علی دیانتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا افزود: امسال پیشبینی شده بیش از ۸۰۰ هزار تن گندم، ۸۴ هزار تن جو و بیش از پنج هزار تن کلزا و سایر دانههای روغنی در استان تولید شود که ۵۰۰ هزار تن آن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تشریح دستورالعملهای خرید تضمینی، یادآور شد: در سال جاری گندم مازاد بر نیاز کشاورزان با احتساب سه درصد افت مفید و یک درصد افت غیرمفید، به قیمت ۲۰۵ هزار ریال خریداری میشود.
وی گفت: در فصل خرید سال جاری، ۷۳ مرکز خرید تضمینی گندم با حضور عاملان تشخیص و ذیحساب، آماده ارائه خدمات به کشاورزان استان و تحویل محصولات است و در صورت نیاز مراکز بیشتری فعال خواهند شد.
دیانتی اضافه کرد: خرید تضمین غلات بخصوص گندم در استان به زودی آغاز میشود و این موضوع فرصتی برای تحقق شعار سال و جلب مشارکت سرمایهگذاران در صنایع تبدیلی وابسته به این محصولات است.
وی با اشاره به اهمیت گندم و دانههای روغنی در تأمین امنیت غذایی، به عوامل خرید تضمینی گندم توصیه کرد که برای تسهیل و تسریع فرآیند خرید آمادگی کامل داشته باشند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به آغاز فصل برداشت از خرداد ماه، تمامی اقدامات لازم برای انسجام دستگاههای متولی خرید تضمینی انجام شده است.
دیانتی اضافه کرد: بازدید و تجهیز مراکز خرید و اتخاذ تمهیدات ویژه برای خدماترسانی سریعتر به کشاورزان و تولیدکنندگان، از جمله برنامههای سازمان و ادارات تابعه است.
وی خاطرنشان کرد: گندم یکی از عمده محصولات کشت شده در استان آذربایجان غربی است که سالانه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی استان زیر کشت این محصول به صورت دیم و آبی قرار میگیرد.
دیانتی به پدیده خشکسالی و کمبود بارندگی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: تلاشها بر افزایش کشت پاییزه و استفاده از آب سبز برای آبیاری مزارع است؛ از طرفی جهاد کشاورزی نیز با برنامههای ترویجی و آموزشی خود در راستای مدیریت منابع آبی حرکت میکند.
>>>>به گزارش ایرنا سالانه بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص مییابد که ۷۰۰ تا یک میلیون تن محصول از این اراضی قابل برداشت است.
این استان علاوه بر این اینکه تامین کننده گندم مورد نیاز برای مصارف مختلف شهروندان خود است، سالانه میزان قابل توجهی نیز برای تامین نیاز سایر استانها خریداری کرده و ارسال میکند.
ارقام گندم کشت شده در گندمزارهای آذربایجان غربی شامل ارقام پیشگام، میهن، حیدری، حیران و زرینه و ارقام دیم شامل واران، صدرا، باران، هما، هشترود و آذر است.
در سالهای اخیر مقرر شده تا بخشی از زمینهای زراعی آذربایجانغربی تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها قرار گیرد که تاکنون اجرای این طرح نقش مهمی در افزایش تولید و بهره وری از منابع ابی داشت.
طبق آمار سال گذشته سرانه مصرف گندم یارانهای به صورت میانگین ۱۲۸ کیلوگرم در سال است و سرانه مصرف آرد یارانه ای نیز ۱۰۸ کیلو گرم بوده است.
چهار هزار و ۷۶۱ واحد نانوایی در استان فعالیت دارند و روزانه به طور متوسط حدود هزار و ۳۰۰ تن گندم در استان جابجا و تحویل کارخانجات آرد میشود.
روزانه به طور میانگین نیز یک هزار و ۱۰۰ تن آرد در استان توزیع میشود و این اقدام به صورت مستمر در طول سال ادامه دارد.
آذربایجانغربی دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت بوده که سالانه ۸۴۰ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات قرار می گیرد. حدود ۶.۷ میلیون تن محصول ازاین مزارع برداشت میشود که علاوه بر تامین نیاز خود استان به سایر استانها نیز صادر میشود.