سه‌شنبه، 30 اردیبهشت، 1404

رد و بدل مصوبات بین هیات تطبیق و شورای شهر کرمان

>>به گزارش ایرنا، دویست و شانزدهمین نشست عمومی شورای شهر کرمان روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه در حالی با حضور ۱۱ عضو شورا و شهردار برگزار شد که بخشی از وقت این جلسه به بررسی مصوباتی اختصاص پیدا کرد که از هیات تطبیق برگشت داده شده بود.

جلسات هیات‌ تطبیق مصوبات شورای اسلامی شهر با قوانین در محل فرمانداری برگزار می‌شود که اعلام اعتراض و درخواست تجدیدنظر تابع ضوابطی است. همچنین مصوبات مورد اختلاف شورا و هیات تطبیق برای تصمیم گیری نهایی به هیات حل اختلاف ارجاع می‌شود.

دبیر شورای اسلامی شهر کرمان قبل از اعلام دستورکارها گفت: نامه ای که قبلا در جلسات گذشته اصرار شده و در ارتباط با ملکی بود از اراضی مربوط به واگذاری شهرداری که اداره راه و شهرسازی ادعای مالکیت داشت، براساس اصرار اعضای شورا به هیات حل اختلاف ارجاع شد.

نظریه هیات تطبیق مصوبات درخصوص مجوز اجرای مفاد تبصره‌های بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری کرمان از دستور کارهای نشست امروز شورای شهر کرمان بود که این درخواست شهرداری در قالب هفت پیشنهاد، ۱۵ اردیبهشت در دویست و چهاردهمین >>نشست علنی شورای اسلامی شهر کرمان مطرح و تصویب شده بود.

سید محمد موسوی در این باره افزود: دستور کار امروز مربوط به اعتراض و ایرادی است که فرمانداری به مصوبه شورا داشته و در ارتباط با تبصره‌های بودجه پیش بینی شده است و واگذار اختیارات به شهردار بوده که یکی از بندهای آن بحث تفاهم‌نامه است و آنچه در نامه هیات تطبیق ذکر شده، اینکه مغایر با بخشنامه بودجه سنواتی است.

فتح الله مویدی اولین عضو شورای شهر کرمان بود که گفت: بر مصوبه شورا اصرار شود و منع قانونی ندارد، نمی‌دانیم چرا ایراد گرفتند؟

اما رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر کرمان گفت: سال‌ها این تبصره‌های بودجه بوده است؛ حداقل این پنج موردی که اینجا قید شده چه مغایرتی می‌تواند داشته باشد؟ و هفت مورد پیشنهادی شهرداری در دوره ششم هر سال در تبصره‌های بودجه بوده و ایرادی گرفته نشده، به نظرم ما اصرار کنیم‌.

در ادامه رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان اظهار داشت: پیشنهادم این است و قبلا هم گفتم تکلیف این بندها به عنوان مصوبه جداگانه در سال ۱۴۰۴، در دستور کار شورا قرار گیرد چون فرآیند آن در هیات تطبیق و هیات حل اختلاف هم کار را عقب می‌اندازد و هم انتهایش مشخص نیست.

محمد امینی زاده افزود: تک تک بندها در کمیسیون بودجه بررسی و نه به عنوان تبصره‌ها بلکه مصوبه جداگانه بررسی شود.

دبیر شورا هم گفت: همان روز گفتیم که مصوبه تحت عنوان تبصره می‌رود، ایراد می‌گیرند در بخشنامه بودجه سازمان شهرداری‌ها فقط سه یا چهار تبصره است و این موارد که الان اضافه می‌شود. باید برای تک تک این تبصره‌ها بندهای قانونی آن مشخص شود.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان هم تاکید کرد: مصوبه به کمیسیون برود و پخته شود.

در نهایت اعضای شورای شهر کرمان تصمیم گرفتند نظریه هیات تطبیق مصوبات درباره این مصوبه به کمیسیون مربوطه شورا برگشت داده شود.

ابهام درباره ضریب کاهنده رفع نشد

مورد بعدی نیز درباره نظریه هیات تطبیق مصوبات درباره اخذ مجوز درخصوص ابهام ضریب کاهنده تراکم با عدد ۰/۴۱۹۳۴۶ (فرمول جدول تراکم) بود که دبیر شورا گفت: این مورد هم درباره مصوبه شورا و مربوط به صدور پروانه ساخت و ساز در ارتباط با مدنظر قرار دادن نوع اسکلت و ضریبی است که باید برای این موضوع خاص در نظر گرفته شود.

