سعید نجاتی روز دوشنبه در گفت و گو با >>ایرنا اظهار کرد : این جشنواره نخستین جشنواره ملی فیلم است که در فضای آزاد و در دل طبیعت درحال برگزای است؛ فیلمهای جادهای، سفر، گردشگری، حفظ و صیانت از طبیعت موضوعات محوری این جشنواره هستند.
وی تصریح کرد: عناوین کارگاه های تخصصی این جشنواره که به صورت تئوری و تجربی برگزار میشود شامل؛ «درحال و هوای سینما» (درباره حرفه کارگردانی) توسط مرجان اشرفی زاده، «نور نرم و واقعیت» آرمان فیاض، «خلق شخصیت سه بعدی» فرهاد توحیدی، «سینمای جاده ای» امیر قادری و «لحن شخصی فیلمساز» مجید برزگر برپا شده است که با استقبال بسیار خوبی از سوی شرکت کنندگان مواجه شد.
نجاتی اضافه کرد: بوت کمپ فیلمسازی (یک دورۀ آموزشی تحت فشاربرای یادگیری سریع مهارتها) نیز با عنوان از ایده تا اجرا با تدریس محمد علیزاده فرد فیلمساز و از مدرسان سینما از روز نخست آغاز جشنواره با هنرجوهای حاضر، سیر فیلمسازی را سپری میکند که در روز آخر، فیلم ساخته شده که محصول پنج روز یادگیری در این کارگاههاست در آئین اختتامیه به نمایش در می آید.
وی افزود: اگر چه این جشنواره در مورد فیلمنامه و فیلم کوتاه است اما فیلم «علت مرگ نامعلوم است» ساخته علی زرنگار به تهیه کنندگی مجید برزگر در روز پایانی نمایش داده میشود.
وی گفت: نمایش فیلمها طی دو روز گذشته از ساعت ۲۰ تا ۲ بامداد در ساعات ۱۹، ۲۲ و ۲۴ یا بیش از آن انجام شده و تا پایان جشنواره که سه شنبه است در سه بسته فیلمهای کوتاه به نمایش در میآید در هر باکس یا بسته هشت فیلم کوتاه جای گرفته است.
دبیر جشنواره نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز ادامه داد: هنگام راه اندازی این جشنواره در اندیشه یافتن مناسبترین محل برای برگزاری آن بودیم و شمال کشور به دلیل سبزی و فضای پرنشاط و اهمیتی که مناطق شمالی کشور دارد نخستین گزینه بود. این جشنواره سعی دارد اهمیت محیط زیست را به مردم و سینما دوستان یادآوری کند.
سیاوش چراغی پور اضافه کرد: پس از انتشار فراخوان این جشنواره در فاصله زمانی کوتاهی ۸۶۹ اثر(۳۷۶ اثر در بخش فیلمنامه و ۴۹۳ اثر در بخش فیلم) به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که دربخش فیلم داستانی ۳۴۷ اثر، تجربی ۳۶، مستند ۸۰ و پویانمایی ۳۰ اثر تقاضای حضور در این جشنواره را داشتند این استقبال برای حضور در یک جشنواره تازه تاسیس بسیار ارزشمند بود.
وی تصریح کرد: تیم ۲۴ نفره هیات انتخاب در بخش فیلمنامه و فیلم و ۱۰ داور این آثار را مورد بررسی قرار دادند که در نهایت تعداد اثری که به جشنواره رسید ۵۷ فیلم بود که از این میان ۱۲ فیلم از تهران، ۹ فیلم از گیلان، ۶ مورد از کردستان، چهار اثر از خوزستان، چهار فیلم از خراسان رضوی و نیز از استانهایی مانند کرمان، قم، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، مازندران وهمدان هر کدام حداقل یک فیلم و ۱۰ فیلمنامه انتخاب شد.
وی گفت : در مجموع ۸۴ درصد از شرکت کنندگان در بخش فیلمسازی را مردان و ۱۶ درصد را زنان تشکیل می دهند.
وی با گله مندی از بدعهدی برخی در زمینه حمایت های مالی از جشنواره گفت: برای حفظ سطح کیفی جشنواره به حمایت مالی نیاز داشتیم که متاسفانه انتظار ما در این بخش تامین نشد و در برخی موارد کارشکنیهایی نیز صورت گرفت اما قدردان حمایتهای صورت گرفته از سوی بخش دولتی از جمله استاندارگیلان، شهردار، شورای شهر، امام جمعه و فرماندار لاهیجان، انجمن سینمای جوان گیلان و اسپانسرهای بخش خصوصی این جشنواره هستیم.
لاهیجان میزبان نخستین جشنواره فیلم فضای باز کشور است که از ۲۷ اردیبهشت در لاهیجان آغاز به کار کردهاست، این جشنواره لذت تماشای فیلم کوتاه زیر نور ماه را برای شرکت کنندگان فراهم کردهاست.