سه‌شنبه، 30 اردیبهشت، 1404

مجوزهای لازم برای راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در اراک دریافت شد

حمیدرضا مهدی‌نیا روز دوشنبه در گفت و گو با >>ایرنا، افزود: زمین مورد نظر برای این پروژه از سوی اداره‌کل منابع طبیعی استان مرکزی به صورت اجاره سالیانه تحویل و مقرر شده است سالیانه ۱۰ تا ۱۲ درصد بهای اجاره این زمین افزایش یابد.

وی ادامه داد: این فضا برای ایجاد نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی که در چندین فاز ۱۰ مگاواتی اجرا خواهد شد، تخصیص یافته است.

رئیس هیات مدیره شرکت پایا انرژی گستر پیشگامان امیرکبیر بیان کرد: عملیات اجرایی این پروژه، بدون هیچ‌گونه اعتبار و وام بانکی انجام می‌گیرد و بخش خصوصی به صورت مستقل در این زمینه وارد عمل شده و سرمایه‌گذاری می‌کند.

مهدی‌نیا اضافه کرد: اکنون که مراحل دریافت مجوز و زمین، طی شده و اطمینان لازم برای سرمایه‌گذاران ایجاد شده است، به زودی پذیره‌نویسی آن هم کلید می‌خورد.

به گفته رئیس هیات مدیره شرکت پایا انرژی گستر پیشگامان امیرکبیر تاکنون ۱۲۰ شرکت برای مشارکت در طرح، اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی با اشاره به قطعی کنونی برق صنایع بصورت ۲ روز در هفته گفت: این امر مشکلات زیادی از جمله نارضایتی مشتریان، به تعویق افتادن گردش کار و آسیب جدی به صنعت را به همراه خواهد داشت، بنابراین راهی بجز این وجود نداشت که فعالان اقتصادی؛ خود چاره‌اندیشی کنند.

رئیس هیات مدیره شرکت پایا انرژی گستر پیشگامان امیرکبیر افزود: بر همین اساس؛ صنعتگران مستقر در قطب صنعتی، شهرک صنعتی شماره یک اراک و شهرک صنعتی حاجی آباد برای جبران ناترازی تصمیم گرفتند برق مورد نیاز خود را تولید کنند.

مهدی‌نیا خاطرنشان کرد: از مهمترین مزایای راه‌اندازی این نیروگاه خورشیدی رفع نگرانی‌های ناشی از قطع برق صنایع ، رفع آلایندگی و کمک به حفظ محیط‌زیست است.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی یک کار نسبتاً جدید برای بخش خصوصی است که به جای دست روی دست گذاشتن آن را برگزیده‌اند، افزود: برای اجرای پروژه تلاش شده است از تجربیات کشورهای توسعه‌یافته استفاده شود تا ریسک انجام، به حداقل رسیده و نتیجه مطلوب حاصل شود.

رئیس هیات مدیره شرکت پایا انرژی گستر پیشگامان امیرکبیر ادامه داد: انتظار می‌رود مرحله نخست این نیروگاه تا پنج ماه آینده به بهره‌برداری برسد و البته مشکلاتی همچون نوسانات نرخ ارز هم باید درنظر گرفته شود.

مهدی‌نیا گفت: کمیته‌ای فنی متشکل از اعضای متخصص و کارآزموده در این خصوص تشکیل شده تا با بررسی تولیدات و تجهیزات داخلی کیفیت آنها مورد ارزیابی قرار گیرد که تاکنون سه واحد تولیدی مورد بازدید واقع شده است.

وی افزود: همچین پیش‌بینی شده است پنل‌ها و تجهیزات خارجی هم از هر لحاظ مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد و در نهایت انتخاب و خرید تجهیزات موردنیاز انجام شود.

رئیس هیات مدیره شرکت پایا انرژی گستر پیشگامان امیرکبیر ادامه داد: با توجه به اینکه راه‌اندازی این نیروگاه خورشیدی یک کار نو است از همه صاحبنظران، کارشناسان و افراد صاحب ایده درخواست می‌شود برای کاهش مشکلات ناشی از ناترازی برق و انرژی در کنار متولیان اجرای این نیروگاه قرار گیرند تا حیات بخش تولید به واسطه قطع و کمبود برق، بیش از این به خطر نیفتد.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها