دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

اینترنت ۵G در چهار شهر آذربایجان شرقی فعال است

>>به گزارش ایرنا، مجتبی امانی روز دوشنبه در نشست خبری، اظهار کرد: ارتباطات و فناوری اطلاعات، لازمه‌ اصلی زیست اجتماعی در دنیای امروز است و بدون آن، اجتماعی بودن مفهومی نخواهد داشت.

وی با اشاره به آغاز فعالیت اداره‌کل ارتباطات استان از ۱۵ مهر ۱۳۹۱، افزود: این اداره‌کل به‌عنوان نماینده ارشد وزیر ارتباطات در استان، مسئول پاسخگویی به مقام های استانی و راهبری پروژه‌های ملی است.

امانی با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه، گفت: بر اساس این برنامه، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید به اینترنت پرسرعت متصل شوند و در این راستا از سال ۱۴۰۰ پروژه اتصال روستاهای استان به شبکه اینترنت آغاز شده است و بر اساس هدف‌گذاری‌ها، تا پایان برنامه، یکهزار و ۲۸ روستا باید تحت پوشش قرار گیرند.

به گفته وی، تعداد پورت‌های فعال تلفن ثابت در استان به یک میلیون و ۵۴۰ هزار رسیده و تعداد سیم‌کارت‌های فعال نیز ۶ میلیون و ۹۸۰ هزار عدد است.

مدیرکل ارتباطات استان در خصوص پروژه فیبر نوری به منازل و کسب‌وکارها، گفت: این پروژه در شهرهای مراغه، هشترود، اهر، هریس و باسمنج به بهره‌برداری رسیده و شهرهای دوزدوزان، خواجه، شربیان، مهربان، آچاچای و مبارک‌شهر در نوبت راه‌اندازی قرار دارند؛ هم‌چنین عملیات اجرایی این پروژه در شهرهای آذرشهر، میانه، ترکمانچای، ملکان، هادیشهر و مرند در حال انجام است.

وی ادامه داد: فیبر نوری یکی از سه پروژه کلان وزارت ارتباطات است که در سطح کشور بین ۱۰ شرکت تقسیم شده و در آذربایجان شرقی نیز شرکت‌هایی متعهد به اجرای آن بودند اما با توجه به فرایندی که شهرداری در پیش گرفت و با وجود شروع دیرتر نسبت به سایر استان‌ها، امروز در رتبه ۱۳ کشوری قرار داریم و هنوز رضایت‌بخش نیست.

امانی به تفاهم‌نامه شهرداری تبریز با شرکت ایرانسل برای ایجاد زیرساخت‌های ۵G و سپس راه اندازی فیبرنوری در تبریز اشاره کرد و گفت: اکنون سازمان تنظیم مقررات رادیویی به‌عنوان مجری پروژه است.

وی افزود: آذربایجان شرقی پس از تهران، دومین استان کشور از نظر تعداد دفاتر پیشخوان با ۶۰۹ دفتر فعال است.

تقویت پوشش ارتباطی ورزشگاه یادگار امام

امانی، درباره تقویت پوشش ارتباطی ورزشگاه یادگار امام تبریز نیز اظهار کرد: در پی درخواست هواداران، ایرانسل با نصب هشت سایت و همراه اول با ارتقای هشت سایت ارتباطی، پوشش کامل ورزشگاه را فراهم کردند و هم‌چنین برای روزهای مسابقه نیز چهار سایت سیار به‌کار گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: سیستم VAR۲ نیز در این ورزشگاه راه‌اندازی شد که تمامی این فعالیت‌ها برای پوشش کل استادیوم برای نخستین بار در کشور در چنین وسعتی انجام می‌گیرد به طوری که در جشن قهرمانی تراکتور در روز جمعه، ایرانسل توانست به‌صورت لحظه‌ای به ۷۵ هزار نفر خدمات ارائه دهد.

وی با اشاره به چالش‌های ناشی از قطعی برق، گفت: یکی از دلایل قطعی اینترنت پس از قطعی برق، پایان عمر باتری‌ها در سایت‌های ارتباطی به‌دلیل استفاده مداوم و نیاز به توان بالا برای پشتیبانی از اینترنت پرسرعت است. فلسفه وجودی این باتری‌ها حفاظت از تجهیزات مخابراتی است.

وضعیت شبکه ۵G

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی اظهار کرد: اکنون تعداد ۳۹ سایت ۵G ایرانسل و ۲۰ سایت ۵G همراه اول در تبریز فعال هستند.

وی درباره تداخل فرکانسی در مناطق مرزی استان نیز گفت: سازمان تنظیم مقررات پیگیر حل این مشکلات است و در کریدور مرزی کلاله چند سایت زده شده و تعدادی دیگر از سایت‌ها باید ارتقا یابند.

وی در خصوص زیان بار بودن دکل‌های مخابراتی برای مردم نیز خاطرنشان کرد: از نظر علمی، زیان‌بار بودن دکل‌های مخابراتی برای سلامت مردم اثبات نشده و پایش‌های مربوطه به صورت مداوم هر فصل انجام می‌گیرد و گزارش‌های پایش به سازمان انرژی اتمی ارسال می‌شود.

6 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها