دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

سرانه دانشجویی باید به پژوهشگاه‌ها پرداخت شود

به گزارش روز دوشنبه >>ایرنا از پژوهشگاه ژنتیک، سیدضیاء هاشمی در بازدید از این پژوهشگاه اظهار داشت: این درست نیست که برای دانشجویان در پژوهشگاه‌ها و به عنوان مثال پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری که ۳۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد، سرانه دانشجویی پرداخت نمی شود.

وی تاکید کرد: همچنین برای رفع نیازهای اساتید و جذب آنها باید امور قانونی سریع‌تر انجام شود که این موضوع را هم پیگیری می کنم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و علمی معاون اول رئیس جمهور افزود: مایه فخر و مباهات است که پژوهشگاه هایی نظیر پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری که مولود انقلاب اسلامی و دولت جمهوری اسلامی هستند اینگونه قوی و پویا در لبه دانش در حال پژوهش، علم آموزی و تربیت پژوهشگر هستند.

هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های علمی پژوهشگاه ژنتیک و شرکت های دانش بنیان مستقر در آن عنوان کرد: ظرفیت های نهفته در جامعه علمی فراوان است و باید کار بین دستگاهی انجام شود تا بتوان از این ظرفیت‌ها برای پیشرفت کشور استفاده کرد.

وی یادآورشد: در این راستا برای برداشتن موانع در مسیر پژوهشگران و کارهای علمی حتی تولیدی در بخش های مختلف، کارگروه هایی در بدنه دولت تشکیل شده است زیرا یکی از دغدغه های دولت، بهبود وضعیت اساتید و اعضای هیات علمی است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و علمی معاون اول رئیس جمهور بیان داشت: اساتید ما نباید در مورد مسکن و حداقل های زندگی دغدغه داشته باشند تا بتوانند به امور علمی، تحقیقاتی و پژوهشی بپردازند.

>>اعضای هیات علمی طرح‌های پژوهشی را بر اساس عرضه و تقاضا تعریف و اجرا کنند

رئیس پژوهشگاه ژنتیک نیز در این نشست با بیان اینکه امروزه در دنیا بستر اشتغال، در درون نوآوری‌ها است، گفت: فناوری‌های نوین برای بهبود امورو زندگی بشر ایجاد شده و در همین راستا علم بیوتکنولوژی و ژنتیک همراه و همگام با صنعت در حال هموار کردن مسیر زندگی بشر است.

جواد محمدی با اشاره به وظیفه ذاتی و سازمانی این پژوهشگاه اظهار داشت: مرحله دوم ساختمان نیمه کاره ای که ربع قرن رها شده بود و بخشی از آن سال گذشته موردبهره برداری قرار گرفت و برای ۶۰۰ فناور ایجاد اشتغال کرد، با همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی در حال انجام است و انتظار می رود تا اسفند ماه سال جاری به پایان برسد.

وی به این نکته هم اشاره کرد که در این بخش نیز برای یک هزار فناور دیگر در حوزه زیست‌فناوری به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می شود.

رئیس پژوهشگاه ژنتیک همچنین به تعیین اولویت‌های پژوهشی در پژوهشگاه زیست‌فناوری اشاره کرد و گفت: اولویت‌های ما رفع مهم‌ترین نیازهای کشور بود. بنابراین به اعضای هیات علمی اعلام کردیم بر اساس تلفیق تقاضامحوری و عرضه‌محوری متناسب با اسناد بالادستی شامل برنامه هفتم پیشرفت، سند دانشگاه اسلامی و نقشه جامع علمی کشور همچنین سند زیست‌فناوری، طرح‌های پژوهشی خود را تعریف و اجرا کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی وعلمی معاون اول رئیس جمهور ضمن حضور در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و بازدید از بخش های مختلف این پژوهشگاه و شرکت های دانش بنیان مستقر در پردیس فناوری، در نشست رئیس، اعضای هیات رئیسه و اعضای هیات علمی پژوهشگاه نیز شرکت کرد.

6 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها