومار، همراه با احزاب مخالف پودموس و چپ جمهوریخواه کاتالونیا (ERC) ارائه شد، با مخالفت حزب محافظهکار مردم (PP) و حزب راستگرای وکس (VOX) روبرو شد اما با ۱۷۶ رأی موافق در برابر ۱۷۱ رأی مخالف به تصویب رسید.
این طرح خواستار ممنوعیت صادرات تجهیزات نظامی از جمله کلاهخود، جلیقه ضدگلوله و سوخت با قابلیت استفاده نظامی به رژیم صهیونیستی و همچنین اصلاح قوانین تجارت خارجی برای جلوگیری از توافقهای نظامی با کشورهایی که به نسلکشی یا جنایت علیه بشریت متهم شدهاند، است.
در همین ارتباط ایون بلارا رهبر حزب پودموس، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را «هیتلر زمانه ما» توصیف کرد و از کابینه اسپانیا خواست تا این هفته جلسه اضطراری تشکیل دهد و حکم رسمی ممنوعیت فروش سلاح به این رژیم را صادر کند.
همچنین ورونیکا مارتینز سخنگوی ائتلاف سومار نیز با اشاره به تصویب این طرح در پارلمان اسپانیا تأکید کرد که مادرید نمیتواند با رژیمی که مرتکب نسلکشی میشود، همکاری کند.
مارگاریتا روبلز وزیر دفاع اسپانیا پیش تر در نشست شورای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرده بود که اسپانیا از زمان آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، هیچگونه تجارت تسلیحاتی با تلآویو نداشته و فقط از رژیم صهیونیستی تجهیزات حفاظتی برای نیروهای امنیتی اسپانیا خریداری شده است.