موسوی افزود: هیات انظباق ایرادی که گرفته این است که تا پایان بازه زمانی تصویب لوایح عوارضی یعنی بهمن ماه فرصت داشتید و الان پیشنهاد می‌کنید.

اما رییس شورا اظهار داشت: ما نمی‌خواهیم لایحه عوارضی را تغییر بدهیم، قصد ما توضیح است که این ضریب کاهنده مخصوص اسکلت است و در کل فرمول لحاظ نمی‌شود.

نادری گفت: در شهرداری بد عمل کردند؛ برخی مناطق این ضریب را در کل فرمول ضرب کردند در حالی که باید در اسکلت ساختمان ضرب شود و اشتباه شده است. ما خواستیم این ابهام را رفع کنیم و گاهی از مجلس شورای اسلامی نیز درخواست تفسیر قانون می‌شود.

وی اضافه کرد: چاره ای نیست و مصوبه باید به هیات حل اختلاف برود تا توضیح داده شود.

اما رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان گفت: نیاز نبود ما اینجا در قالب مصوبه‌ای به هیات تطبیق بفرستیم بلکه شهرداری مرکز در قالب نامه ای به شهرداری‌های مناطق ابلاغ کند و یک تفسیر بر آنچه قبلا مصوب کردیم، ارایه شود.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا هم اظهار داشت: اینجا نوشته شده پیشنهاد، تصویب و ابلاغ یعنی ما این کاری که ما کردیم آیا پیشنهاد، تصویب و ابلاغ است؟

امینی زاده خطاب به شهردار کرمان گفت: این مصوبه اثر جدی و قابل توجه در حوزه عوارض خواهد داشت و در جلسه هیات تطبیق پیگیری کنید.

مویدی رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورا هم گفت : در جلسه قبلی گفتم آنچه برای ما مهم است مصوبه قانونی که در روزنامه آگهی دادیم و اگر نیست پس نمی‌تواند باشد و الان این موضوع خلاف آگهی است.

دبیر شورا وارد مباحث شد و گفت: مصوبه اصلاح شود یا اعضا می‌پذیرند که از دستور کار خارج شود اما امینی زاده بار دیگر گفت: اگر پیش بینی می‌کنید این بازی را دوباره سر هیات حل اختلاف در می‌آورند، اصرار نکنیم و مصوبه دیگری با عبارت جدید بیاوریم.

وی افزود: اینها در درآمد شهرداری مهم است یعنی اگر بگوییم ضریب برای کل فرمول است ۶۱ درصد تخفیف داده می‌شود.

رییس شورا این بار گفت: تصور نمی‌کنم. حرف روشن و واضح است که امینی زاده پاسخ داد: مگر روشن نبود که هیات تطبیق رد کرد. این حرف‌ها را از سال ۱۴۰۰ تا الان هر سال گفتم در هیات حل اختلاف هم این بازی‌ها را در می‌آورند.

سرانجام این موضوع هم از دستور کار جلسه امروز خارج و مقرر شد پس از بررسی در کمیسیون و با اصلاح عبارت مربوط به ضریب کاهنده، در جلسه بعد مجدد مطرح شود.

اصرار بر مصوبه کمک به مسجد

موضوع سوم در این زمینه نظریه هیات تطبیق مصوبات درخصوص درخواست مسجد چهارده معصوم واقع در بلوار بلدالامین بود که دبیر شورا در این باره گفت: این موضوع درباره مصوبه هفته گذشته بوده مبنی بر اینکه زمین کنار مسجد چهاردهم معصوم برای توسعه آن واگذار شود و چون زمین صاحب داشت قرار شد شهرداری زمین معوض بدهد.

موسوی ادامه داد: اینجا هم ایراد گرفته شده که خارج از اختیارات شورا است.

امینی زاده عضو شورای شهر کرمان گفت: ۱۰ مسجد در همین دوره شورا زمین در اختیار گذاشتید و به نظرم بر این مصوبه اصرار شود.

اعضای شورا با اصرار بر مصوبه خود با ۱۰ رای موافق تصمیم گرفتند این پرونده به هیات حل اختلاف ارسال شود.

