سه‌شنبه، 30 اردیبهشت، 1404

شبکه بهداشت تنکابن: افزایش آمار حیوان‌گزیدگی نگران‌کننده است

>>به گزارش ایرنا، سیده عالیه علوی روز دوشنبه در جلسه شورای اداری تنکابن از استقرار جمعیت سالمند در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: ۱۹.۵۳ درصد از جمعیت تنکابن بالای ۶۰ سال سن دارند، در حالی که سهم کودکان زیر ۵ سال تنها ۳.۹۷ درصد است.

وی بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و دیابت را به عنوان عوامل اصلی مرگ‌ومیر معرفی تنکابنی‌ها معرفی کرد و گفت: برای برون رفت از تله جمعیتی نیاز به برنامه‌ریزی گسترده برای آموزش سبک زندگی داریم.

این مقام مسوول، همچنین افزایش آمار حیوان‌گزیدگی در این شهر را نگران‌کننده توصیف کرد و افزود: حیوان گزیدگی در تنکابن در سال ۱۴۰۰ از سال هزار و ۳۱۶ مورد به سه هزار و ۱۶۲ در سال ۱۴۰۳ رسیده است که میبایست در این زمینه اقدام فوری برای ساماندهی حیوانات بلاصاحب انجام شود.

علوی با اشاره به افزایش آمار مادران و زایمان در سال‌های اخیر، از رشد غربالگری ناباروری و ارجاع زنان نابارور به خدمات باروری خبر داد و گفت: در کنار اقدامات برای جوان‌سازی جمعیت، بیماری‌های غیرواگیر همچون بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها و دیابت سه عامل نخست مرگ‌ومیر در شهرستان هستند.

وی آمار مبتلایان به دیابت را در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵ هزار و ۷۲۶ نفر معادل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال عنوان کرد و افزود: شیوع فشارخون، اختلال چربی و بیماری‌های متابولیک نیز رشد چشمگیری داشته که نیازمند برنامه‌ریزی فراگیر برای آموزش سبک زندگی سالم و تحرک بدنی در سطح مدارس، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، ادارات ورزش و اصناف است.

این مقام مسئول از اجرای ۱۱۹ هزار و ۵۲۸ ویزیت پزشکی در مراکز سطح یک خبر داد و اضافه کرد: تنها در مرکز شبانه‌روزی، بیش از ۳۴ هزار خدمت ارائه شد. در بیمارستان شهید رجایی نیز طی یک سال ۲۸۳ هزار مراجعه ثبت شد که ۲۰ هزار نفر بستری شدند و بیش از ۱۳۷۹ عمل جراحی صورت گرفت.

وی با اشاره به پروژه بیمارستان ۲۲۲ تخت‌خوابی فوق تخصصی قلب شهرستان تنکابن گفت: این پروژه از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و اکنون با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی آماده بهره‌برداری است. طی این مدت ۶۱۴ میلیارد تومان اعتبار برای این بیمارستان هزینه شده و قرار است به صورت گام به گام به بهره‌برداری برسد.

او با توجه به اینکه بیماری‌های قلبی عامل اصلی مرگ و میر در شهرستان تنکابن به حساب می‌آید، یادآور شد: به همین دلیل برای ما اهمیت دارد که تجهیزات مرتبط با قلب از جمله دستگاه آنژیوگرافی برای این بیمارستان تامین شود به همین دلیل نیازمند حداقل ۵۳۳ میلیارد تومان اعتبار جدید هستیم.

علوی افزود: برای گام اول بهره‌برداری، ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز بوده و جذب نیرو نیز با پیگیری نماینده مردم و دانشگاه در حال انجام است ضمن اینکه تاکنون ۷۳۱ پست مصوب برای این بیمارستان تخصیص یافته و بیش از ۷۰ نیروی شرکتی جذب شده‌اند.

وی همچنین به پروژه‌های عمرانی حوزه سلامت اشاره کرد و ادامه داد: خانه‌های بهداشت روستاهای سلیم آباد و عماریه با اعتبارهای جدید در آستانه شروع عملیات اجرایی هستند و مرکز خدمات جامع سلامت شماره ۲ تنکابن نیز به‌زودی تخریب و نوسازی خواهد شد.

علوی در پایان از پیگیری برای صدور کد شناسه ملی دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران به مرکزیت تنکابن خبر داد و گفت: با وجود اختصاص ردیف بودجه، تا زمان صدور کد شناسه امکان تخصیص کامل اعتبارات فراهم نیست که امیدواریم با همراهی سازمان امور اداری این مشکل برطرف شود.

شهرستان ۱۸۰ هزار نفری تنکابن در غرب استان مازندران قرار دارد

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها