به گزارش >>ایرنا، مجتبی شجاعی روز دوشنبه در نشست با فعالان صنعت نوغانداری تربتحیدریه با بیان اینکه برخی از مشکلات صنعت نوغانداری تربت حیدریه را با چالش مواجه کرده است، اظهار کرد: اکنون اداره نوغانداری این شهرستان در تملک شرکت سهامی کشاورزی و دامپروری «سفیدرود رشت» است.
وی بیان کرد: تحقق این واگذاری به منظور مدیریت و اختیارات تصمیم سازی برای استان خراسان رضوی و شهرستان تربت حیدریه ضروری است.
فرماندار تربتحیدریه ادامه داد: مسئله بعدی ناسازگاری تخم نوغان های وارداتی با اقلیم خراسان است که کاهش عملکرد در واحد هر جعبه تخم و ضرر و زیان نوغانداران را در پی داشته است.
وی تصریح کرد: همچنین سنتی بودن پرورش کرم ابریشم، کمبود مواد اولیه و انحصاری بودن صنعت نوغان داری از دیگر چالش های این صنعت در تربت حیدریه است.
شجاعی گفت: این موضوع سبب بروز مشکلات فراوان برای فعالان صنعت نوغانداری شده و از دست رفتن فرصتهای شغلی را به دنبال داشته که نیازمند توجه و تجدیدنظر است.
وی اشاره کرد: توجه به ظرفیت های بوم در تربت حیدریه، خروج از انحصار و واگذاری تصمیم گیریها و مدیریت این صنعت به شهرستان به عنوان قطب صنعت ابریشم کشور و ایجاد پژوهشکده نوغانداری در راستای تحقیق و توسعه از جمله راهکارهای پیشرو برای حل مشکلات این بخش است.
بر اساس اطلاعات منتشره در سه دهه گذشته هزار و ۲۰۰ کارگاه ابریشم کشی در این شهرستان فعال بود که اکنون این تعداد به ۴۰۰ کارگاه کاهش یافته است.
تربتحیدریه در کنار استانهای گیلان و مازندران تولیدکننده اصلی کرم ابریشم ایران است، اما در حوزه ابریشم به لطف پنجه هنرمندان شهر «بایگ» قطب اصلی و یکهتاز کشور است.
مرداد سال ۱۳۹۷ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، روستای «بسک» تربتحیدریه را به عنوان تنها روستای ملی صنایعدستی خراسان رضوی در رشته ابریشمکشی معرفی و یک سال بعد شهر بایگ نیز به عنوان نخستین «شهر ملی ابریشمکشی» در ایران انتخاب شد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.