اما امینی زاده پس از رای گیری گفت: البته شاید این ایراد وارد باشد زیرا ما در قالب بنیاد بناهای ماندگار ملک را می‌بریم جایی که در اختیار فرد باشد الان گفتیم تملک را به مسجد بدهید. به نظرم اصرار نکنیم و برگشت بدهیم با این عبارت که در قالب بنیاد بناهای ماندگار به مسجد داده شود و غیر از این هم کاری نمی‌کنیم.

دبیر شورا پاسخ داد: زمین کنار مسجد مال شهرداری نیست و متعلق به شخص ثالث است شهرداری باید تملک کند و معوض بدهد که همین موضوع قابل تامل است.

رییس شورا هم گفت: مصوبه برود هیات حل اختلاف اگر جواب نگرفتیم مصوبه جدید در دستور کار قرار گیرد.

دستور کار دیگر شورای شهر کرمان درخواست شهرداری در رابطه با سیما و منظر شهری بود که دبیر شورا توضیح داد: پیشنهاد شده با توجه به لزوم ارتقای سیما و منظر و حذف زوائد و آلودگی‌های بصری کمک شود به شهروندان در راستای اجرای نماهای املاک در سطح شهر که دچار مشکل هستند و تا پایان سال جاری شهرداری این اختیار را داشته باشد برای اصلاح یا تکمیل نماهای ساختمان بدون پرداخت هزینه‌های مربوط و تسویه سایر بدهی‌ها این مجوز را به این فراد بدهد و بعد در ارتباط با دریافت مطالبات و پایان کار اقدام شود.

این درخواست شهرداری کرمان با ۱۱ رای موافق تصویب شد.

تاسیس شرکت تعاونی رای نیاورد

مجوز تاسیس شرکت تعاونی در راستای ارتقای سطح عمومی و بهبود فرهنگ عمومی اطفای حریق، افزایش جمعیت و رشد تعداد خودروها، خطرات و تهدیدهای مرتبط با ایمنی شهری دستور کار دیگر شورا بود.

دبیر شورای شهر کرمان گفت: این دستور کار درباره اقداماتی است که شهرداری مدنظر دارد از طریق راه اندازی شرکت تعاونی در شهر انجام شود و موارد گسترده ای را در نامه ذکر کردند.

نادری رییس شورا اظهار داشت: اینکه یک شرکت تعاونی تشکیل شود برای پر کردن کپسول آتش نشانی و فروش کپسول، در کنار آن آموزش دهیم موسسه خصوصی می‌شود که می‌خواهد خرید و فروش و تجارت کند و در حیطه اختیارات شهرداری و شورا نیست که برای این کار شرکت تعاون تشکیل دهیم و بخش خصوصی می‌تواند کار را انجام دهد و ضوابط خاصی دارد.

اما چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورا گفت: مسأله آتش نشانی موضوع تخصصی است و سازمان دیگری مثل آتش نشانی نداریم که جزو وظایف ذاتی و اصلی آن باشد.

وی افزود: در کنار این کار تخصصی که شهرداری انجام می‌دهد هم نیروهای تخصصی دارد، هم می‌تواند آموزش بدهد و اینکه در جهت تاسیسات و امکانات برای پیشگیری از حادثه به مردم و دستگاه‌ها کمک کند.

این عضو شورا گفت: شهرداری با توجه به ساختارش و شرایط موجود برای آنکه همه آنچه مورد تقاضای جامعه و دستگاه‌هاست را انجام دهد، پیشنهاد داده یک شرکت تعاونی ایجاد شود و ما هم در کمیسیون تاکید کردیم در قالب قوانین و مقررات است و چه بهتر کارکنان بازنشسته و مرتبطین با سازمان آتش نشانی تشکیل دهند که هم خدمات مناسب تری به جامعه و هم تجهیزات و امکانات را ارایه دهند.

وی افزود: بخش خصوصی هست اما آیا تجهیزات با قیمت مناسب و نوع و تخصص و ضرورتی که دارد، ارایه می شود. من هم موافق نیستم از امکانات شهرداری استفاده شود لذا شرکت تعاونی طبق قانون تشکیل شود و آتش نشانی در تامین نیرو، هدایت و مدیریت تجهیزات پشتیبانی کند که اقدام موثری است.

بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا هم گفت: فرهنگ‌سازی و در اختیار قرار دادن امکانات آتش نشانی ضروری است اما اگر انتفاعی نباشد کار درستی است.

این مصوبه به رای گذاشته شد و با چهار رای موافق، سه رای مخالف و ۲ رای ممتنع به تصویب نرسید.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها