به گزارش روز دوشنبه >>ایرنا، حسین سیمایی صراف در اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی سخنان خود را با ابراز قدردانی از حضور سخنرانان و مشارکت فعال نمایندگان کشورهای اسلامی آغاز کرد و اظهار داشت: صمیمانه از سخنرانان به دلیل نکات ارزنده و مهمی که مطرح کردند، تشکر میکنم.
وی سپس به تشریح پیشرفتهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در دهههای اخیر پرداخت و افزود: مایلم صحبتهایم را با گزارشی مختصر از توانمندیهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران آغاز کنم. طی ۴۴ تا ۴۶ سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزشی در کشور تأسیس شدهاند.
وزیر علوم ادامه داد: امروز بیش از ۳ میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور در حال تحصیل هستند، در حالی که پیش از انقلاب تنها حدود ۱۷۶ هزار دانشجو به تحصیل اشتغال داشتند.
سیمایی با اشاره به دستاوردهای پزشکی کشور افزود: از نظر پزشکی، پیش از انقلاب رتبه ۴۳ را در جهان داشتیم اما اکنون جایگاه کشور در جهان بسیار ارتقا یافته است.
وی یادآورشد: در دهههای اخیر، جمهوری اسلامی ایران در حوزههایی نظیر فناوری هوافضا، زیستفناوری، ICT، پزشکی، اختراعات، مدالهای المپیاد علمی، و افزایش نرخ باسوادی بانوان، پیشرفتهای چشمگیری را تجربه کرده است.
وزیر علوم ادامه داد: از نظر صنعتی، ایران پیش از انقلاب در رتبه ۶۴ دنیا قرار داشت، اما امروز در رتبه ۱۷ جهان ایستادهایم. همچنین، شمار مؤسسات پژوهشی از ۸۰ مرکز پیش از انقلاب به بیش از ۳۴۰ مرکز پژوهشی افزایش یافته است.
سیمایی صراف با اشاره به توسعه منابع انسانی کشور گفت: تعداد اعضای هیات علمی کشور از چند هزار نفر پیش از انقلاب به بیش از ۶۳ هزار نفر افزایش یافته است. افزون بر این، در حال حاضر بیش از ۱۳ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند که نقش مهمی در نوآوری، تولید علم و خلق فناوری دارند.
وی تأکید کرد: تمامی این دستاوردها در حالی بهدست آمدهاند که جمهوری اسلامی ایران در طول این سالها تحت تحریمهای ظالمانه و ضد انسانی کشورهای غربی، بهویژه ایالات متحده آمریکا قرار داشته است.
وزیر علوم در پایان با تأکید بر ظرفیتهای گسترده جهان اسلام در حوزه علم و فناوری، خواستار تقویت همکاریهای علمی، پژوهشی و فناورانه میان کشورهای اسلامی شد و علم را راهی مطمئن و سازنده برای نیل به اتحاد، عزت و اقتدار امت اسلامی عنوان کرد.
>>به گزارش ایرنا، دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی که از روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در تهران گشایش یافت، امروز دوشنبه در سطح وزیران علوم کشورهای اسلامی به کار خود ادامه می دهد.
محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نشست وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت و گوی سازمان همکاریهای اسلامی او. ای.سی ۱۵ سخنرانی کرد.
وزیران علوم کشورهای عضو او.ای.سی ۱۵ در این نشست درباره جمع بندی گفت و گوهای هیات های کارشناسی و بیانیه پایانی اجلاس گفت وگو و تبادل نظر می کنند.
این اجلاس بینالمللی که به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است، روز گذشته با نشست خبری وزیر علوم در سطح هیات های کارشناسی کشورهای عضو آغاز به کار کرد.
برنامه دومین روز اجلاس در ادامه با سخنرانی وزیرعلوم و نمایندگان ویژه وزارت علوم کشورهای عضو سکوی گفتوگوی او. آی.سی با عنوان نوآوری در علم و فناوری از طریق مهار هوش مصنوعی استراتژی برای تعالی، آیندهای روشن جهان اسلام ادامه مییابد.
همچنین بازدید وزیران علوم از نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش بنیانی و دانشگاهی ایران و امضای تفاهم نامه های همکاری آموزشی، پژوهشی و علمی و دیدارهای دوجانبه بین وزیران شرکتکننده در این نشست با مقام عالی علوم از دیگر برنامههای امروز است و این اجلاس با ضیافت شام وزیر علوم به کارخود در تهران پایان می دهد.